10 tips over hoe u uw geld te beheren BETER10 tips over hoe u uw geld te beheren BETER

Op school wordt ons geleerd vele dingen. Zij leren math, literatuur, fysica, biologie, kunst, graphics, elektronica enzovoort. Maar wat we nodig hebben zijn de vaardigheden van het leven.

Levensvaardigheden helpen door de dag met weinig moeite om te krijgen. Ze dragen bij tot een succesvol leven, productief en gelukkig. Een van de meest belangrijke vaardigheden is hoe om geld te beheren.


Er zijn klassen van de school voor het financieel beheer. De regel lijkt te zijn dat, zodra je geld verdienen, wordt van u verwacht om te weten hoe de budgetten succesvol te beheren, zonder enige hulp.

Helaas is het niet altijd gemakkelijk. Velen van ons opgroeien in geldzaken, vooral omdat we niet over financiële expertise. Maar gewoon omdat de school je niet leren hoe je je geld beter te beheren, maar dat betekent niet dat je kunt beginnen met het leren vandaag. Laten we eens kijken naar een paar tips over hoe u uw geld beter te beheren.

Maak een begroting

Heb je enig idee hoeveel geld je elke week te besteden aan voedsel, dranken, kleding, dvd's, online winkelen en ga zo maar door? Velen van ons niet. We besteden het geld, in de hoop dat betaaldag zal ons redden.

Als je geen idee van wat je besteden hebt, is het tijd om te beginnen met het opstellen van een budget, zodat je de controle over uw uitgaven, en dit is een van de belangrijkste tips over hoe u uw geld beter te beheren.

Om gemotiveerd om dit te doen krijgen, besteden de komende week het tellen van al uw uitgaven. Je zou gewoon verbaasd.

Meer bewust wanneer ze kopen

Mensen die naar de supermarkt ga, zonder een boodschappenlijstje of een duidelijk idee van wat ze gaan kopen zijn veel meer kans om te veel uitgeven. Deze klanten zijn emotionele kopers die beslissen zal een beetje 'van dit en een beetje' van die te hebben. Maar ze zijn het bijhouden van een deksel op wat ze besteden, en het is alleen wanneer ze het geld dat je je realiseert hoeveel het kost.

In plaats van spontane, moet je een beetje 'meer bewust van wat je koopt. Schrijf een boodschappenlijstje, kijk naar de prijzen, gebruik coupons, overwegen goedkopere alternatieven.

Maak een lijst van uw prioriteiten

Huis, voedsel, rekeningen: uw prioriteiten zal hetzelfde zijn als iedereen zijn.

Daarna is het nodig om de rest prioriteit. Je nodig hebt om te beslissen waar het grootste deel van het budget zal gaan; wat zal gaan op transport, schuldaflossingen, vermaak, vakantie, avondjes uit, alcohol, enzovoort.

Denk na over hoe u uw geld te laten groeien

Als u wilt een aantal besparingen en een aantal 'financiële zekerheid hebben, moet je nadenken over hoe je gaat om uw geld te laten groeien. Als je niet denken, dat $ 50 in uw spaarrekening zal op $ 50 te blijven voor de komende maanden.

Beleggers nemen een andere aanpak. Ze zijn altijd na te denken over de toekomst. Ze besparen $ 500 per maand en dan denken over hoe u dit kunt veranderen in $ 1.000. Ze groeien hun geld, omdat ze van plan.

Kopen wat je nodig

Hoe vaak we geven het kopen van dingen die je echt nodig hebt, omdat we de voorkeur aan iets wat we willen kopen? De aanschaf van de apparatuur nodig is, is een beetje saai, zo vaak vergeten we alles en in plaats daarvan te kopen een ander paar schoenen.

De sleutel tot het kopen van iets dat echt noodzakelijk kunnen zijn neer aan de timing jezelf. Als je hebt besloten dat je een nieuwe lamp nodig, in plaats van zitten rond te dwalen als je echt nodig hebt, geef je jezelf een half uur om er uit te gaan en doe het.

Laat de schuld spel niet spelen

Oke, voordat we vertelden hoe de school is een beetje de schuld voor het niet opleiden van ons voldoende financieel beheer. Maar het is tijd om te stoppen met het spelen van de schuld spel en accepteren dat je in een sleur van je eigen te maken.

De schuld te geven van uw partner, uw vader en moeder, of het bedrijf dat u overbodige lost niets op gemaakt. Ja, de omstandigheden zijn niet helemaal aan jou alleen, maar het is aan jou om je uit dit augurk.

Wees tevreden met wat je hebt

Een symbool van 2015 is dat we leven in een consument cultuur. We worden geleerd om het idee te kopen dat het kopen meer spullen ons gelukkig zal maken.

De waarheid is dat het kopen meer spullen kun je ongelukkig maken, vooral omdat er geen einde aan wat je kunt kopen. Zodra u een nieuwe telefoon te kopen, is een andere, betere telefoon uitgebracht, en je wilt dat ook. Vooral nu dat je vriend heeft!

Uit deze val. Je hoeft geen dingen nodig hebt om je gelukkig te maken. Leer tevreden te zijn met wat je al hebt.

"De dingen die u eigenaar uiteindelijk bezitten" - Fight Club.

Identificeer probleemgebieden

We hebben allemaal zwakke punten als het gaat om de uitgaven. Sommigen van ons besteden veel te veel uit eten tijdens ons diner pauze op het werk, terwijl anderen besteden te veel alcohol in het weekend.

Wat het probleem gebieden, te identificeren, zodat u kunt gladstrijken. Probleemgebieden moet worden gescheiden van uw prioriteiten; ze nodig hebben uit het team te snijden. Het verwijderen van deze lekken uit je budget zal binnenkort helpen bespaart u een beetje 'meer geld.

Bespaar op uw elektriciteitsrekening

Er zijn manieren om te besparen op uw facturen. U misschien niet realiseren, maar u kunt uw maandelijkse rekeningen te verminderen voor elektriciteit en gas, het gebruik van minder elektriciteit en gas! Daarnaast zijn er ook bedrijven goedkoper u misschien overwegen gebruik te maken.

Je moet ook nadenken over hoe je betaalt voor pakketten internet-tv, telefoon en kabel per maand. Is er iets dat zou kunnen verminderen? Heb je echt een abonnement op de film- en sportkanalen nodig? En hoe zit het Netflix? U hebt dit?

Verander je gedrag

Ten slotte moet u overwegen uw gedrag te veranderen.

U rekenen op afhaalmaaltijden te vaak? Je moet leren hoe om te koken; U zult versteld staan ​​hoeveel maaltijden die u kunt krijgen van een paar ingrediënten zijn.

Je hebt een abonnement op je favoriete team? Overwegen in plaats van slechts een handvol spellen per jaar.

Misschien hebben ze maken het een regel om te dineren een keer per week met uw partner? Overwegen iets goedkoper voor datum nacht in plaats daarvan doen.

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha