10 Voordelen van de Gezondheid van havermout U MOET WETEN OVER10 Voordelen van de Gezondheid van havermout U MOET WETEN OVER

Een dampende kom havermout voor het ontbijt is de perfecte manier voor te bereiden op de dag, vooral in de winter maanden. Havermout is vol van goedheid; Het bevat omega-3 vetzuren, magnesium, ijzer, kalium en antioxidanten ook. Het eten van havermout kan een groot verschil maken voor uw energie en uw algehele gezondheid te maken, en havermout is ook zo goedkoop. Als je ooit hebt afgevraagd of havermout is echt goed voor je als ze zeggen, leest u deze voordelen voor de gezondheid zo geweldig havermout en je zult overtuigd zijn.

1. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Een van de redenen waarom havermout is een goed ontbijt, zodat het biedt de beste soort koolhydraten je kunt krijgen. Dit zijn het soort koolhydraten die langzaam afbreken in het lichaam en geeft een constante energiebron. Deze langzame afgifte van energie betekent dat er geen pieken in de bloedsuikerspiegel die je doet wanneer je eet andere soorten suiker uitgebreid ontbijt.


2. Het helpt u uw gewicht te controleren

Een van de geweldige gezondheidsvoordelen van havermout is dat het rijk is aan oplosbare vezels, dat vult en duurt een lange tijd om te verteren. Dit betekent dat u volledige langer te voelen en worden veel minder geneigd om een ​​zoete snack in de dag te eten. Studies hebben aangetoond dat kinderen die havermout eten voor het ontbijt zijn veel minder kans om zwaarlijvig te worden.

3. Vermindert het risico op darmkanker

Een van de geweldige gezondheidsvoordelen van havermout is dat de vezelrijke havermout sterk het risico op het ontwikkelen van darmkanker kan verminderen. Een uitgebreide studie gezamenlijk door onderzoekers in Nederland en Groot-Brittannië uitgevoerd bleek dat mensen die vezelrijke voedingsmiddelen aten, zoals havermout waren veel minder kans om de ziekte te ontwikkelen. Vooral geïdentificeerd zij dat elke 10 gram vezels in de voeding van een persoon leidt tot een vermindering van 10% van het risico.

4. Het verbetert de atletische prestaties

Havermout is een grote bron van eiwitten en koolhydraten en kunnen uw training effectiever te maken. Studies hebben aangetoond dat atleten die havermout eten ongeveer een uur voor de training in staat om veel beter en veel langer uit te voeren zijn geweest. Havermout levert de energie die je nodig hebt om te oefenen en geeft u ook meer uithoudingsvermogen.

5. beschermt tegen borstkanker

Gezondheid voordelen van havermout gaan het verst: de regelmatige consumptie van havermout kan het risico op borstkanker sterk verminderen. Havermout bevat belangrijke fytochemicaliën waarvan bekend is dat het lichaam tegen kanker, en de oplosbare vezel die is opgenomen in havermout, voorkomen hormoongerelateerde kankers zoals borstkanker. Een 2007 studie suggereerde dat een vezelrijk dieet het risico op borstkanker kunnen verminderen met wel 40%.

6. Voorkom Diabetes

In aanvulling op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, kan havermout daadwerkelijk voorkomen van diabetes ontwikkelen. De vezel in havermout helpt naar en dus is het hoge gehalte aan magnesium, die helpt om de niveaus van glucose en insuline regulering in het lichaam. Melk havermout dat u gemakkelijk kunt bereiden helpt diabetes te voorkomen.

7. verlaagt cholesterol

Een van de grote voordelen voor de gezondheid van havermout is dat het eten lager cholesterolgehalte in het bloed en slechts een en een halve kopjes havermout dit kan doen. Een kom havermout in de ochtend zal bieden oplosbare vezels voldoende om de opname van slechte LDL-cholesterol die hart-en vaatziekten en beroerte kan veroorzaken in het lichaam te remmen.

8. verbeteren van de effectiviteit van het immuunsysteem

Er is al veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van havermout en havermout verbetert het immuunsysteem. Het blijkt dat het vermogen van havermout voor verkoudheid en griep op afstand te houden, het is niet alleen een oud fabeltje, na alles. Havermout bevat een unieke vorm van vezels zogenaamde beta-glycanen die actief verbetert het vermogen van antilichamen tegen een infectie sneller te bereiken en verbetert hun vermogen om bacteriën te doden.

9. Het kan u helpen slapen

Terwijl iedereen denkt havermout als ontbijt eten, als je eet 's nachts kunt u helpen om te slapen makkelijker. Naast een zeer bevredigend en geruststellend eten, havermout bevat verbindingen die meer serotonine en tryptofaan helpen de hersenen voeren. Dit verschaft een kalmerende en ontspannende werking op het lichaam. Havermout is een perfecte voedsel voor de avond, want je stopt honger 's nachts gevoel en je zal een plotselinge uitbarsting van energie die een zoete snack zou geven niet.

10. Geladen met antioxidanten

Tenslotte, een van de grote gezondheidsvoordelen van haver is dat het ook een grote bron van antioxidanten. Het bevat een antioxidant die uniek is havermout genoemd avenanthramides. Deze antioxidanten zijn essentieel voor uw gezondheid, want u te beschermen tegen beschadiging van cellen die kunnen optreden door de werking van vrije radicalen. Zonder antioxidanten meer vatbaar voor kanker zou, aderverkalking en de tekenen van veroudering.

Weet jij de gezondheidsvoordelen van havermout?

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha