11 verschillende soorten van acne en hoe ze te identificeren?Als je een tiener of een jonge volwassene, een van de grootste zorgen die u kan worden geconfronteerd is de verschijning van acne of puistjes. Met de verandering van hormonen en groeien beten, adolescenten en adolescentie brengt veel veranderingen voor zowel jongens als meisjes, sommigen van hen komen opdagen in de vorm van acne en andere huidproblemen.

Hoewel acne en puistjes voornamelijk worden geassocieerd met adolescenten, vandaag de dag, kan bijna iedereen een merkteken hebben op zijn gezicht, een volwassen puistjes of acne littekens die weigeren om weg te gaan. Er zijn verschillende soorten van acne en elke behandeling vereist en specifieke producten.


Hieronder kunnen u helpen begrijpen wat voor soort acne je hebt, zodat je kunt kiezen voor de behandeling die het beste werkt voor u:

Verschillende types van acne

Punten zwarten:

Voor LBPics (Eigen werk), via Wikimedia Commons

Dit soort acne komen vaak voor en zijn meestal te zien op het gebied van de neus en. Schijnen kleine gebieden van zwarte bulten op de huid, die zijn gevormd als gevolg van de geblokkeerde follikels. De brokken zwarten worden meestal gevormd wanneer bacteriën, dode huid en schadelijke stoffen verstoppen de follikels en bereiken het oppervlak. Deze reageren met de aanwezige zuurstof in de lucht en het resultaat in het uiterlijk van zwarte punten.

Whiteheads:

Het witte vlekken op de huid, die in werkelijkheid de talgklieren. Als gevolg van overmatige olieproductie, worden de klieren verstopt met olie en bedekt met de huid. Hierdoor kan de olie het oppervlak te bereiken en ligt opgesloten tussen de lagen van de huid, waardoor het verschijnen van witte vlekken.

Pukkels:

Voor Marcio Oliveira A, B Janaina Medina, Flavia C Xavier, Marina Magalhães, Karem L Ortega PhD, via Wikimedia Commons

Papules zijn een soort acne die ontstoken zijn en als kleine rode vlekken of bulten op de huid. Deze kunnen al dan niet gevoelig aanvoelen, maar onthouden van huiduitslag heffing, zoals littekens kan veroorzaken.

Puisten:

Puisten worden ontstoken acne die moeilijk te bereiken zijn en zijn meestal gevuld met pus. Deze verschijnen als witte vlekken en het centrum is meestal lichtgeel. Vermijd het oppakken of barsten, want het kan leiden tot blijvende littekens of laat donkere vlekken.

Knobbeltjes:

Dit is een van de meest ernstige vormen van acne die veel groter is dan papels en puisten. Een knobbeltje is een pijnlijke schok en ontstoken. Nr pus, en het is moeilijk om aan te raken. Dit kan alleen worden genezen met goede medische behandeling en vereist gewoonlijk het gebruik van sterke medicijnen.

Cysten:

Voor Steven Fruitsmaak (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Acne, dat is diep, ziet er geweldig uit, en is gevuld met pus, het wordt een cyste genoemd. Het is zeer pijnlijk om aan te raken en moet onmiddellijke aandacht van een arts.

Alle uitbraken van huid boven zijn verschillende vormen van acne Vulgaris- die de meest voorkomende vorm van acne die we regelmatig.

Naast het bovenstaande, zijn er vele verschillende soorten van acne en ernstige dus:

Acne fulminans:

Dit type van acne wordt bij jonge mannen. Het gaat gepaard met symptomen zoals koorts en pijn in de gewrichten, en laat vervolgens littekens.

Acne Mechanica:

Geboren als gevolg van overmatige warmte en wrijving tussen de huid. Het wordt meestal gezien bij mensen die betrokken zijn bij de sport of degenen die een helm dragen, caps of sportuitrusting voor langere tijd op een regelmatige basis.

Acne rosacea:

Dit is zeer vergelijkbaar met acne vulgaris. Het verschijnt als een rode uitslag op de wangen en kin.

Pyodermie Faciale:

Dit is een ernstige vorm van acne en is een combinatie van knobbeltjes en puistjes. Het wordt algemeen gezien bij vrouwen in de leeftijd 20 tot 40 tussen.

1 Acne conglobata:

Dit is de meest ernstige vorm van acne die voorkomt bij zowel mannen als vrouwen. Het ziet eruit als een grote laesies op de huid, die met elkaar verbonden is en meestal van invloed op de borst, armen, gezicht, dijen en billen. Het is een zeldzame vorm van acne en leidt vaak tot beschadiging van de huid en blijvende littekens.

Nu dat u een goed beeld van de verschillende vormen van acne, wees voorzichtig bij de uitslag verschijnen de volgende keer. Vergeet niet plukken of kras, omdat het kan leiden tot blijvende littekens. En als de uitslag aanhoudt, zorg ervoor dat je de zorg te krijgen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha