10 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van bloemkool10 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van bloemkool

Een nauwe neef van broccoli, bloemkool is een lid van de kruisbloemige groenten. De ornamenten van groenten kunnen rauw gegeten worden of gebruikt in de keuken met een salade, en bevat een gezonde scala aan mineralen, vitaminen een antioxidant. Hoewel de meeste mensen gewoon eten de witte bloemkool, de stengel en bladeren zijn ook eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan soepen en stoofschotels. Voeg de bloemkool om de verscheidenheid van groenten die je eet en hier zijn tien voordelen voor de gezondheid die je krijgt:

1. Bloemkool heeft anti-inflammatoire eigenschappen

Dit veelzijdige groente is rijk aan omega-3, evenals vitamine K, die het vermogen om te voorkomen dat de chronische ontsteking van de gewrichten, die de primaire oorzaak van artritis geeft.


2. Het helpt een gezonde spijsvertering

Gezondheid voordelen van bloemkool bevatten een gezonde spijsvertering. Een typische portie bloemkool bevat meer dan 3 gram voedingsvezels, die essentieel is voor het handhaven van een gezonde spijsvertering. De groente bevat ook glucoraphanin, waarvan wordt aangenomen dat de maagwand tegen bacteriën te beschermen.

3. Bloemkool is rijk aan antioxidanten

Bloemkool bevat beta-caroteen en fytonutriënten, antioxidanten, met regelmatige consumptie, verminderen het risico van vrije radicalen en helpt beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten.

4. Het helpt bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap, foliumzuur kan helpen om het ongeboren kind te beschermen en te helpen hun gezonde ontwikkeling. Bloemkool is een goede natuurlijke bron van B-vitamines die artsen raden dat vrouwen tijdens de zwangerschap.

5. bloemkool kan u helpen gewicht te verliezen

De voordelen voor de gezondheid van de bloemkool ook gewichtsbeheersing. Dit vezelrijk, caloriearme groente is een geweldige manier om de voedingsstoffen die je nodig hebt, zonder afbreuk te doen aan uw dieet. En 'hoge vezelgehalte betekent dat, als je het gebruikt als een gekookte groente met hoofdmaaltijd, zal u helpen om langer vol gevoel en je kunt zelfs eten rauw, als een low-calorie snack. Mensen kijken naar hun inname van koolhydraten kan bloemkool, aardappelen of rijst te gebruiken als een substituut, zoals bloemkool is laag in koolhydraten en rijk aan voedingsvezels, en kunnen gelijkaardige textuur zonder rijstzetmeel en aardappelzetmeel te produceren.

6. versterkt de botten en het vergroten van uw immuunsysteem

Gezondheid voordelen van bloemkool kan niet compleet zijn zonder te vermelden dat de plant ook kan bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem zijn. Bloemkool bevat bot versterking fosfor, calcium en selenium, die helpen uw immuunsysteem in goede staat, evenals natrium, dat helpt om de vochtbalans in het lichaam te handhaven.

7. vermindert het risico op kanker

Kruisbloemige groenten, zoals bloemkool, kan het risico op verschillende soorten kanker aanzienlijk. Mensen die eten deze groentesoorten regelmatig bleken veel minder kans op borstkanker, eierstokkanker en blaaskanker, zoals bloemkool bevat verschillende fytochemicaliën, zoals sulforafaan, carotenoïden en indool-3-carbinol hebben - een chemische stof die DNA herstel helpt voorkomen en vertragen van de groei van kankercellen.

8. Bloemkool ontgift het lichaam

Gezondheid voordelen van bloemkool ook ontgifting van het lichaam. De bloemkoolroosjes bevatten glucosinolaten en thiocyanaten, samen met enzymen, die helpen de lever om gifstoffen te neutraliseren in het lichaam en kan helpen voorkomen dat het ontstaan ​​van kanker, dus wees niet verlegen en voeg de bloemkool in je smoothies gezonde detox.

9. Het kan helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten en beroerte

Vanwege de anti-inflammatoire vermogen bloemkool kan binnenlandse inflatie verminderen in de bloedvaten. Deze ontsteking, samen met het depot van lipiden in het bloed die de bloedstroom door het lichaam van de oorzaak van hartziekte en beroerte kan beperken en zijn.

10. Het vermindert de tekenen van veroudering

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van bloemkool is dat het kan helpen vertragen de tekenen van veroudering. Bloemkool biedt een geweldige bron van antioxidanten en een van de voordelen van anti-oxidanten is hun vermogen om vrije radicalen, die de tekenen van veroudering te bestrijden verhogen. Het eten van bloemkool is een van de manieren die u kunnen helpen vertragen de tekenen van veroudering en houden je jong en gezond langer ziet.

Zoals onder meer bloemkool in uw dieet? Welke andere voordelen voor de gezondheid van bloemkool zou willen toevoegen aan deze lijst?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 2
  5   0
Maart 12, 2015 | 23:37:23 | later 2 uur

Ik verbaasd met de annalyѕis heb je dit bericht extraorԀinary partіcular doen. Geweldig!

  3   2
Maart 13, 2015 | 04:49:13 | later 7 uur

Incredible site!

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha