11 voordelen van vasten en hoe het goed te doen?

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 9, 2015 Admin Schoonheid 0 2


Wat is het vasten?

In India, werd het vasten beschouwd als een religieuze verplichting voor eeuwen. En 'beschouwd als een manier van het tonen van toewijding aan hun geloof. Vasten wordt gedefinieerd als een daad van onthouding van, of vermindering van voedingsmiddelen, dranken dan wel beide, voor een bepaalde periode van tijd. Een snel kan een snelle absolute of intermitterende. Snel absolute is volledige onthouding van alle voedsel en vloeistoffen voor een bepaalde periode, zoals een dag of een paar dagen. Intermitterende vasten slechts gedeeltelijk beperkt, dat de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen of stoffen te beperken. Naast het feit dat een spirituele activiteit, vasten biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. In feite is het een effectieve manier om gezonde veranderingen op te nemen in uw levensstijl.

Soorten vasten:


De meeste van de snelle, met name in India, is van religieuze aard. Maar het kan ook worden toegepast om andere redenen zoals reinigen en ontgiften van het lichaam, gewichtsverlies, behandeling van een medische aandoening, etc. Er zijn vele vormen van vasten. Juiste zorg moeten worden genomen in geval van een medische aandoening voordat u een snel.

a. Juice Fast: Juice vasten betreft de consumptie van vruchtensappen en fruit tijdens de periode van vasten. Geen vast voedsel worden gegeten tijdens deze periode dat kan duren voor een dag voor 2 weken. Deze vorm van vasten vereist een zorgvuldige planning. Men moet voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen uit een verscheidenheid van verse groenten en fruit. Deze snelle is bedoeld om te ontgiften en te genezen het lichaam en gewicht te verliezen.

b. Snel Water: Zoals de naam al doet vermoeden, gaat snel water verbruik alleen water voor de duur van het vasten. Je lichaam gaat door een aantal veranderingen bij het mist water. Deze snelle mag alleen worden gebruikt na goed overleg met uw arts. Onder medisch toezicht vasten water is aangetoond dat ze nuttig zijn bij het normaliseren van de bloeddruk zijn.

c. Snelle reiniging: Reiniging snel is bedoeld om de dikke darm van voedsel en opgehoopte gifstoffen te reinigen. Het is meestal een vloeibare drank met citroensap, een vorm van eenvoudige suiker voor calorieën en cayenne peper of andere kruiden. Deze vloeistof wordt genomen 6-12 keer per dag en snel kan duren van 1 tot 14 dagen. Een intensere reiniging omvat snelle consumptie van een laxerende thee twee keer per dag, een keer in de ochtend en avond. Echter, moet u zich bewust van de negatieve gevolgen ervan voor de toevlucht tot deze snel.

d. Eiwit Liquid snel: Liquid eiwit snel is gebonden aan gewichtsverlies bij obese patiënten veroorzaken. Het vloeibaar eiwitdieet zodat mensen afvallen van 10 tot 100 pounds Dit type vasten vereist goede medische begeleiding.

en. Snelle diagnose: Sommige tests en medische procedures vereisen dat u zich te onthouden van het eten of iets te drinken, behalve water voor 8 tot 12 uur voor de test. Bijvoorbeeld kan een snelle diagnose naar de nuchtere glucose tolerantietest maken. Dit heeft als doel om de niveaus van glucose meten in het bloed diabetes of hypoglycemie diagnosticeren.

f. Gedeeltelijke snel: Deze vasten fundamenteel beperken een bepaald soort voedsel zoals rijst, tarwe of vlees. Het omvat vast voedsel, maar beperkt de hoeveelheid voedsel van minder dan 1 tot 3 complete maaltijden.

g. Snel religieuze: De meeste religies gebruiken vasten als een middel om spirituele zuivering en het tonen van toewijding aan God. De verschillende religies voorschrijven verschillende vormen van vasten. Bijvoorbeeld, in het katholieke geloof, op Aswoensdag en Goede Vrijdag zijn dagen van vasten vereist. In het hindoeïsme wordt vasten gedaan in een paar dagen als "Karva Chauth". Zo ook de islam telt het vasten in de Ramadan, van zonsopgang tot zonsondergang, die onthouding van eten, drinken, seks en roken gaat tijdens de 30 dagen van vasten.

Voordelen van het vasten:

Hoewel vasten alom wordt beschouwd als een spirituele praktijk, biedt tal van voordelen voor de gezondheid als goed. Het is vergelijkbaar met een dieet betekenis behoeve van reiniging, ontgiften en gewichtsverlies. De verschillende gezondheidsvoordelen van vasten zijn de volgende.

Bevordert Ontgiften:

Vasten ontgift het lichaam. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel additieven die gifstoffen in het lichaam te worden. Sommige veroorzaken de productie van geavanceerde glycering eindproducten (AGE's). Het merendeel van de giftige stoffen die zijn opgeslagen in vet worden verbrand tijdens langdurig vasten. Dit resulteert in het vrijkomen van toxines. Als je niet eten of drinken tijdens de dag, het lichaam begint te eten in vetreserves om energie op te wekken. Dit helpt de schadelijke stoffen die aanwezig zijn in vetophopingen weg te branden. De lever, nieren en andere organen van het lichaam te worden betrokken detoxificatie.

Vergemakkelijkt gewichtsverlies:

Gewichtsverlies is een van de grootste voordelen van het vasten. Dit komt omdat wanneer je snel, wordt je lichaam gedwongen om opgeslagen vet te gebruiken voor energie. Het eten van minder voedsel vertraagt ​​de stofwisseling om energie te besparen. Professioneel begeleide vasten zijn het beste voor het beheersen van ernstige obesitas want ze bieden zowel medische en psychologische begeleiding tijdens het proces van het vasten, uiteindelijk, het leidt tot gezonde eetgewoonten.

Vermindert de eetlust:

Vasten is een betere keuze dan sommige diëten waar je uiteindelijk wint weer al het gewicht dat je verloren. Dit is omdat de reductie van het geconsumeerde voedsel tijdens vasten zorgt de maag geleidelijk krimpen. Dit vereist dat u minder voedsel om een ​​vol gevoel te eten. Vasten is dus een goede optie om in de gewoonte van het eten van gezond. Wanneer het vasten voorbij is, de eetlust is minder dan voorheen, en heb je minder kans om te genieten van overeten.

Rusten uw spijsvertering:

Vasten geeft rust aan uw spijsverteringsorganen als de normale functies zoals de productie van verteringsstelsel blijven tegen gereduceerde prijzen. Dit helpt de vochtbalans in het lichaam te handhaven. Verdeling van voedsel plaatsvindt bij een constante snelheid. Energie wordt ook uitgebracht in een progressief model. De productie van zuur in de maag bleef echter ononderbroken tijdens vasten. Echter, patiënten met een maagzweer een arts raadplegen voordat toevlucht te vasten.

Normaliseert de bloeddruk:

Vasten is een methode geneesmiddel niet effectief in verlaging van de bloeddruk. Daarom vermindert het risico van atherosclerose, verstopping van de slagaders van vetdeeltjes. Vasten zorgt dat het lichaam de glucose en vet deposito's later te gebruiken om energie te produceren. Tijdens vasten, de stofwisseling en de hormonen adrenaline en noradrenaline angst verminderd. Dit houdt de stofwisseling en constant binnen bepaalde grenzen, met als gevolg een verlaging van de bloeddruk.

Verlaagt cholesterol:

Eén van de positieve effecten van vasten is de verlaging van bloedcholesterol. Dit resulteert in een verbeterde cardiovasculaire gezondheid en het risico op hart-en vaatziekten, een hartaanval of een beroerte te verminderen. Deze lage cholesterol kan worden gehandhaafd door een gezond voedingspatroon, na het vasten voorbij.

Glucose-verlagende:

Zoals eerder gezegd, vasten veroorzaakt afbraak van glucose om energie aan het lichaam. Dit vermindert de productie van insuline en rusten de pancreas. Glucagon wordt geproduceerd om de degradatie van glucose veroorzaken, met als gevolg vermindering van bloedglucose.

Lost ontstekingsreactie:

Onderzoek heeft aangetoond dat vasten ontstekingsziekten en allergieën kunnen oplossen. Inflammatoire ziekten omvatten ziekten artritis, reumatoïde artritis en huidaandoeningen zoals psoriasis. Vasten wordt verondersteld de genezing van chronische inflammatoire darmziekten zoals ulceratieve colitis promoten.

Verbetering van de immuniteit:

Na een evenwichtige voeding tussen vasten kan verbeteren immuniteit, verwijdert gifstoffen en het verminderen van vetopslag. De snel met fruit veroorzaakt een verhoging van het carrosseriebedrijf van essentiële vitaminen en mineralen. Vitamine A en E zijn goede antioxidanten die bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem.

Helpt om verslavingen te overwinnen:

Vasten is een grote hulp bij het verminderen van het verlangen naar nicotine, alcohol, cafeïne en verwerkte voedingsmiddelen. Vasten kan helpen verslaafden overwinnen hun verslaving. Bevordert het verlangen naar natuurlijke voedingsmiddelen, zoals fruit en water. Op deze manier bevordert een gezonde levensstijl.

1 Voordelen mentale en emotionele:

Vasten verbetert de mentale helderheid en concentratie, waardoor een grotere vrijheid, flexibiliteit en energie om de dagelijkse activiteiten van het leven.

Hoe het goed te doen?

Hoewel vasten biedt verschillende voordelen voor de gezondheid, maar ook in verband gebracht met bijwerkingen zoals uitdroging, verstoring van de elektrolytenbalans honger etc. Dus, het vasten op de juiste manier is absoluut noodzakelijk om de negatieve effecten te minimaliseren en profiteren van de maximale voordelen uit je snel . De volgende tips kunnen aanzienlijk helpen je sneller effectiever te maken.

Bereid je mentaal en fysiek:

Vasten is veel meer dan alleen onthouden van eten en drinken. Religieuze vasten is meer een spirituele en fysieke zuivering. Alvorens hun toevlucht te snel spirituele, moet je mentaal voorbereid te geven van de normale dingen die je leven te definiëren. U kunt beginnen te denken over het doel van het vasten en wat je wilt bereiken. Dit zal u voor te bereiden op de eerste dag van het vasten.

Houd het kort:

Als je streven om gewicht te verliezen, is er geen noodzaak om te vasten voor de dagen in een rij om metabole of gewichtsverlies voordelen te krijgen. Het overslaan van een maaltijd elke twee dagen voldoende gematigd gewichtsverlies veroorzaken. Het vasten gedurende ten hoogste 20 uren per keer insulinegevoeligheid en andere metabole functies te verbeteren. Het is niet aan te raden om te vasten voor meer dan 36 uur.

Houd gehydrateerd:

Sommige vasten zoals de Ramadan en Jom Kippoer vereisen dat u om te gaan zonder water tijdens het vasten. Hoewel dit geen blijvende schade veroorzaken, bent u het meest waarschijnlijk uitgedroogd tegen het einde van het vasten te voelen. Daarom is het belangrijk gehydrateerd te houden na het vasten. Als u niet vasten om religieuze redenen, maken er een punt om veel water te drinken tijdens het vasten.

Een maaltijd pre-Fast:

Pre snelle maaltijd is uiterst belangrijk omdat het zorgt voor de nodige kracht en energie voor de hele snelle om te gaan zonder voedsel. Snel Ramadan begon te eten voor zonsondergang. Hoewel het niet aangeraden kloof jezelf voordat je het vasten begint, kun je zeker iets om je energiek te houden tijdens het vasten eten.

Vermijd intensieve activiteit tijdens het vasten:

Tijdens het snel, je moet gaan zonder voedsel voor uren. Het is dus belangrijk om energie te besparen voor uw dagelijkse activiteiten. Het nemen van een stevige wandeling is prima, maar je moet voorkomen dat zich overgeeft aan lichamelijke activiteit en intensieve trainingen. Dit zal u toelaten om energie te besparen om alleen te vechten voor spirituele verbinding.

Vermijd het gebruik van zware machines:

De meesten van ons moeten werken tijdens de vasten. Maar, voor zover mogelijk, het bedienen van zware machines, zoals auto's moeten worden tijdens vasten, want dit kan je energie uitlekken en maak je uitgedroogd voelt vermeden. Voldoende slaap en rust zijn andere eisen pre vasten succes.

Begin met een gedeeltelijke snel:

Als je een beginner bent vasten, kunt u beginnen met een snelle gedeeltelijke beperking van bepaalde voedingsmiddelen. U kunt het water drinken en eten fruit tijdens vasten. U kunt ook proberen een vroeg diner en het onthouden van voedsel voor een periode van 16 uur voor het ontbijt. Dit zal u voor te bereiden op een volledige snel dat gaat niet eten en drinken. Om te beginnen, kan je op een matig snel nemen een van de volgende voedingsmiddelen.

  • Rauw voedsel bestaande uit fruit, groenten, zaden en noten
  • Een dieet alleen als een gelei fruit of rijst
  • Mineraalrijke bottenboullions of plantaardige
  • Green Smoothies
  • Groenten of verse vruchtensappen geperst
  • Salades
  • Khichdi

Handhaven van de juiste voedingsinname:

Zorgen voor gezond eten voedzaam voedsel wanneer u niet vasten. Sinds vasten vermindert de eetlust, de nutritionele kwaliteit van het voedsel wordt nog belangrijker. Vermijd gorging op junk food na het breken van het vasten, omdat dit negatieve effecten op de gezondheid zal hebben.

Vermijd het eten van te snel na:

Niet genieten van veel eten na het einde van de vasten. In feite moet je eet meer vast voedsel en kleinere porties van snacks.

Sluit geen compromissen uw gezondheid:

Opgemerkt zij dat het vasten niet voor iedereen. Het wordt niet aanbevolen voor mensen met een diagnose van sommige ziekten zoals hepatitis en zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Bovendien, indien het gewicht begint dompelen onder de gezond gewicht als gevolg van vasten, is een duidelijke indicatie van voedingstekorten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha