10 Voordelen van de Gezondheid van Selderij PRACHTIG10 Voordelen van de Gezondheid van Selderij PRACHTIG

Hoewel selderij wordt vaak over gesproken in termen van voordelen voor de mensen die proberen om gewicht te verliezen, is het niet alleen gemaakt van eenvoudige vezels en water. E 'caloriearm, maar bevat ook een aantal vitaminen, mineralen en andere voedingsingrediënten en is gebruikt in de geneeskunde sinds de oudheid. Je kan het rauw eten, koken als een groente of toegevoegd aan stoofschotels en hier zijn twintig van de prachtige voordelen voor de gezondheid van selderij:

1. Schimmelinfecties

Heb je je ooit afgevraagd waarom as selderij duurt zo lang? Wel deels is omdat het een reeks natuurlijke fungiciden bevat. Als je van een stengel bleekselderij te eten per dag kan helpen om slechte microben in uw lichaam onder controle.


2. Het heeft anti-aging

Gezondheid voordelen van selderij omvatten anti-aging. Selderij is een goede bron van vitaminen A en C, die als antioxidanten en huid tegen symptomen van veroudering veroorzaakt door vrije radicalen. Ze bevatten ook vitamine E, die voedt en hydrateert de huid.

3. Selderij kan helpen met een vette huid

Als je een vette huid, dan is de selderij kan helpen verminderen overtollige olie voor u. Giet een beetje 'van kokend water op sommige stengels bleekselderij in plakjes en laat het water afkoelen. Solliciteer selderij sap op je gezicht regelmatig, gebruik het als een toner, en vermindering van de vettigheid van de huid.

4. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van jicht

Selderij bevat een componenttype ontstekingsremmers genaamd COX-2-remmers die bekend zijn om de niveaus van urinezuur dat de oorzaak van jicht te verminderen. Die selderie stengels en rekening extract van selderij zaad in feite eind elimineren jichtaanvallen.

5. Selderij kan slechte adem genezen

Selderij is zeer geschikt voor het genezen van slechte adem. Het is geen magisch ingrediënt dat dit heeft echter; Het is gewoon dat selderij kauwend verwijdert bacteriën en voedsel deeltjes die een tandenborstel zou kunnen missen.

6. Behandel blaasinfecties

Er zijn een aantal ingrediënten selderij die helpen bij de behandeling van blaasontsteking. Het heeft anti-inflammatoire, calciumantagonisten en diuretica verbindingen, die geschikt zijn voor de behandeling van urinaire infecties.

7. kalmeert de zenuwen

Er zijn plantenhormonen en magnesium in selderij dat kalmeren het zenuwstelsel. Het eten van selderij kunnen helpen bij de behandeling van slapeloosheid en stress en angst. Als u last heeft van slapeloosheid, probeer een glas selderij sap voor het slapen gaan, Moet u helpen slapen.

8. versterkt het immuunsysteem

Selderij is bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te stimuleren en te spannen tegen ziekte. Het is ook rijk aan antioxidanten en anti-virale verbindingen, dus de volgende keer dat je je goed voelt, probeer dan een mooie kom soep van selderij!

9. druk verlaagt vet

Patiënten met hoge bloeddruk wordt vaak geadviseerd selderij sap drinken, selderij omdat verbindingen bekend als ftaliden, waarbij de spieren rond de bloedvaten ontspannen bevat, waardoor het makkelijker bloed stroomt.

10. Selderij kan constipatie genezen

Selderij fungeert als een zachte, natuurlijke laxeermiddel, dus het is een goede remedie voor constipatie.

11. kunt u de symptomen van de menopauze

Het eten van selderij kan verminderen de symptomen van de menopauze zoals opvliegers. De plant bevat oestrogeen anethol fytochemische dat werkt op dezelfde HRT, maar zonder de bijwerkingen.

12. Het kan helpen bij de bestrijding van kanker

Selderij bevat een actieve stof genaamd cumarine fytochemische dat is aangetoond effectief in het verbeteren van de activiteit van witte bloedcellen die kankercellen te bestrijden zijn. Selderij bevat ook antioxidanten die helpen voorkomen celbeschadiging veroorzaakt door vrije radicalen.

13. Het behandelt acne en puistjes

In combinatie met een paar druppels tea tree olie, selderij sap is een werkelijk effectieve behandeling van acne en puistjes. Het mengsel diep reinigen van de huid, het verstrekken van voedsel voor de huid en verminderen ontstekingen.

14. Steun voor gewichtsverlies

Waarschijnlijk niet echt nieuw voor je, maar selderij is een heerlijk eten om te eten, als je probeert om gewicht te verliezen. Het bevat veel van oplosbare vezels en het duurt het systeem zo veel energie te verteren dat laat je netto winst van calorieën, maar het laat je gevoel vol.

15. Selderij is goed voor de hersenen

Selderij bevat luteoline dat wetenschappers geloven dat het begin van geheugenverlies in ouderdom en ziekten kunnen vertragen zoals de ziekte van Alzheimer.

16. Het kan worden gebruikt als een haar masker voedzame

Wanneer het lokaal gebruikt wordt, kan selderij worden gebruikt om te voeden en dikker haar. Pureer aantal stengels bleekselderij en masseer in je haar, dan laat ongeveer een half uur voor het wassen weer.

17. Vermindert overtollig vocht in het lichaam

Selderij bevat natrium en kalium, die beide fungeren als diuretica. Het eten van selderij kunnen helpen reguleren lichaamsvloeistoffen en kan ook het stimuleren van de productie van urine, die helpt bij het verwijderen overtollige vloeistoffen.

18. Cure indigestie

Een glas selderij sap kan kalmeren indigestie en brandend maagzuur. De mineralen die in de plant zijn erg goed in het neutraliseren van de zuurgraad, kalmeren de maag en kan zelfs helpen voorkomen dat maagzweren.

19. Verlicht pijn en inflatie

Selderij bevat natuurlijke pijnstillers en anti-inflammatoire componenten. Selderij sap drinken, of eten selderij zaad, kan verminderen de symptomen van bronchitis, artritis en kan hoofdpijn verlichten.

20. Selderij kunnen worden gebruikt voor de behandeling van vitiligo

Vitiligo is een ziekte waarbij de huid die meestal gekenmerkt door witte vlekken. Selderij bevat grote hoeveelheden psoraleen, die de productie van melanine stimuleert. In combinatie met blootstelling aan de zon, het eten van selderij kan de verschijning van witte vlekken veroorzaakt door vitiligo te verminderen.

Je weet dat sommige van de voordelen voor de gezondheid van selderij?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha