10 tips over hoe om te helpen een vriend depressief of een geliefde10 tips over hoe om te helpen een vriend depressief of een geliefde

Depressie is een vreselijke aandoening die niet alleen de persoon die lijden aan een depressie beïnvloedt, maar ook degenen die dicht bij hen. Depressie en angst is een meer algemeen probleem dan je zou denken, en onderzoeken blijkt dat een op de tien volwassenen lijden aan een combinatie van de twee. Als je iemand die lijdt aan een depressie kennen, kan het erg moeilijk om te weten wat u kunt doen om te helpen, hier zijn tien tips en de beste manier die u kunnen helpen een depressieve vriend of geliefde.

1. Begrijp dat het een ziekte

Het eerste ding om te begrijpen is dat een depressie is een ziekte, net als elke andere ziekte. Mensen zijn nog steeds zeer op hun hoede voor iets dat valt onder de paraplu van geestesziekten en voelen zich ongemakkelijk omgaan met het. Als een vriend was ziek van een andere ziekte, moet je je best doen om u te helpen, zodat de behandeling van mensen met een depressie op precies dezelfde manier.


2. Wees er voor hen

Onze volgende tip over hoe je een depressieve vriend te helpen is om er gewoon te zijn voor hen. Soms al een depressief persoon wil is om iemand met hen te praten. Het kan frustrerend en pijnlijk zijn, kijken naar een vriend gaan door iets dergelijks, maar je kunt een enorme hoeveelheid goed voor hen doen gewoon door te luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

3. Probeer niet om hun kleine audio problemen maken

Zinnen als 'ze zijn te gevoelig' of 'je laat dingen te veel voor je zijn niet een grote hulp aan een persoon met een depressie. Zulke woorden suggereren dat een persoon overdrijft of het maken van bergen uit molshopen. Voor een depressief persoon, hun zorgen en bekommernissen zijn zeer reëel, dus niet proberen om het licht van te maken.

4. Laat ze weten dat ze niet alleen zijn

Veel mensen met een depressie voelen als ze vechten een nooit eindigende strijd, helemaal alleen. Het is belangrijk voor hen om te weten dat iemand anders aan hun kant en zullen er zijn om hen te helpen depressie te bestrijden. Ze niet vertellen om een ​​toverstaf om al hun problemen op te lossen, maar vertel hen in plaats daarvan dat alleen zal je aan hun zijde om hen te helpen door middel van deze.

5. De kleine gebaren zijn zeer belangrijk

Volgende tip over hoe je een depressieve vriend te helpen is om hen te tonen vriendelijkheid. Een ding dat de mensen depressief zijn heel goed in dingen buiten proportie te blazen. Dit geldt voor mooie dingen en zelfs als, als een gebaar zo eenvoudig als een telefoontje of helpen met wat werk echt een verschil maken voor hen kan maken en hen te helpen opnieuw te verbinden met de normaliteit.

6. Moedig hen aan om hulp te zoeken

Veel mensen zijn beschaamd om toe te geven dat ze depressief zijn en proberen te worstelen door alleen. Ernstige depressie kan slopend zijn en leiden tot zelfbeschadiging of zelf-verwaarlozing, dus als je denkt dat een vriend heeft hulp nodig, ze vervolgens aan te moedigen om hun arts te zien. Huisartsen worden gebruikt voor de behandeling van depressie en kan medicijnen voorschrijven om te helpen, maar je vriend moet mogelijk worden overtuigd dat er geen schande in het zijn van een slachtoffer van een depressie.

7. Vermijd de verleiding om advies te geven

Nog een tip over hoe je een depressieve vriend te helpen is om de verleiding om advies te vermijden. Het is een natuurlijke reactie als iemand is niet goed, om hun advies te geven. Als u geen persoonlijke ervaring van depressie hebben, kan dit een averechts effect. Hen te vertellen wat ze niet kunnen doen, dat kunnen ze nog meer het gevoel onvoldoende, dus vraag hen wat u kunt doen om te helpen en laat het voor hen open te zeggen. Ze nemen advies gemakkelijker als ze vroegen als eerste.

8. Laat ze niet vertellen om snap van te maken!

Een ernstig depressieve persoon heeft echt geen keuze in de zaak en het is niet alleen een zaak van de 'contra-zelf' of 'snap van te maken'. Als je zinnen als dat gebruikt, bent u zeer waarschijnlijk een boze reactie te krijgen, want als ze er iets aan kunnen doen, zouden ze. Probeer in plaats daarvan te laten weten dat je begrijpt hoe ze zich voelen, in plaats van te suggereren dat depressie is een klein ding dat kan gemakkelijk worden 'afgeknapt'.

9. Laat hen weten dat het niet hun schuld

Mensen die vaak depressief te krijgen in hun gedachten dat het hun schuld dat ze depressief zijn. Ze voelen het is omdat ze zwak zijn, hebben ze iets verkeerd gedaan, of als ze het verdienen. Dus onze volgende tip over hoe u een depressieve vriend te helpen is om hen te laten weten dat het niet hun schuld is en dat iedereen kan lijden aan depressie, zelfs de sterkste van de mensen.

10. Wees geduldig met hen

Het overwinnen van depressie kan een zeer lange tijd in beslag nemen en het is belangrijk dat je vriend of geliefde weten dat u zal bij hen, zo lang als nodig. Geduldig met een depressief persoon toont ze dat u de zorg over hen, depressief of niet, en dat je ze een licht kan geven aan het einde van een zeer donkere tunnel die kunnen er niet eerder geweest zijn.

Hoe maak je een depressieve vriend te helpen of een geliefde?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha