10 Voordelen van de gezondheid FABULOUS zonnebloem10 Voordelen van de gezondheid FABULOUS zonnebloem

Zonnebloempitten maken een grote snack, maar de zoete, nootachtige zaden hebben ook een aantal fantastische voordelen voor de gezondheid. Zonnebloempitten zijn zeer voedzaam en bieden een geweldige combinatie van mineralen, vitaminen en essentiële vetzuren. Hier zijn tien van de verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid die je kunt krijgen van het eten van zonnebloempitten:

1. Zij fungeren als anti-inflammatoire

De zonnebloemzaden zijn een rijke bron van vitamine E, die fungeert als een anti-inflammatoire en antioxidant. Zonnebloempitten eten kunnen de symptomen van osteoartritis, astma en reumatoïde artritis, zijn aandoeningen waarbij ontsteking en vrije radicalen zijn een probleem.


2. Zij zijn goed voor de botten

U moet magnesium en calcium om de botten gezond te houden en zonnebloempitten zijn een goede bron van het mineraal. Magnesium geeft botten structuur en ligt zowel in de botten en het oppervlak van het bot, waar het wordt opgeslagen totdat het lichaam moet gebruiken.

3. Zij kunnen helpen beschermen tegen kanker

Zonnebloempitten bevatten een hoog niveau van fytosterolen en lignanen, die kunnen helpen het risico op sommige vormen van kanker te verminderen. De verbindingen werken door remming van de groei van kankercellen in het lichaam.

4. zonnebloempitten kan helpen bij het bestrijden van de tekenen van veroudering

De gezondheidsvoordelen van zonnebloempitten zijn ook anti-aging. Vitamine E en bèta-caroteen worden gevonden in zonnebloempitten ze zowel effectief in het handhaven van een jeugdige en frisse huid. De beta-caroteen maakt de huid minder gevoelig voor de zon en vitamine E helpt de huid van schade door vrije radicalen te beschermen en helpt ook voorkomen dat het ontstaan ​​van rimpels en littekens.

5. Eet zonnebloempitten kan helpen voorkomen dat dunner wordend haar

Zonnebloempitten bevatten vitamine B6, waarvan bekend is dat de zuurstoftoevoer naar de hoofdhuid, die gezonde haargroei stimuleert en kan haaruitval verminderen verhogen. Ze bevatten ook koper, die nodig is om de kleur van het haar te behouden.

6. Ze kunnen de huid soepel te houden

Zonnebloempitten eten kan helpen om je huid soepel. Ze zijn een uitstekende bron van essentiële vetzuren die de productie van elastine en collageen die de huid glad en zacht maakt stimuleren.

7. zonnebloempitten helpen bij de bestrijding van acne

Een van de voordelen voor de gezondheid van zonnebloempitten is dat de zaden ook kunnen helpen bij de bestrijding van acne. De vetzuren zelf die collageen en elastine maken ook antibacteriële eigenschappen. Zonnebloempitten eten kan het uiterlijk van acne verbeteren of kunnen topisch worden aangebracht in de vorm van zonnebloemolie.

8. Zij kunnen cholesterol verlagen

De voordelen voor de gezondheid van zonnebloempitten ook verbeterd cholesterolgehalte. Zonnebloempitten rijk aan cholesterolverlagende verbindingen zoals fytosterolen en goede, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die helpen verlagen het slechte cholesterol in het lichaam.

9. zonnebloempitten zijn goed voor het zenuwstelsel

De magnesium in zonnebloempitten is essentieel voor de goede werking van het zenuwstelsel. Magnesium voorkomt te veel calcium aan de zenuwcellen, die kan leiden tot het overactief bereiken.

10. U kunt uw stemming fleuren

De voordelen voor de gezondheid van zonnebloempitten ook verbeterde stemming. Naast een lekkere snack, kan zonnebloempitten voelt u zich ook gelukkiger! Ze bevatten een stof genaamd tryptofaan, die een aminozuur dat helpt het lichaam serotonine. En "serotonine, die kalmeert en verlicht spanningen en kan helpen afweren depressie.

Welke andere voordelen voor de gezondheid van zonnebloempitten je toe te voegen aan onze lijst?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha