10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten die kunnen helpen te voorkomen dat veroudering10 voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten die kunnen helpen te voorkomen dat veroudering

Naarmate we ouder worden, onze huid begint zijn elasticiteit verliezen en wordt dunner, en er is niets wat we kunnen doen om het verouderingsproces geheel te stoppen. Wat kunnen we doen, is het echter te vertragen het proces door het maken van een aantal gezonde voedingskeuzes. Een belangrijke bron van voortijdige veroudering is de schade die wordt veroorzaakt aan de huid door vrije radicalen, die in contact komen met de dagelijkse vervuiling, door wat wij eten en ook door de zonnestralen. Gelukkig maar, er zijn een heleboel voedsel dat je kunt eten, dat zal ons voorzien van anti-oxidanten die vrije radicalen te bestrijden en hen tegenhouden waardoor de lijntjes en rimpels van de huid. Hier zijn tien voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze antioxidanten die kan helpen voorkomen dat de tekenen van veroudering zijn.

1. Groene thee

Groene thee is een van de superhelden van antioxidant-rijke voedingsmiddelen en een regelmatige kopje groene thee kan wonderen doen voor je lichaam en je huid. Het geheim kracht van groene thee is het hoge gehalte aan antioxidanten genoemd catechines, die de cel schade kan herstellen en het verminderen van de verschijning van rimpels. En 'slechts groene thee die deze hoge concentratie van catechines, maar heeft; Zwarte thee bevat vijf keer minder.


2. Bosbessen

Bosbessen zijn een vrucht die de reputatie van een super eten verdient en bosbessen zijn het meest waarschijnlijk een van de meest gezonde, antioxidant rijke voedingsmiddelen die u kunt eten. Tijdens een onderzoek uitgevoerd door de Cornell University, hebben wetenschappers vastgesteld dat antioxidanten in bosbessen en beschermde de cellen beter dan de anti-oxidanten gevonden in de meeste andere vruchten gerepareerd. Het beste is om organische bosbessen te kopen, omdat ze vaak zwaar bespoten.

3. Olijfolie

Mensen weten al heel lang dat de enkelvoudig onverzadigde vetten gevonden in olijfolie zijn goed voor de huid en die ook helpen om het risico op hart-en vaatziekten en kanker. E 'is onlangs echter wetenschappers ontdekt dat olijfolie bevat ook hoge niveaus van polyfenolen, die antioxidanten die kunnen helpen voorkomen dat het ontstaan ​​van de tekenen van veroudering.

4. Oranges

Vitamine C is een antioxidant en sinaasappelen en andere citrusvruchten bevatten vitamine C in overvloed. Vitamine C is bekend om zijn vermogen om verkoudheid te bestrijden, maar werkt ook op twee manieren om te voorkomen dat de tekenen van veroudering. Het helpt de productie van collageen in de huid te verhogen en werkt als een krachtige antioxidant die helpt vrije radicalen.

5. Eieren

Verrassend, eieren pakken nogal een punch te krachtig antioxidant. Rauwe eieren zijn de beste, maar in beide gevallen, de eidooier bevat tyrosine en tryptofaan, beide hebben krachtige antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen van kanker en hartziekten en vrije radicalen die fijne lijntjes en rimpels huid.

6. Waterkers

Gemakkelijk toegevoegd aan sandwiches en salades, waterkers zal een goede bron van antioxidanten, luteïne en zexanthin bieden. Dit zijn twee van antioxidanten die vooral bekend staan ​​om hun vermogen om de leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, alsmede op hun vermogen om de tekenen van veroudering weren voorkomen.

7. Zalm

Zalm verdient een plek op onze lijst van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Terwijl omega-3 kan niet rangschikken als een super-antioxidant, hebben zij antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij het neutraliseren vrije radicalen. Er wordt ook gedacht dat omega-3 helpen om de effectiviteit van andere antioxidanten in het lichaam. Eén van de beste bronnen van omega-3 is vis, zoals zalm, maar kan ook in noten en zaden ook.

8. Grape

Druiven, vooral de donkere huid variëteiten, zijn ook een deel van de antioxidant-rijke voedingsmiddelen; Ze bevatten vitamine C en fytochemicaliën, anthocyanen en proanthocyanidinen, die vrije radicalen te bestrijden en kan helpen beschermen tegen hart-en vaatziekten en kanker. Ze bieden ook het immuunsysteem een ​​boost ook.

9. Noten

Noten zijn ook geweldig, voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Elke matrijs heeft een eigen speciale mix van gezonde vetten, antioxidanten en andere voedingsstoffen, waarvoor een handvol mixed nuts een gebalanceerde hoeveelheid van alle verschillende soorten antiverouderingsingrediënten verschaffen. Het is gemakkelijk om meer noten in uw dieet. U kunt toevoegen aan uw keuken, salades en bestrooi ze doen ook een grote, reizende, snack.

10. donkergroene groenten

Elke donkere, groene bladgroenten zal u voorzien van een flinke dosis vitamines, mineralen en antioxidanten, maar spinazie, broccoli en boerenkool, verdienen speciale vermelding. Naast een goede bron van vitaminen en mineralen, donkergroene groenten bevatten fytochemicaliën, antioxidanten, die vrije radicalen. Groene groenten zijn niet alleen super-voedzaam, ze veel vezels die u vullen bevatten ook, dus ze zijn geweldig voor het helpen u te verliezen gewicht.

Wat is uw favoriete voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten?

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha