13 beste voordelen en toepassingen van Cherimoya voor huid, haar en gezondheidDe cherimoya fruit, ook wel bekend als vla of suiker appel is een vrucht van de soort Cherimoya dat is inheems in Zuid-en Midden-Amerika. Deze vrucht is ook bekend als 'de boom van ijs', vanwege zijn romige textuur en een mengsel van banaan, mango, aardbei, kokos, papaya en ananas smaken. Aldus wordt het gewoonlijk gebruikt in milkshakes en ijs, toegevoegd aan fruitsalades of zelfs als mousse of vulling.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Vegan Feest Catering


Dit sappig fruit, heerlijke en romige lijkt custard appel met zijn groene buitenste schil bestaat uit overlappende schubben en vlees custardy met verschillende zaden zwarten. Het enige verschil is dat het veel gladder aan de buitenkant, is relatief minder zaadjes vlees en licht zoet van smaak. In feite gaat om verschillende vlaappel. De binnenste vruchtvlees van de vrucht bruining begint met de rijping en derhalve niet kan worden opgeslagen voor een lange tijd, zoals suikers in het vlees begint te gisten. De zaden en de huid zijn niet eetbaar, omdat ze zijn zeer giftig. Deze vrucht heeft zijn plaats onder de gezondste vruchten met zijn hoge voedingswaarde, vooral vitamine C en anti-oxidanten.

Voordelen cherimoya

Gezondheid Voordelen: Cherimoya:

Cherimoya is een uitstekende bron van vitamine C die ongeveer 1/5 van de aanbevolen dagelijkse aanspreekt. Naast deze, is een goede bron van koolhydraten, kalium, vezels, verschillende essentiële vitaminen en mineralen, alsmede vrij van cholesterol en verzadigde vetten en laag natriumgehalte. Zo biedt verschillende voordelen voor de gezondheid.

Verhoogt Immuniteit:

Anona is rijk aan vitamine C, die een belangrijke rol bij het verbeteren van de functie van het immuunsysteem speelt. Deze voedingsstof is een krachtige natuurlijke antioxidant die helpt het lichaam te ontwikkelen weerstand tegen ziekteverwekkers en elimineren van schadelijke vrije radicalen uit het lichaam. Daarom biedt immuniteit tegen veel voorkomende ziekten zoals verkoudheid en griep infecties en voorkomt.

Anti-inflammatoire eigenschappen:

Anona heeft een hoog gehalte aan vitamine C, een krachtige antioxidant die helpt het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen inflammatoire.

Cardiovasculaire voordelen:

De uitgebalanceerde verhouding van natrium en kalium in cherimoya helpt bij het reguleren van de bloeddruk en hartslag. Bovendien is het verbruik van cherimoya aangetoond dat slechte cholesterol (LDL) te beperken en goede cholesterol (HDL) in het bloed. Derhalve verbetert de bloedstroom naar het hart, bescherming tegen hartaanvallen, beroertes en hypertensie.

Voorkomt kanker:

De rijke inhoud van antioxidanten in deze vrucht cherimoya biedt met anti-kanker voordelen. De tumorcellen worden gevormd door vrije radicalen geproduceerd door oxidatieve stress. Deze antioxidanten neutraliseren het effect van vrije radicalen. Bovendien cherimoya bevat aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels die de absorptie van cholesterol in de darm voorkomt en voorkomt het colon mucosa van blootstelling aan toxische stoffen, waardoor het risico van kanker van de dikke darm en de lever verminderen. Het biedt ook bescherming tegen borstkanker.

Gezondheid van de hersenen:

Cherimoya vrucht is een goede bron van B-vitamines, vooral vitamine B6 (pyridoxine), waar de niveaus GABA neuro chemicaliën in de hersenen controleert. GABA niveaus voldoende rust prikkelbaarheid, depressie en hoofdpijn. Vitamine B6 beschermt tegen de ziekte van Parkinson en verlicht stress en spanning. 100 gram cherimoya fruit bevat ongeveer 0,527 mg of 20% van de aanbevolen dagelijkse niveaus van vitamine B

Bescherming tegen osteoporose:

Cherimoya fruit bevat calcium, die van vitaal belang voor de gezondheid van de botten. Zo helpt om osteoporose te voorkomen.

Cytoprotective eigenschappen:

Cherimoya fruit cytoprotective biedt voordelen voor uw lichaam. De cherimoya fruitextracten verbeteren overleving van de cel in het systeem door het verlagen van de release van lactaatdehydrogenase of LDH uit je lichaam. Hoge niveaus van LDH geven aan dat de cel beschadigd door verwonding of ziekte.

Grote bron van mineralen:

Anona bevat grote hoeveelheden kalium die nodig is voor normale bloeddruk en hartslag en beschermt tegen hoge bloeddruk en beroerte. Het ondersteunt ook de stofwisseling en stoelgang krijgen van voldoende vezels. Bovendien kalium, cherimoya bevat ook andere mineralen zoals magnesium, natrium, zink en mangaan. Deze vrucht is vrij van verzadigd vet en cholesterol en weinig natrium.

Rijk aan antioxidanten:

Cherimoya bevat verschillende polyfenolen antioxidanten, het belangrijkste is acetogeninen Annonaceous. Acetogenin verbindingen krachtige cytotoxinen hebben anti-kanker, anti-malaria en anti-helminth. Het is rijk aan vitamine C, die als natuurlijke antioxidant bescherming tegen vrije radicalen.

Geneeskrachtige eigenschappen:

Rijk aan voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en antioxidanten, kan deze vrucht helpen genezen ziekten zoals diabetes, ontkalken, contracties in de maag, constipatie, darmproblemen, bloedarmoede, hypertensie, maagkrampen en andere verwante problemen.

Voordelen Huid: Cherimoya:

Omdat het een geweldige combinatie van heerlijke smaak romig en een gunstig nutritioneel profiel, cherimoya fruit is gunstig voor de huid ook.

1 Het onderhoud van een gezonde huid:

Zoals eerder gezegd, cherimoya fruit heeft een hoog gehalte aan vitamine C, die essentieel is voor het behoud van gezonde huid en helder. Omdat het een natuurlijke antioxidant, vitamine C helpt bij het genezen van wonden en maak collageen, die nodig is voor het trainen van uw huid.

Tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels en pigmentatie zijn het gevolg van beschadiging van de huid tegen vrije radicalen. Vitamine C in cherimoya kunnen vrije radicalen uit het lichaam, waardoor gezonde huid en perfect.

Voordelen Haar: Cherimoya:

Haar problemen zorgwekkend deze dagen en te wijten aan gebrek aan essentiële voedingsstoffen en mineralen. Aangezien cherimoya fruit zeer voedzaam kan nuttig zijn voor het haar op de volgende manieren.

1 Bevordert gezond haar:

Net zoals de huid, vitamine C is ook essentieel voor de gezondheid van het haar en voorkomt schade door vrije radicalen die het haar eveneens beïnvloeden.

1 luizen behandeling:

De cherimoya onrijpe vrucht kan worden gedroogd en in poedervorm. Dit kan worden toegepast op het haar te ontdoen van luizen.

Ik hoop dat je het artikel hield. Laat een reactie.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha