10 Voordelen van de gezondheid BIG BARLEY U moet weten over10 Voordelen van de gezondheid BIG BARLEY U moet weten over

Wie had gedacht dat een nederige graan dat gerst kan veel voedingswaarde bevatten lijkt! Nou, toen we begonnen met het onderzoeken voor dit artikel op de voordelen van gerst, werden we verrast door wat we vonden. Het blijkt dat gerst is allesbehalve een bescheiden graan; Eigenlijk heeft functies die mensen die lijden aan astma, hoge bloeddruk, artritis en meer baat. Dus als je, zoals wij, werd gedacht dat de gerst was saai, lees dan deze tien verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van gerst die je echt moet weten.

1. Het kan worden gebruikt om diabetes te beheren

Bij patiënten met diabetes, gerst kan een belangrijke bron van oplosbare vezel die kan helpen de absorptie van glucose in het bloed te verschaffen. In het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, is aangetoond dat de niveaus van glucose in een monster van de mannen die insuline resistent waren, drastisch verminderd wanneer ze geconsumeerd gerst.


2. Het vermindert het risico op hartziekten en sommige kankers

Een van de geweldige gezondheidsvoordelen van gerst is dat het een rijke bron van plantaardige lignanen, waarvan is aangetoond dat bescherming tegen hartziekten en sommige vormen van kanker. Barley verlaagt de bloeddruk en helpt om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en vermindert visceraal vet in het lichaam.

3. helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden

Een van de grote voordelen voor de gezondheid van gerst is gerst dat rijk is aan vitaminen en mineralen die helpen bij de opbouw van sterke, gezonde tanden en botten. Mineralen die zijn opgenomen in gerst omvatten koper, mangaan, selenium, zink, fosfor, magnesium, ijzer, kalium en calcium, alle toepassingen van het lichaam te versterken tanden en botten. Interessant, wat sap van gerst bevatten meer calcium dan koemelk.

4. Biedt ondersteuning voor het immuunsysteem

Een ander interessant feit over je die nauwelijks bevat een aantal anti-oxidanten en vitamines ongelooflijk, zoals vitamine A, K, B6, thiamine, riboflavine, niacine, foliumzuur, choline welke essentiële ingrediënten die het immuunsysteem ondersteunen en helpt strijd zijn infecties zoals verkoudheid en griep. Het helpt ook de nieren goed functioneren en helpt de groei van nieuwe cellen in het lichaam.

5. Vermindert bloeddruk

Eten volle granen, zoals gerst, kan de bloeddruk verlagen en helpen gewicht te verliezen. Wanneer patiënten die lijden aan hoge cholesterol en hoge bloeddruk aten een volkoren dieet, dat gerst inbegrepen, de onderzoekers in het tijdschrift van de American Dietetic Association gevonden dat het niveau van cholesterol en bloeddruk van de patiënt verminderd.

6. gunstig voor mensen met artritis

Een van de geweldige gezondheidsvoordelen van gerst is dat het ook een goede bron van koper, die zeer nuttig voor mensen die lijden aan reumatoïde artritis kan zijn. Koper wordt gebruikt door het lichaam te helpen bij de productie van collageen en elastine, dat deel uitmaakt van wat de botten en gewrichten flexibeler zijn.

7. Vermindert het risico op darmkanker

Het verbruik van gerst kan ook het risico van darmkanker. De vezel gerst reduceert de hoeveelheid tijd dat voedsel in de darm blijft en daardoor vermindert het risico op kanker. Gerst is ook rijk aan selenium, waarvan wordt gedacht dat het lichaam herstellen celbeschadiging helpen.

8. Herstel kleur aan het haar

Op een noot iets 'minder Medicine, een van de grote gezondheidsvoordelen van gerst is dat het ook kan helpen de natuurlijke haarkleur herstellen. Dit komt door het relatief hoge gehalte aan koper in gerst, dat wordt gebruikt door het lichaam om melanine te maken, het pigment dat kleur aan het haar en de huid geeft.

9. helpt je gewicht te verliezen

Nauwelijks is minder calorieën dan de meeste andere granen en bevat waardevolle voedingsvezels die ook helpt de pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel die vaak worden geassocieerd met de opslag van overtollig vet en gewichtstoename. Toegevoegd aan levensmiddelen, zoals soepen en salades, is het een ideale manier om je langer een vol gevoel, die ook zal helpen om minder te eten en gewicht te verliezen.

10. Bevordert gezonde haargroei

Tenslotte, een van de grote gezondheidsvoordelen van gerst is dat het van hulp zijn voor mensen met haarverlies. Ten eerste, de gerst is een goede bron van ijzer en koper, zodat deze bloedarmoede, die vaak de oorzaak van haarverlies en anderzijds de gerst is een bron van niacine en thiamine kan verlichten, die bekend is om de haargroei te bevorderen.

Weet jij de gezondheidsvoordelen van gerst?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha