10 Voordelen van de Gezondheid van wortelen + SMAKELIJK geraspte wortel Salade Recept10 Voordelen van de Gezondheid van wortelen + SMAKELIJK geraspte wortel Salade Recept

Wortelen zijn een veelzijdig voedsel dat is heel goed voor u en de voordelen voor de gezondheid van wortelen zijn bijna eindeloos. Je kunt ze rauw eten, kun je wortels in taarten te zetten en kan ook gaan in de salade. Volgens studies, wortelen bevatten meer vitamines en mineralen dan alle andere plantaardige en ja, je grootmoeder heeft gelijk, wortelen verbeteren van uw visie en kan ook helpen om te zien in het donker! We kunnen niet bewijzen dat wortelen zijn een goed alternatief voor nachtkijkers, maar we kunnen geven u tien redenen waarom wortelen zijn goed voor je, hier zijn 10 gezondheidsvoordelen van wortelen iedereen zou moeten weten:

1. Anti-aging

Wortelen bevatten een antioxidant genaamd beta-caroteen, een stof die helpt om cellen te beschermen tegen schade uit de dagelijkse activiteiten die het verouderingsproces te vertragen.


2. Wortelen kan helpen voorkomen hart-en vaatziekten

Naast beta-caroteen, wortelen bevatten alfa-caroteen en luteïne, die beide helpen voorkomen hartziekten. De toevoeging van wortelen aan uw dieet kan ook helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

3. grootmoeder was gelijk over de nachtkijker!

Wortelen zijn eigenlijk goed voor je ogen, na alles. De beta-caroteen inhoud van wortelen wordt omgezet door het lichaam omgezet in vitamine A, die de stof die verantwoordelijk is voor het verbeteren van uw visie transformeert, en ja, uw visie zelfs 's nachts!

4. Wortelen ontgiften van het lichaam

Vitamine A in wortelen helpt reinigen van de lever van giftige stoffen en de vezels in groenten reinigt de dikke darm en verbetert de spijsvertering.

5. Wortelen schone tanden

Evenals alle vitaminen en mineralen die je krijgt van wortelen, kauwen op een rauwe wortel is geweldig voor uw tanden en tandvlees. Het eten van rauwe groenten zal tandplak te verwijderen uit de tanden en leiden tot de productie van speeksel in de mond schoon. Aan het eind van dit artikel zal ik met u delen mijn favoriete zo ongelooflijk 'lekker' tot rauwe wortels te eten, dus lees verder ...

6. Wortelen infecties te bestrijden

Wortelen hebben een krachtige natuurlijke antiseptische eigenschappen en kan worden toegepast, gekookt of geplet, van wonden om infecties te bestrijden.

7. wortelen kan worden gebruikt als een masker

Voor een frisse, heldere teint, doe 'pick-me-up', verfrissend masker voor de normale huid type: Meng 2 eetlepels geraspte wortelen met een eetlepel yoghurt en een eetlepel extra vergine olijfolie; van toepassing op de huid gedurende 10 minuten en spoel. Het is een fantastisch en natuurlijk te voeden en verfrissen je gezicht. Zorg ervoor dat je niet allergisch bent voor de ingrediënten.

8. Wortelen beschermen de huid

Een tekort aan vitamine A kan leiden tot droge huid, nagels en haren, en wortelen zijn een grote bron van vitamine A. De vitamines en antioxidanten in wortelen zal ook helpen de huid tegen schade door de zon te beschermen.

9. Wortelen zijn beter dan multi-vitaminen

De inhoud van wortelen lezen beter, dat het etiket op een pakket van multi-vitaminen. Wortelen bevatten vitamine A, B, C, D en beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine, riboflavine, thiamine, calcium, ijzer, fosfor, magnesium, kalium, natrium, voedingsvezel, zink, mangaan; en wortelen zijn zeer laag in calorieën, 100 gram wortel bevatten slechts 40 kcal.

10. Wortelen te beschermen tegen beroertes

In studies, mensen die eten meer dan zes wortelen per week minder kans op een beroerte dan degenen die geen of slechts een paar te eten lijden.

Lekkere geraspte wortelsalade recept:

En nu is het tijd voor mij om de lekkere recept geraspte wortel salade, dat is mijn favoriete manier om rauwe wortelen aan mijn dieet op te nemen delen ...

Koop een pakket van 500 gram geraspte wortelen en rasp het zelf. Je zult dit pakket wortelen moeten aan het einde van onze voorbereiding. Om zo te laten aan de zijkant voor nu en laten we beginnen ...

Meng in een grote kom:

- 1/2 theelepel zout

- 2 eetlepels ruwe honing

- Een halve theelepel fijn gemalen zwarte peper

- 1 theelepel fijn gemalen korianderzaad

- Voeg een beetje 'kleiner papier Cayenne poeder

Giet over 1,5-2 koppen van warm water in deze kom van kruiden en roer goed om volledig te verdunnen het zout; voeg vervolgens 3 eetlepels appelazijn Sider, 3 eetlepels sojasaus, voeg 7 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing; U kunt ook een beetje 'van gehakte verse knoflook, als je niet beschikt over een datum na 😉

Meng alles zeer goed weer en, ten slotte, gooi 500 gram geraspte wortelen in de kom en meng goed.

Pronto! U kunt deze salade geraspte wortel onmiddellijk te eten, maar het is nog lekker de volgende dag; Het zal in de ijskast gedurende een paar dagen. Veel plezier!

Vind je het leuk om te wortelen eten? Welke andere voordelen voor de gezondheid van de wortelen kent u? Voel je vrij om je gedachten te delen in de commentaren hieronder.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 6
  3   1
Juli- 1, 2015 | 17:02:11 | later 8 uur

Wow! Goede plek!

  2   2
Juli- 1, 2015 | 18:03:52 | later 9 uur

Ik hou van wortelen ook! Zal proberen het recept!

  5   1
Juli- 1, 2015 | 22:04:06 | later 13 uur

Dit is mijn eerste keer hier te zien en ik ben echt onder de indruk om te lezen, bedankt voor het recept!

  0   0
Juli- 2, 2015 | 04:28:35 | later 19 uur

Dankzij geweldig recept!

  1   0
Juli- 2, 2015 | 08:22:35 | later 23 uur

Geweldig recept!

  0   0
Juli- 2, 2015 | 11:35:33 | later 1 dag

Hou je het recept! Ik zal het proberen!

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha