10 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van rode radijsJe zou de radijsjes normale vele malen gegeten hebben, maar heb je ooit rode radijsjes eten? Nou, in geval u niet hebt, dan ben je hier aan het juiste bericht komen! Want hier zijn we u vertellen hoe geweldig een rode radijs kan profiteren uw gezondheid!

Radijs is een wortel gewas bekend om zijn zoete of pittige. Het is een wortel sappig en is over het algemeen cilindervormig en langwerpige vorm. Radijsjes zijn van verschillende kleuren zoals paars, zwart, rood en wit. Ze kunnen rauw worden gegeten, gekookt of gebeitst. De olie uit de zaden van radijs is bekend dat verschillende gezondheidsvoordelen. Meestal zaden, peulen, bloemen en bladeren zijn de onderdelen die gemeenschappelijk radijs geconsumeerd zijn.


Hieronder worden de belangrijkste voordelen van radijs! Als je dit weet, en je zult nooit kijken naar een radijs weer op dezelfde manier!

Geelzucht:

Radijsjes zijn zeer goed voor de maag en de lever. Het is een krachtige detoxifier en zuivert het bloed door het elimineren van afval en giftige stoffen uit het lichaam. Radijs bekend bilirubine uit het lichaam dat de belangrijkste oorzaak van geelzucht verwijderen. Aanwezigheid van overtollige bilirubine veroorzaakt geelzucht symptomen die kunnen worden opgeheven door verhoging van de opname van rode radijs. Het beperkt ook de vernietiging van gezonde rode bloedcellen tijdens geelzucht.

Koeling voedsel:

Rode radijsjes staan ​​bekend als voedsel natuurlijke koeling. De scherpe smaak van mierikswortel is zeer effectief in het verminderen van de overtollige warmte in het lichaam beschouwd. In de wetenschap oosterse geneeskunde, wordt het gebruik van rode radijs in maaltijden aan te raden om het lichaam van het effect van de warmte tijdens de warme seizoenen te voorkomen.

Aanbevolen voor keelpijn:

De scherpe smaak van radijs is goed om overtollig slijm dat zich vormt tijdens het hoesten en verkoudheid te verwijderen. Wanneer rauw gegeten, kan rode radijs helpen bij de bestrijding van de symptomen van keelpijn, sinusitis en koud.

Verbetert de spijsvertering:

Radijs bevatten enkele componenten die goed zijn in het reinigen van het spijsverteringsstelsel zijn. Deze natuurlijke reinigingsmiddelen dus helpen om het proces van het metabolisme te verbeteren, houden je energiek en stuiteren de hele dag. De bijzondere natuurlijke schoonmaakmiddelen te breken toxines stagnerende rode radicchio en voedingsmiddelen die zijn opgebouwd in de tijd in het lichaam, zodat ze gemakkelijk kunnen worden uitgescheiden.

Verhoogt Immuniteit:

Ondanks alle vaccins is niet altijd worden voorkomen dat het lichaam tegen aanvallen van virale en bacteriële infecties. Echter, immuniseren het lichaam van binnen naar essentiële voedingsstoffen te consumeren kan zeker houden die infecties op de baai. Rode radijs is rijk aan vitamine C en de regelmatige consumptie is bekend om zijn vermogen om virale infecties verhogen.

Toxine Eliminator:

Ayurvedische therapeuten en gezondheidsdeskundigen traditionele Oosterse radijs hebben altijd vertrouwd op om schadelijke gifstoffen uit het lichaam en giftige verwijderen. Rode radijs creëert een bepaald type toxine-zuivering effect in het lichaam wanneer verbruikt en elimineert vrije radicalen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Bescherming tegen kanker:

Radijs behoort tot de kruisbloemige groenten familie dat ook kool en broccoli. Radijsjes worden geladen met vitaminen, vezels, mineralen en fytonutriënten die het lichaam beschermen tegen kankerverwekkende vrije radicalen.

Verlicht indigestie Probleem:

Radijs zorgen voor een kalmerend effect op de spijsvertering en de symptomen te verlichten van indigestie, zoals een opgeblazen gevoel en gas. Ook in dit geval is het noodzakelijk om rode witlof in beperkte hoeveelheden consumeren, anders het effect wordt omgekeerd.

Hoge voedingswaarde, caloriearm:

Rode radijsjes zijn geladen met veel essentiële voedingsstoffen en zorgen voor uw lichaam met tal van smaak en vezels. Aan de andere kant, kun je vergeten over het tellen van calorieën, terwijl het eten van rood witloof want het is zeer laag in calorieën. Een kopje rode radijs geleden slechts 15 tot 20 calorieën. Dus je kunt een handvol van hen eten zonder zorgen te maken over je gewicht en geniet van de voordelen voor de gezondheid die komen met hen.

Hoog watergehalte:

Rode radijsjes hebben een hoog watergehalte en zijn verpakt met veel zink, fosfor en vitamine C, die goed is voor de voeding van uw weefsels. Het hoge gehalte aan water houdt het lichaam gehydrateerd te houden u fris en energiek te kijken, zelfs op een lange, warme dag.

Dus, onder meer rode radijsjes in je dagelijkse maaltijd en het verbeteren van uw algehele gezondheid.

Heb je ooit rode radijsjes gegeten? Hoe heb je heilzaam ze vinden? Met ons te delen in het opmerkingenveld!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha