10 Verbazingwekkende medische voordelen van rode bietFoto: Shutterstock

Geloof het of niet, je eet bieten heeft geneeskrachtige voordelen u nooit gekend. Is succesvol geweest als een remedie voor meer dan 50 eeuwen. De Romeinen aten om constipatie en koorts te genezen. Vooruitgang in de medische wetenschap veroorzaakt verdere studies, die meer resultaten gaf.

Beetroots zijn vol van essentiële voedingsstoffen die lichaamsfuncties verbeteren. Dus, hoe gaat dit felroze groenten helpt om ziekte te voorkomen? Leun achterover en neem een ​​kijkje!


Voedingswaarde:

Een kopje rauwe bieten bevat meestal:

  • 58 calorieën
  • 13 g koolhydraten (9 g suiker, en 4 g vezels)
  • 2 g eiwit

Vitaminen en mineralen Percentages:

Beetroots bieden de aanbevolen dagelijkse dosis van:

  • 1 procent van de vitamine A
  • 2 procent van calcium
  • 11 procent van vitamine C
  • 6 procent van ijzer

Rode biet is rijk aan mineralen zoals mangaan en foliumzuur. Het heeft ook aanzienlijke hoeveelheden thiamine, riboflavine, choline, betaïne, magnesium, kalium, zink, selenium, koper, en pantotheenzuur.

Wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat rauwe bieten strijd tegen dementie, voorkomen hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en zelfs de niveaus van de bloedsuiker te passen. Bieten eerste optreden als een aanvulling briljante oefening. Stimuleren van de oxygenatie van de spieren, helpt de hoge intensiteit oefeningen weerstaan.

Bieten bevatten krachtige antioxidanten, anti-inflammatoire en kenmerken fungiciden. Ze zijn bekend om jicht en galblaas te behandelen. Ze bevatten ook homocysteïne, een verbinding die de zure regeneratie van de maag verhoogt en verlaagt cholesterol. (1)

Enkele van de medische aandoeningen die opluchting biedt zijn:

Artritis:

Hoewel grote hoeveelheden bieten de absorptie van calcium kan hinderen, bieten te behandelen en voorkomen artritis door oplossen geaccumuleerde afzettingen rondom de gewrichten en weefsels. Het hoge alkaligehalte van bietensap is wat drijft de ontbinding van deze deposito's.

Anemie:

Anemie is een aandoening waarbij het bloed heeft een lage hemoglobinewaarden. Bieten bevatten grote hoeveelheden fosfor, magnesium, kalium, zink, calcium, jodium, zwavel, koper, zuren, vitamine B1, B2, B6, vitamine P en niacine. Dus, het helpt om bloedarmoede te bestrijden. (2)

Dementie:

Bieten zijn een geweldige remedie voor dementie. Een recente studie, uitgevoerd aan de Wake Forest University heeft bevestigd dat het drinken van bietensap rauwe verbetert de zuurstofvoorziening van de hersenen. Dit proces voorkomt dat de escalatie van dementie bij volwassenen. Daniel Kim-Shapiro, directeur, Translational Science Center aan de Wake Forest University concludeert dat de consumptie van bietensap helpt om de zuurstofvoorziening van de benodigde gebieden te verbeteren.

Diabetes:

Bieten zijn alfa-liponzuur, een antioxidant die glucose verlaagt en verhoogt insulinegevoeligheid. Verlicht stress-geïnduceerde veranderingen in diabetici. Studies bevestigen dat deze antioxidant gevechten aandoeningen zoals perifere en autonome neuropathie bij mensen met diabetes.

Ontsteking:

Bieten bevatten choline. Choline is een essentiële voedingsstof; helpt spierbewegingen, geheugen, cognitieve functie en helpt bij het bestrijden slapeloosheid. E 'is ook bekend om de structuur van het celmembraan behouden, om transmissie van zenuwimpulsen, helpen de absorptie van vet en ontsteking verminderen. (3)

Verlaagt de bloeddruk:

Bieten kan helpen verlichten hoge bloeddruk en zelfs voorkomen. Bieten bevatten nitraten, die worden omgezet in stikstofmonoxide. Stikstofmonoxide is een belangrijke verbinding die helpt om te ontspannen en te verwijden de bloedvaten. Dit proces verbetert de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk. (4)

Resistance:

Het sap van rauwe bieten verbetert spieroxygenatie tijdens het sporten. Kan verbeteren inspanningstolerantie. Mensen met hart- en vaatziekten, metabole en respiratoire ziekten, die in staat zijn om zichzelf fysiek te oefenen zijn, zullen ze in staat zijn om het te doen met een regelmatige inname van rauwe bieten. (5)

Anti-carcinogene:

Beetroots hebben anti-carcinogeen. Ze bevatten fytonutriënten, die een duidelijke kleur bieten bieden. Deze fytonutriënten kunnen bestrijden en voorkomen van kanker. In sommige studies, de geëxtraheerde bieten geholpen krimpen tumoren meerdere organen. Er zijn studies uitgevoerd om de werkzaamheid van de behandeling van borst-, pancreas en prostaat bestuderen.

Hartziekte:

Beetroots zijn bekend om te helpen voorkomen dat hart-en vaatziekten. Stikstofmonoxide, een verbinding sleutel om te ontspannen en het verwijden van de bloedvaten helpt bieten bereiken van deze functie. Beetroots zijn zo effectief in het verminderen van het risico op hart-en vaatziekten.

Aderverkalking:

Stikstofmonoxide is essentieel bloedvaten en verbetert de bloedstroom. Wordt effectieve preventie van arteriële aandoeningen als aderverkalking. Bieten bevatten aanzienlijke hoeveelheden stikstofoxide en aldus de kans op atherosclerose.

Enkele andere medische aandoeningen die kunnen helpen bij het voorkomen van de bieten en de zorg onder spataderen en sommige oogproblemen.

Bieten hebben een lange weg van simpelweg remedies voor constipatie en koorts. Vooruitgang in de wetenschap hebben ertoe geleid dat de voedingswaarde en medicinale penwortel die kunnen worden bestudeerd op een gevorderd niveau. Laat het ons weten als we misten alle andere voordelen van bieten! Om uw mening te delen, laat een reactie hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha