10 Voordelen van de gezondheid FABULOUS oregano10 Voordelen van de gezondheid FABULOUS oregano

Oregano, waarschijnlijk het best bekend als kruid pizza, ook wel oregano, is een kruid dat veel wordt gebruikt in de keuken, maar de gezondheidsvoordelen vaak vergeten. Oregano is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft ook het potentieel om vele soorten aandoeningen. Het heeft antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen, en bevat ook anti-oxidanten ook. Je weet dat oregano smaakt heerlijk op een pizza, of kip, dus lees verder en vind tien gezondheidsvoordelen van oregano die waarschijnlijk niet wist.

1. Het verlicht menstruatiepijn

Oregano heeft pijnstillende eigenschappen en bekend te kunnen menstruatiepijn te verlichten. Om de pijnstiller voordelen van oregano te krijgen, kunt u een thee van oregano bier een halve theelepel gedroogde oregano in kokend water te maken, of je kan gewoon kauwen verse oregano bladeren.


2. Zorg voor een gezond hart

Oregano is een goede bron van kalium, waarvan reguleert de bloeddruk en hartslag, en bevat ook antioxidanten die reparatie oxidatieve stress, wat een factor van hartziekten helpen. Oregano bevat ook omega-3 vetzuren, die helpen verminderen ontstekingen in het lichaam.

3. Oregano doodt parasieten in

Oregano bevat twee krachtige antimicrobiële verbinding genoemd thymol en carvacrol, die zeer effectief in het doden van de parasieten, zoals wormen in de darmen. Ook bevat ingrediënten die de spijsvertering te kalmeren en kan worden genomen maagklachten en indigestie kalmeren.

4. Het kan het griepvirus doden

Oregano bevat ook krachtige antivirale stoffen die het vermogen om het virus te doden. Dit, samen met pijnstillers woning gras maken het een goede behandeling voor griepsymptomen, waaronder spierpijn, koorts en hoofdpijn.

5. Clear neusverstopping

Als je een verstopte neus door een verkoudheid of een allergie kan de decongestivum eigenschappen van oregano snel duidelijk een verstopte neus en keel. Congestie met oregano behandelen, doe er een paar druppels olie van oregano in een kom heet water en inhaleer de stoom.

6. Het bevat meer antioxidanten dan veel groenten en fruit

Oregano bevat twee zeer krachtige antioxidanten, rozemarijnzuur en thymol in hoeveelheden die meer groenten en fruit te overtreffen. In feite, in een directe confrontatie, oregano bevat 4 keer de antioxiderende eigenschappen van bosbessen en 40 keer die van appels.

7. Behandel de Verkoudheid

Oregano wordt ook gezegd dat een effectieve behandeling voor de gewone verkoudheid zijn. Voeg een paar druppels olie van oregano voor een glas jus d'orange en het mengsel zal duidelijk de neus, verlichten pijn en pijn, en vitamine C uit sinaasappelsap, geef je het immuunsysteem van de impuls die het nodig heeft om vechten tegen de kou.

8. En 'rijk aan mineralen

U kunt ook gebruik maken van het hoge gehalte aan mineralen van oregano. Het kruid bevat veel mineralen, zoals kalium, calcium, magnesium, koper en ijzer, die bruikbaar zijn voor het behoud van gezonde tanden en botten, met inbegrip van oregano in de voeding kan helpen voorkomen dat bloedarmoede.

9. bestrijdt de tekenen van veroudering

De hoge niveaus van antioxidanten in oregano kan ook helpen bestrijden het begin van de tekenen van veroudering. Antioxidanten helpen om vrije radicalen beschadigen cellen in het lichaam, hetgeen kan leiden tot de vorming van lijnen en rimpels in de huid.

10. Het kan worden gebruikt om astma-aanvallen te verlichten

Oregano is rijk aan flavonoïden, terpenen en carvacrol, welke verbindingen die helpen bevrijden van de luchtwegen en bronchiën zijn. Het drinken van thee van oregano gemengd met een eetlepel honing wordt gezegd dat verlichting van astma-aanvallen.

Weet jij de gezondheidsvoordelen van oregano?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha