10 schadelijke chemische stoffen in cosmetica die u moet vermijden10 schadelijke chemische stoffen in cosmetica die u moet vermijden

Wist u dat ongeveer 60% van wat je op je huid wordt opgenomen in je lichaam? Dit is een vrij enge gedachte als je bedenkt dat de cosmetica-industrie wordt gereguleerd. Hoewel de grote cosmetica fabrikanten zijn vrij voorzichtig zijn met wat ze in hun producten, een deel van de chemische stoffen die op grote schaal in gebruik zijn, in feite, giftig. Je kon de ingrediënten op het etiket van uw voedsel te controleren en, na het lezen van deze, moet u ook de ingrediënten in cosmetica. Hier zijn tien van de meest ondeugende, giftige chemicaliën die kunnen worden gevonden in sommige cosmetica:

1. Triclosan

Triclosan kan worden gevonden in tandpasta, deodorant en antibacteriële zeep. Het doel is om bacteriën te doden, maar er zijn enkele belangrijke problemen die helpen om sommige bacteriën resistent zijn tegen antibiotica maken geweest. Het is ook de huid irriteren en is bekend te bemoeien met het functioneren van de reproductieve hormonen en het menselijk schildklier.


2. Formaldehyde

Formaldehyde is een van schadelijke stoffen in cosmetica. Ja, het is hetzelfde spul ze gebruiken om dode lichamen te balsemen; wordt ook gebruikt in nagellak, shampoos, conditioners en sommige lichaam wast. Het is gebruikt om de groei van bacteriën in het product te voorkomen, maar is ook bekend als een menselijk carcinogeen verbonden nasale en nasofaryngeale kanker.

3. propyleenglycol

Gebruikt als een huidverzorgingsmiddel, propyleenglycol is irriterend voor de huid en is geassocieerd met het veroorzaken urticaria en dermatitis bij mensen. Propyleenglycol kan worden gevonden in make-up, shampoo, conditioner en haarlak.

4. Fragrance / Parfum

Dit ingrediënt lijkt bijna natuurlijke en doet denken aan plantenextracten en rozenblaadjes. De waarheid is dat de term werd bedacht om produceert 'geheime ingrediënten in parfums te beschermen en kan verwijzen naar veel verschillende chemische stoffen. Sommige van deze ingrediënten zijn volkomen veilig, maar sommige zijn allergenen, carcinogene of hormoonverstorende stoffen.

5. natriumlaurethsulfaat / natriumlaurylsulfaat

Een ander van schadelijke chemische stoffen in cosmetica is natriumlaurethsulfaat. Vaak gebruikt in shampoos en douchegels, meestal aangeduid als SLS of SLES, natriumlaurethsulfaat / Natriumlaurylsulfaat is irriterend voor de huid en ook het vermogen van de huid om de chemische stoffen te absorberen te verhogen. Dit betekent dat u meer dan enige andere nare dingen die in je make-up of andere beauty producten te absorberen.

6. Ftalaten

Ftalaten zijn een groep chemicaliën die worden gebruikt in honderden verschillende soorten producten, voornamelijk glazuur, parfums, lotions en haarspray. Ze worden gebruikt om te verzachten en de flexibiliteit van de kunststof en zijn verbonden met een verhoogd risico op borstkanker en vroege borstkanker bij jonge meisjes.

7. Tolueen

Tolueen is een petrochemisch ingrediënt dat is gevestigd in email en haarkleuring en bleken producten. Het is een oplosmiddel dat in staat oplossen van de verf en bekend zijn irriterend voor de huid, kan misselijkheid en andere gezondheidsproblemen.

8. Triethanolamine en Diethanolamine

Meestal vermeld gewoon als DEA, of thee, diethanolamine en triethanolamine zijn emulgatoren en schuimmiddelen. Ze zijn mogelijk kankerverwekkend in hun eigen recht, maar de grootste zorg is dat, in combinatie met nitriet in andere cosmetica, kunnen kankerverwekkende stoffen veroorzaken.

9. oxybenzon

Oxybenzone wordt meestal gevonden in spray op zonnebrandmiddelen en speelt een belangrijke hormoonverbreker zijn. Dit is niet goed voor iedereen, maar vooral te vermijden in producten die kunnen worden gebruikt bij kinderen.

10. Parabenen

Parabenen worden veel gebruikt als conserveermiddel in cosmetica om de groei van bacteriën te voorkomen. Deze chemicaliën worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en zijn geassocieerd met een verhoogd risico op borstkanker. Sporen van parabenen gevonden in biopsie monsters van borsttumoren.

Er zijn vele andere schadelijke chemische stoffen in cosmetica die ze ons in onze lijst op te nemen. Je weet dat sommige van hen? Voel je vrij om hieronder te reageren.

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha