11 geweldige voordelen van soja-melk en de bereidingLactose-intolerantie is een probleem bij vele volwassenen en kinderen. Dit maakt hen intolerant van alle soorten melkproducten, vooral melk. Voor hen is de sojamelk is de beste vervanger. Maar veel mensen drinken sojamelk voor de toegevoegde voordelen voor de gezondheid. Sojamelk wordt gemaakt door dompelen, slijpen en kokend sojabonen met water. Het is een gezonde drank en is van nature rijk aan essentiële vetzuren, vezels, vitamines, eiwitten en mineralen. Deze voedingsstoffen leveren energie en houd je lichaam functioneert op zijn best mogelijke niveau.

Bereiding van sojamelk:

De soja melk kan worden bereid uit volle sojabonen of sojameel met vet. Het is noodzakelijk om de gedroogde bonen weken in water gedurende minimaal 3 uur. Dan natte maling van de bonen met genoeg water om het uiteindelijke product de voorkeur te geven. De relatie tussen het water bonen op gewichtsbasis moet worden gehandhaafd op ongeveer 10: daarna door koken puree daarmee de voedingswaarde. Dit verbetert de smaak en steriliseert het product ook.


Sojamelk heeft normaal gesproken een looptijd langer dan koemelk. Zelfs sommige soorten sojamelk verpakt kunnen worden bewaard bij kamertemperatuur maanden. Hoewel de meeste soorten sojamelk worden geladen met suiker, maar heeft nog veel voedingswaarde.

Voordelen voor de gezondheid van sojamelk:

Geen Lactose:

Het belangrijkste voordeel van sojamelk is de afwezigheid van lactose. Veel volwassenen en kinderen niet kunnen verteren lactose, die indigestie, diarree en andere maag kwalen veroorzaakt. Veel allergie problemen geconfronteerd als goed. Dus, voor deze mensen, de sojamelk is het beste alternatief.

Aanbevolen voor Immuunsysteem:

Het eiwitgehalte van de soja melk is zeer hoog. Degenen die koemelk te vermijden kan krijgen al hun eiwitbehoefte van sojamelk. Het bevat alle negen essentiële aminozuren die door het lichaam. Deze aminozuren worden omgezet in nieuwe eiwitten, die helpen om het immuunsysteem te stimuleren. Deze aminozuren ook de afgifte van enzymen, die energie levert steun.

Verbetert het lipidenprofiel:

Het vet in de sojamelk onverzadigd en heeft een zero cholesterolgehalte. De in de sojamelk vet zuren voorkomen filtratie van bloed cholesterol. Het helpt ook om slechte cholesterol en verhogen het niveau van goede cholesterol in het lichaam.

Aids gewichtsverlies:

Sojamelk is van nature een zeer laag in suiker. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren in het voorkomt darmen absorberen vet. De sojamelk is ook rijk aan vezels inhoud, waardoor het een vol gevoel voor een langere tijd. Al deze voordelen gewichtsverlies steun.

Het bevat geen hormonen:

Om een ​​hogere melkproductie te bereiken, worden de koeien vaak ingespoten met kunstmatige hormonen. Deze hormonen zijn aanwezig in koemelk die we consumeren en interfereren met de werking van ons lichaam en al haar systemen. Sojamelk is vrij van deze hormonen en is relatief onschadelijk voor ons lichaam.

Goed voor de botten:

Sojamelk bevat fyto-oestrogenen, die het lichaam helpen absorberen de opname van calcium. Verhoogt de dichtheid van de botmassa. Het helpt ook het verlies van botmassa verminderen door factoren leeftijd of hormonale factoren. Het is goed voor de botten en voorkomt osteoporose.

Rijk aan ijzer:

Het ijzergehalte in de sojamelk helpt rode bloedvaten correct te kunnen werken. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat alle lichaamsweefsels krijgen hun zuurstof.

Rijk aan vitamine B12, riboflavine en isoflavonen:

Vitamine B12 helpt de lichaamscellen in de productie van DNA. Het helpt ook bij het functioneren van de rode bloedcellen en houden zenuwen te gezond. Riboflavine in sojamelk helpt onze cellen om energie te produceren. Het beschermt ook ons ​​DNA tegen beschadiging. Isoflavonen zijn antioxidanten die onze cellen en DNA beschermen tegen oxidatie. Het helpt ook bij het verminderen van cholesterol en bestrijdt vele andere aandoeningen.

Helpt de bloeddruk op peil te houden:

Sojamelk heeft een zeer laag natriumgehalte. En 'nuttig voor mensen met een hoge bloeddruk als ze nodig hebben om een ​​lage inname van natrium te behouden.

Voorkomt post-menopauzale syndromen:

Tijdens de menopauze, de natuurlijke productie van oestrogeen in het lichaam van een vrouw daalt tot een minimum welke een aantal gezondheidsproblemen leidt. Hart-en vaatziekten, diabetes, obesitas, depressie, stemmingswisselingen, slapeloosheid en andere psychische stoornissen zijn enkele van de dingen die vrouwen bezetten tijdens de menopauze. De soja fyto-oestrogenen is een effectief alternatief voor oestrogeen. Regelmatige consumptie van soja voorkomt en vermindert deze syndromen postmenopauzale.

1 Voorkomt prostaatkanker:

De fyto-oestrogenen in sojamelk kan de productie van testosteron bij mannen remmen. Verlaagde testosteron kan sterk het risico op prostaatkanker.

Ondanks alle gezondheidsvoordelen kan sojamelk soms enkele nadelen of bijwerkingen ook. Het suikergehalte daarin is een van de belangrijkste nadelen voeding. Toegevoegde suikers verhogen ons calorieën zonder oorzakelijk voedingswaarde, en ook het risico op hart- en vaatziekten. Het is altijd beter te kiezen voor ongezoete sojamelk de consumptie van toegevoegde suiker minimaliseren.

Sojamelk is een van de meest voedzame drank voor de gezondheid die gevonden kunnen worden. Geladen met veel voedingsstoffen en vitaminen, profiteert het lichaam op wonderbaarlijke wijze. Melk lactose-intolerant of niet-soja moet een plaats in alle gezonde voeding te vinden!

Je bent lactose-intolerantie? Wat te drinken in de plaats die u gebruikt? Met ons te delen in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha