10 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen en het gebruik van LijnzaadCC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Veganbaking.net

Lijnzaad en lijnzaadolie zijn erg populair in vegetarische diëten, want ze zijn een rijke bron van niet-dierlijke vetzuren Omega-3. Ook wel als lijnzaad, kan iedereen lijnzaad heel eenvoudig toe te voegen in hun dieet. De vorm van het vlas is ovaal, plat, glanzend, hard shell en hebben aan één zijde. De bekendste voordelen voor de gezondheid van lijnzaad zijn hieronder vermeld:

Rijk aan vezels:

Het is moeilijk om voedsel dat een goede hoeveelheid vezels in zowel oplosbare en onoplosbare is te vinden. Maar lijnzaad doet het werk heel goed toe te voegen deze vezels in uw dieet. Lijnzaad helpt verminderen cholesterol en helpt ook verlichten van de niveaus van de bloedsuiker. En "effectief het functioneren van de darm. Lijnzaad kunnen voorkomen en behandelen van bepaalde vormen van kanker. Vermindert borstkanker, opvliegers, en prostaatkanker bij mannen.


Voeding:

Lijnzaad bevat een hoog gehalte aan vitamine B, magnesium en mangaan die nodig zijn voor de goede werking van het lichaam.

Hoog in Phytochemicals:

Lijnzaad heeft een goede hoeveelheid fyto-chemicaliën en antioxidanten. En 'de beste bron van lignanen, die de vrouwelijke hormonen in balans kunnen brengen. Lignanen kan de vruchtbaarheid te bevorderen, het verminderen van de symptomen van pre menopauze en kan ook voorkomen dat borstkanker.

Hartziekte:

Een dieet rijk aan fruit, groenten, volle granen en dus vermindert het risico op hartaanvallen en beroertes. Lijnzaad waaronder verdere helpt om het risico op hart-en vaatziekten te verminderen. Vermindert slechte cholesterol en verhoogt de goede cholesterol.

Symptomen van de menopauze:

In een recente studie, bleken lijnzaad dezelfde manier als hormoonvervangende therapie (HRT) bij postmenopauzale behandeling van menopausale symptomen mild opvliegers, vaginale droogheid en stemmingsstoornissen werken.

Hoog cholesterol:

Mensen die een mediterraan dieet volgen hebben een hoog HDL-cholesterol niveau dat is goed. Dit mediterrane dieet bestaat uit omega-3, omega-6 en omega - vetzuren 9. Het bevat ook volle granen, groene groenten, fruit, vis en gevogelte, ALA uit lijnzaadolie en lijnzaad.

Lignanen:

Lijnzaad bevatten een groep van chemische stoffen genaamd lignanen die helpt het lichaam te beschermen tegen kanker.

Dierproeven hebben aangetoond dat lignanen de groei van darmkanker cellen kan verminderen. Populatie studies zeggen dat lijnzaad het aantal abnormale cel gezwellen die een rol spelen bij darmkanker spelen kan afnemen. Echter, studies moeten nog worden uitgevoerd op de mens.

Diabetes:

De dagelijkse inname van lijnzaad bescheiden verbetert de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes. Lignanen kan ook voorkomen dat diabetes type 2.

Bron: gettyimages

Immuniteit:

Lijnzaadolie is de rijkste bron van omega-3 en omega-6 vetzuren alfa-linoleenzuur (omega 3) en lignanen tezamen goed immuniteit aan het lichaam en attack vreemde stoffen.

Constipatie:

Lijnzaad en lijnzaadolie natuurlijke laxeermiddelen handelen en geven verlichting van constipatie, zonder schadelijke bijwerkingen.

Dus nu dat jij de voordelen van lijnzaad en lijnzaadolie, zorg ervoor dat u ze op te nemen in uw dieet.

Principe

Nutrient Waarde

Percentage van de RDA

Energy534 Kcal27% Carbohydrates28 Protein13 g35 g22 %%% Totaal Fat416 G170 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber23 G68%

Vitaminen

Folates87 μg22% Niacin08 pantothenic acid0.985 MG20 MG19 %%% Riboflavin0.161 Pyridoxine0.473 MG36 MG12% Thiamin64 mg137% Vitamine A0 IU0% Vitamine C0.6 MG1% Vitamine E195 mg133% vitamine K3 μg5%

Elektrolyten

Sodium30 mg2% Potassium813 mg17%

Mineralen

Calcium255 MG25% Copper12 mg124% Iron73 mg gum72% Magnesium392 mg98% Manganese48 mg108% Zinc34 mg39%

Fyto-voedingsstoffen

Caroteen-SS0-mg luteïne-zeaxanthin651 μg-
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha