10 VOORDELEN verbazingwekkende slaap je moet weten over10 VOORDELEN verbazingwekkende slaap je moet weten over

De Rolling Stones gitarist Keith Richards ging eens acht dagen op rij zonder slaap, voordat instortende plotseling op zijn recorder, het vernietigen van zijn gezicht en wakker onder het bloed. Dit is slechts één van de schadelijke effecten die met weinig slaap voor u kan doen, en hoewel veel bijwerkingen zijn vrij low-key dan dat, de meesten van ons moeten proberen nog moeilijker om te slapen.

Natuurlijk, in de 21e eeuw het wordt onderwezen dat de slaap is voor de zwakken, en dat als je wilt om dingen te doen, je moet wakker langer dan in het verleden te blijven. Maar elk meisje moet haar schoonheid slaap, en de slaap wordt geleverd met een aantal voordelen dat je zelfs zou kunnen verrassen. Om erachter te komen waarom je zou moeten worden gezet meer tijd gereserveerd voor een dutje, kijk naar sommige van deze indrukwekkende voordelen.


1. Meer slaap verbetert uw geheugen

Slaap helpt om zich te ontdoen van de kringen rond de ogen, nog belangrijker tip dat je geheugen van een broodnodige impuls kan geven. E 'tijdens de slaap, wanneer onze herinneringen vast met elkaar verbonden zijn, wat betekent dat we een betere kans van herinneren dingen die we voor het slapen gaan hebben geleerd, dat de dingen die we hebben geleerd in de ochtend. Dus als je studeert voor de examens, de truc is om te beoordelen voor het slapen gaan.

Dr Rapoport, een associate professor aan nyw Langone Medical Center, zegt: "Als je probeert om iets te leren, of het lichamelijke of geestelijke leer je op een gegeven moment met de praktijk Maar iets tijdens de slaap die je maakt er gebeurt. beter leren. "

Dat er iets is een proces dat bekend staat als de consolidatie, en de slaap je hebt, hoe sterker je herinneringen.

2. Meer slaap kan u helpen langer te leven

Een van de grote voordelen van de slaap is dat het kan helpen om langer te leven. Studies hebben aangetoond dat de slaap minder je hebt, hoe meer kans je hebt om eerder dan degenen die langer slapen sterven. Dus terwijl we zeggen niet dat meer slaap is de magische formule voor onsterfelijkheid, te verlengen levensduur. In een 2010 studie, meer vrouwen stierven toen ze iets minder dan vijf uur slaap per nacht. Slaap maakt ons leven beter, met de logische conclusie is dat het maakt ons ook langer leven.

3. Meer slaap betekent dat u krijgt om uw figuur te houden

Volgende fantastische voordelen van de slaap is dat het kan helpen af ​​te houden van de extra ponden. Als je een hoop geld dat je niet wilt verliezen, moet je meer slapen. In plaats van overleven met een gemiddelde dieet dat naar beneden komt, alles wat je hoeft te doen is onder de dekens voor en daar blijven langer. Het is zo simpel, maar o zo effectief. U ziet, als we niet veel slaap, ons metabolisme vertraagt, wat betekent dat we op gewicht. Onderzoekers in Zweden hebben geconcludeerd dat meer slaap betekent minder gewicht. Zijn!

4. Meer slaap helpt aandacht

Een van de grote voordelen van de slaap is dat het kan helpen bij het verbeteren van je concentratie. Merkt u dat u elke ochtend wakker voor een twee grote kopjes koffie, om het niveau van de aandacht en concentratie te verbeteren? In plaats van te vertrouwen op veel cafeïne, kan je alleen maar meer slapen. Als we wakker worden na een nachtrust voor een gezonde, voelen we ons klaar om de wereld geconfronteerd. We voelen onoverwinnelijk, maar als we slechts 2-3 uur, voelen we ons als de dood en we zijn nog niet eens klaar om de oven te nemen, nooit de wereld erg.

5. Meer slaap kan Curb Ontsteking

Als je daar zit dit leest en denken: "Waarom moet ik de zorg voor de ontsteking?" Hier is waarom: de ontsteking kan de katalysator voor een reeks van slopende en chronische ziekten, zoals een beroerte, diabetes, hart-en vaatziekten, voorbarig veroudering en artritis. Geen van deze zijn goede dingen te hebben om door te gaan, en als je alleen maar slapen voor een paar uur 's nachts, kan het bedrag van inflammatoire eiwitten in uw bloed niveaus pijnlijk zijn. De C-reactief proteïne, die is gekoppeld aan hartaanvallen, is het bekend om hoger bij mensen die minder dan zes uur slaap per nacht krijgen.

6. Meer slaap brengt u in een goed humeur

Volgens een recent onderzoek QVC, bijna tweederde van ons beschuldigen een prikkelbare stemming van een gebrek aan slaap. Dit is veel ', die in feite betekent dat de slaap is de primaire oorzaak van slecht humeur. Leuk om te weten! Maar ga je op te lossen?

7. Meer slaap maakt je een veiliger bestuurder

Volgende een ongelooflijke voordelen van de slaap is dat hoe meer slaap is een veiliger bestuurder. En de wereld moet veiliger chauffeurs. Wanneer je slaperig achter het stuur bent, het is bijna net zo dronken rijden. U bent niet volledig op de hoogte van alles wat er om je heen, en daarom ben je op een groter risico van het veroorzaken van een ongeval. In feite, drivers slaaptekort play net zo dronken rijden, dus als je weet dat je nodig hebt om de volgende ochtend vroeg te rijden, moet u een goede nachtrust te krijgen op voorhand.

8. Meer slaap kan helpen bij het voorkomen van diabetes

We zeggen niet dat meer slaap zal zeker betekenen dat het nooit diabetes zal ontwikkelen, maar degenen die niet genoeg slaap krijg het moeilijker vinden om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Dit op zijn beurt betekent dat lopen een groter risico op een probleem, zoals diabetes. En omdat diabetes is een vreselijke ziekte die kan leiden tot vreselijke complicaties, zoals blindheid en beroerte, is het raadzaam dat u onder het dekbed vaker.

9. Meer slaap kan chronische pijn te verminderen

Als we slapen, ons lichaam te krijgen om te werken aan ons genezing. Als je een wond, het geneest meer tijdens onze slaap. Ook als u niet slapen waar bijna genoeg is, kan de pijndrempel te verminderen, wat weer kan leiden tot chronische pijn. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kan hulp krijgen steeds vroeger naar bed!

10. Meer slaap versterkt het immuunsysteem

Moe van het aantrekken van elke koude rond te gaan? Gebrek aan slaap kan worden aan de wortel van uw problemen. Als je een veel late nachten, het immuunsysteem van het lichaam neemt een beukende, waardoor ze meer kwetsbaar voor ziekte verlaat. Een studie toonde aan dat als je slaapt zes uur of minder per nacht, zijn drie keer meer kans om ziek dan degenen die slapen meer dan acht uur te krijgen. En omdat koud zuigen, weet je wat te doen.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar bed!

Kent u andere voordelen van de slaap?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha