10 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van cafeïnevrije koffieJe nodig hebt om een ​​dampende kop koffie drinken om de dag te beginnen? Bent u zich ervan bewust dat de inhoud van de cafeïne in koffie kan negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid? Nou, als je houdt van koffie en je kunt niet op te geven is, dan heb je een alternatief - is cafeïnevrije koffie!

Cafeïnevrije koffie heeft een aantal voordelen voor de gezondheid. Wilt u weten wat ze zijn? Ga verder met uw bed!


Je koffie gezonde drink regelmatig?

Gewone koffie heeft vele voordelen voor de gezondheid; niet alleen vanwege de cafeïne, maar ook andere componenten die bijdragen tot de smaak, kleur en aroma. Deze onderdelen zijn:

 • Fenolen, die anti-kanker eigenschappen en antioxidanten.
 • Het chlorogeenzuur, die de productie van glucose in de lever minimaliseert, regelt het niveau van suiker in het bloed en voorkomt diabetes.

Wat is cafeïne?

Cafeïne is een legale drug die het centrale zenuwstelsel stimuleert en veroorzaakt een toename van de hartslag, alertheid en bloeddruk.

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van cafeïne?

 1. Cafeïne heeft ook een aantal voordelen. Zij Zijn:
 2. Verhoogt de alertheid en mentale functies.
 3. Heeft een pijnstillend effect of pijn te verlichten, dat is waarom cafeïne is een populair onderdeel van de pijn medicatie moordenares.
 4. Verschillende studies suggereren ook dat cafeïne helpt voorkomen dat de ziekte van Parkinson.
 5. Cafeïne werkt ook als een bolwerk tegen galstenen en tandproblemen.

Wat zijn de bijwerkingen van cafeïne?

Er zijn verschillende bijwerkingen van cafeïne. De mensen die gevoelig zijn voor cafeïne kunnen deze bijwerkingen ervaart, met een minimum van 10 milligram cafeïne, of ongeveer 2 kopjes cafeïnevrije koffie. Sommige van de gezondheidsproblemen voorkomende cafeïne gerelateerd zijn:

De cafeïne in koffie veroorzaakt bijwerkingen zoals terugtrekking, angst, rusteloosheid en hoofdpijn.

Koffie kan verhogen de niveaus van bloeddruk, cholesterol, low-density lipoproteïne (1), en homocysteïne (2). Het kan leiden tot cardiovasculaire complicaties.

Er zijn verschillende meningen over de negatieve effecten van cafeïne.

Het is echter veilig stellen dat de matige consumptie koffie van ongeveer 3-4 kopjes per dag deze geen gevaar voor de gezondheid en kunnen ook een aantal voordelen voor de gezondheid.

Wat is cafeïnevrije koffie?

Cafeïnevrije koffie is koffie met minder cafeïne. Volgens de Amerikaanse FDA, moet cafeïnevrije koffie niet meer dan 3 procent cafeïnegehalte. . Echter, de term is niet gelijk cafeïnevrije koffie zonder cafeïne. Cafeïnevrije koffie heeft nog een aantal cafeïne.

Dus hoeveel cafeïne wordt niet cafeïnevrije koffie bevat? Zes gram gewone koffie bevatten 100 tot 150 milligram cafeïne. Dezelfde hoeveelheid cafeïnevrije koffie bevat ongeveer vijf milligram cafeïne.

De voordelen voor de gezondheid van cafeïnevrije koffie:

Vermindert het risico op diabetes:

De hoge niveaus van antioxidanten in cafeïnevrije koffie vermindert het risico van het ontwikkelen van type 2 diabetes (3). Het chlorogeenzuur in cafeïnevrije koffie minimaliseert de productie van glucose in de lever en reguleert de bloedsuikerspiegel in het lichaam.

Gevechten veroudering:

Hoe decaf is rijk aan antioxidanten, helpt om veroudering op afstand (4)! Dus, vergeet de dure anti-rimpel crèmes en Botox behandelingen! In plaats daarvan ga je gang en geniet van cafeïnevrije koffie en kijken naar de fijne lijntjes verdwijnen uit je gezicht!

Voorkomt kanker:

Cafeïnevrije koffie is een opslagplaats van antioxidanten die kanker kunnen bestrijden. De studies tonen aan dat mensen die cafeïnevrije koffie te drinken hebben een lager risico op darmkanker. Het helpt ook voorkomen dat borstkanker bij vrouwen.

Vermindert het risico op hartproblemen:

De inname van cafeïne kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals onregelmatige hartkloppingen (5), hartaanvallen en beroertes. Als cafeïnevrije koffie heeft weinig cafeïnegehalte, het vermindert het risico op cardiovasculaire complicaties cafeïne-geïnduceerde.

Voorkomt dat de ziekte van Alzheimer:

Cafeïnevrije koffie houdt kostbare polyfenolen, die de cognitieve vaardigheden van de hersenen te vergroten en verbetering van het geheugen (6).

Voorkomt mentale achteruitgang als gevolg van veroudering:

Ouderen en type 2 diabetici lijden aan mentale achteruitgang wordt veroorzaakt door een afname van het metabolisme van suiker. Cafeïnevrije koffie verhoogt het metabolisme van suiker (7), of hulp bij de afbraak van suiker in energie. Studies tonen aan dat cafeïnevrije koffie kan helpen voorkomen dat mentale achteruitgang als gevolg van veroudering.

Voorkomt Jicht:

Jicht is een gevolg van de vorming van urinezuur in het lichaam. Het is een vorm van inflammatoire artritis (8). Een onderzoeker aan de Universiteit van British Columbia en Harvard Medical School blijkt dat mannen die drinken vier of meer koppen cafeïnevrije koffie per dag hadden een lager risico op jicht dan niet-drinkers van cafeïnevrije koffie.

Voorkomt nierproblemen:

De type 2 diabetes verhoogt het risico op nierfalen, chronische ontsteking, en hartziekten. Volgens het onderzoek, mensen die hogere bedragen van cafeïnevrije koffie verbruiken het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verminderen, en dus houden de dreiging van chronische ontsteking en nierschade op afstand (9).

Verbetert de gezondheid van de lever:

Een wetenschappelijke studie zegt dat mensen die drinken van matige hoeveelheden cafeïnevrije koffie per dag hebben een lagere niveaus van leverenzymen (10), in vergelijking met mensen die niet drinken koffie helemaal.

Verbetert de spijsvertering:

Cafeïnevrije koffie vermindert de belasting van het spijsverteringsstelsel. Studies suggereren dat de consumptie van cafeïnevrije koffie kan helpen de kans op voedsel kankerverwekkende stoffen (11) te verlagen.

Vergeet niet, cafeïnevrije koffie is gezond als je het met minder suiker en room.

Bijwerkingen van cafeïnevrije koffie:

 1. Cafeïnevrije koffie kan zuurgraad en brandend maagzuur veroorzaken en kan leiden tot maagzweren, als gewone koffie.
 2. Het kan ook stimuleren het zenuwstelsel en de bloeddruk. Dus als u lijdt aan een hartziekte of een hoog cholesterolgehalte, moet u bespreken met uw arts als cafeïnevrije koffie als je kunt hebben zonder gevaar voor uw gezondheid.
 3. Verliest kostbare, gezonde antioxidanten tijdens de decafeïnering.
 4. Cafeïne verandert ook en degradeert de koffieboon chemisch. Koffie verliest grote hoeveelheden chlorogeenzuur tijdens caffeïnevrij. Chlorogeenzuur helpt om diabetes eigenschappen voorkomen.
 5. Het decafeïnering omvat het gebruik van oplosmiddelen zoals methyleenchloride en ethylacetaat. Studies blijkt dat residuen van deze oplosmiddelen op de koffieboon verhoging van de incidentie van reumatoïde artritis onder drinkers van cafeïnevrije koffie.

Dus als je gezond wilt zijn, drinken cafeïnevrije koffie met mate. Vergeet niet dat heeft nog een aantal cafeïne.

Nu weet je de voordelen voor de gezondheid van cafeïnevrije koffie. Dus, waarom wachten? Ga je gang en neem een ​​kop dampende thee meteen!

Hou je decaf koffie? Vertel ons hoe het werkt wonderen voor je. Laat een reactie achter in het vak hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha