10 tips over hoe om te stoppen voor een goede emotionele eten10 tips over hoe om te stoppen voor een goede emotionele eten

Wanneer de honger spikes, dan is het tijd om te eten, maar soms mensen eten aan hun emotionele behoeften te vullen. Als we verdrietig, of gewoon het gevoel een beetje 'laag is, is het gemakkelijk te wenden tot voedsel voor comfort als een manier om ons beter te voelen. Emotioneel eten is verre van zeldzaam, en de meeste mensen doen het soms, maar het is echt lost niets op en het kan slecht zijn voor je gezondheid. Hier zijn tien tips over hoe je jezelf kunt houden van het emotioneel eten en alleen eten als het echt nodig is.

1. Eet niet als je honger hebt

Mensen die eten om emotionele redenen niet geneigd zijn om te eten als je eigenlijk honger. En 'gewoonte ze in en eten de verkeerde dingen leiden hen. U kunt echter jezelf trainen om te eten wanneer je lichaam je vertelt dat je voeding nodig. Afhouden totdat je hoort die knagende honger en langzaam leren wanneer is het juiste moment om te eten.


2. Houd een eetdagboek

Nog een tip over hoe emotioneel eten te stoppen is om een ​​record van niet alleen wat je eet te houden, maar ook omdat je eet. Dit kan zeer nuttig zijn voor u, want het zal helpen om het toezicht op de hoeveelheid voedsel die u eet en de voortgang bij het verminderen van de hoeveelheid voedsel. Het zal u ook helpen begrijpen waarom je eet en wat uw triggers zijn.

3. Vaststelling van nieuwe gewoontes

Volgende tip over hoe emotioneel eten te stoppen is om een ​​nieuwe routine voor u dat u zal helpen voorkomen dat de tijd in de dag dat je eet tevergeefs te maken. Vervang eten op dat moment met iets meer actieve, zoals het nemen van een wandeling of tijd doorbrengen met vrienden.

4. Eet kleine maaltijden gedurende de dag

Het kan zijn dat je emotioneel eten wordt veroorzaakt door stemmingswisselingen die worden veroorzaakt door pieken in de bloedsuikerspiegel. Eet regelmatig, gezonde maaltijden en dit zal je lichaam brandstof gedurende de dag en helpen pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel en schommelingen in uw stemming te vermijden.

5. Focus op wat je eet

Als je eet, let op wat je eet. Het is aangetoond dat mensen die eten tijdens het kijken naar tv, het eten van 50% meer dan andere mensen. Niet eens beseffen wat je hebt gegeten is een gemeenschappelijk kenmerk van emotioneel eten.

6. Geef jezelf tien minuten voor het eten

Hier is nog een geweldige tip over hoe emotioneel eten te stoppen als u niet kunt vinden de behoefte voelen om te eten, maar zijn niet zeker of het echt honger, houd dan nog tien minuten voor het eten. Tien minuten is alles wat het zal duren voor een emotioneel verlangen om te verdwijnen en, als je nog steeds honger, dan eet, omdat je honger hebt na alles zou kunnen zijn.

7. Houd de verleidelijke voedsel weg van huis

Als chocolade is wat je eet, wanneer je weet dat je niet mag, dan is duidelijk uw kasten van elke chocolade en verbieden van huis. De verleiding te verwijderen zal het makkelijker voor je te houden aan regelmatige maaltijden.

8. Eet niet alleen om gezellig te zijn

Hier is nog een eenvoudige tip over hoe emotioneel eten te stoppen: niet in de val te denken dat je moet eten, alleen maar omdat iemand anders vallen. Onderzoek heeft aangetoond dat sommige mensen eten gewoon aardig te zijn, maar er is echt geen behoefte aan dit. Als je geen honger dan zeggen.

9. Ondersteuning van een vriend

Breaking gewoonten en stoppen dwanghandelingen is moeilijker te doen als je proberen om het alleen te doen, want het was een goede vriend wat je doet en vragen voor hun steun. Als je weet dat er iemand om mee te praten, elke keer dat je de behoefte voelen om onnodig te eten, die van groot nut kunnen zijn.

10. Begrijp je emoties

Emotioneel eten is een tijdelijke manier om gevoelens van verdriet of nervositeit te verminderen, en mensen maken gebruik van het plezier van het eten om hun ware gevoelens te maskeren. Accepteren wat de ware gevoelens en proberen om te gaan met die, in plaats van eten om ze gewoon bedekken.

Hoe je emotioneel eten te stoppen? Elke andere tips?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha