10 regels van het leven Dalai Lama10 regels van het leven Dalai Lama

Van tijd tot tijd hebben we allemaal een beetje 'van gezond leven tips nodig. Soms zoeken we het advies van onze ouders, soms van onze vrienden, en soms hebben we zelfs advies in te winnen van online forums.

Maar het is leuk om advies te krijgen over het leven van de Dalai Lama zelf?


Het is een man, immers, die naar Oprah Winfrey gereageerd toen ze hem vroeg of hij ooit had gehad om zichzelf te vergeven voor deze door te zeggen dat: "Mijn houding muggen is niet erg gunstig, niet erg rustig. bedwantsen ook. "

Het was een verrassend antwoord, en een die is volledig verhard Oprah. De Dalai Lama, in feite, bevordert vergiffenis en mededogen boven alles.

Maar wat andere regels van het leven niet geleerd? Laten we eens kijken.

1. Be Kind en altijd anderen te helpen

De Dalai Lama zegt: "Dit is mijn eenvoudige godsdienst Er is geen behoefte aan tempels, geen behoefte aan ingewikkelde filosofie Onze hersenen, ons hart is onze tempel, de filosofie is vriendelijkheid..."

Aardig zijn voor anderen is niet bepaald moeilijk, in feite, het is pretty darn gemakkelijk en het kost ons niets. Maar de vruchten plukken we onze aanzienlijke, alsof je aardig voor anderen maakt ons gelukkiger en positiever als mensen. Nog beter, het helpt ook om het leven van anderen te vullen met geluk. Win-in.

2. Zoek Happiness Above All Else

De Dalai Lama aan herinnerd dat het grote doel van ons leven is gelukkig te zijn. Helaas, dit doel is te gemakkelijk om populair te verliezen in 2015, terwijl we werken meer en meer uren. We leven stressvolle leven zeer, zeer onder druk, en als zodanig geluk jacht is niet altijd in de voorhoede van onze geest.

En als we jagen geluk, we kanaliseren onze energie langs de verkeerde paden. In plaats van mededogen, vriendelijk en vergevingsgezind, zoeken we het geluk met materiële goederen en "retail-therapie." De Dalai Lama zegt dat dit op korte termijn oplossingen.

3. Sta open voor verandering, maar het behoud van uw waarden

De Dalai Lama dringt erop aan dat als mensen moeten we openstaan ​​voor verandering zijn. We moeten nieuwe ideeën, passies, en diëten te omarmen.

Tegelijkertijd, is het echter belangrijk dat we ons houden ethisch systeem medewerkers.

niet

het zelfde verlaat onze waarden, en dit is een belangrijk punt te maken en te herhalen.

4. Leer van je fouten

Als succesvolle ondernemers, Zijne Heiligheid weet dat het niet is gewoon iets dat gebeurt

alle

. We allemaal niet op een bepaald punt of een ander.

Maar om weg te kruipen in een bal, met de nadruk op deze mislukkingen en noemen onszelf een verliezer, we moeten leren van hen. We moeten ze gebruiken als een kans om

groeien

en het verbeteren van ons spel. De mislukkingen zijn echt er om ons te laten zien wat we verkeerd deden de eerste keer; de sleutel is om de tweede keer te verbeteren.

5. Doe geen schade aan andere mensen

De Dalai Lama leert ons dat we anderen niet mag schaden, noch onze jaloezie, bitterheid of woede. Hij zegt: "Als je kunt, anderen helpen, als je niet kunt doen, in ieder geval hebben ze geen pijn."

En hij heeft gelijk. Harm andere mensen alleen maar terug te komen om u te achtervolgen, en brengt daarmee een hele hoop negativiteit. We hebben het niet over een paar geruchten verspreid over de rug; we praten over full-on Armageddon negatief. Liggend op andere, roddelen, pesten, en het gebruik ervan is niet goed voor de geest van karma.

6. Breng wat tijd alleen

Velen van ons zeggen dat we zijn sociale mensen die niet tegen de eenzaamheid. We vervelen, depressief en we willen gewoon onze vrienden noemen.

Maar de Dalai Lama en zijn volgelingen, een beetje 'van eenzaamheid elke dag is essentieel voor de bevordering van een gezonde geest. Breng wat tijd alleen kunt u de batterijen op te laden, vernieuw uw geest, en na te denken over wat er net voorbij en wat er komen gaat. We moeten allemaal deze 'tijd om na te denken ", en zonder dat het leven gaat door in een haast.

7. werk Vrienden

In onze drukke wereld, kan het gemakkelijk zijn om vriendschappen over het hoofd. Vooral als je een brede kring van vrienden en een drukke werkzaamheden leven, vinden wat tijd om opzij te zetten voor je vrienden kan onmogelijk lijken.

Maar de Dalai Lama leert dat vriendschappen niet mag worden vergeten of onderschat. Zodra we beginnen onze vriendschappen verwaarlozen, zijn we op een pad naar eenzaamheid. En dit kan sneller dan we denken gebeuren. Eenzaamheid is

niet

een leuke plek om te zijn, dus het is belangrijk dat u de tijd om te werken met je vrienden te maken.

8. onderhandelen, maak geen ruzie

De Dalai Lama zei: "Geweldloosheid betekent dialoog, met behulp van onze taal, menselijke taal Dialogue betekent compromis, wederzijds respect rechten, in de geest van verzoening, is er een echte oplossing voor het conflict en onenigheid Er '.. geen winnaar 1 100 procent, niet 1 100 procent losers, niet zo maar in de helft en de andere helft. Dit is praktisch de enige manier. "

De sleutel tot het besluit is dan niet oorlog of bitter, de voortdurende strijd, maar de communicatie. Dialoog. Praten dingen. Zijne Heiligheid die bij het praten door de dingen die we moeten voorzichtig zijn

nooit

graven het verleden, maar gericht op het heden te blijven. Graven het verleden alleen verergert het gevoel van bitterheid en verraad.

9. Volg de drie R's

De drie R's zijn:

  • Respect voor jezelf
  • Respect voor anderen
  • Verantwoordelijkheid voor je daden

Zelfrespect is de basis van een goed leven. Als je jezelf niet respecteert, zal alles wat je doet wordt bezoedeld. Bijvoorbeeld, als u een bedrijf, maar hebben geen respect voor jezelf hebben, zal uw bedrijf te werken met dezelfde logica. Het zal vervallen, ondermaatse en uiteindelijk niet succesvol zijn.

10. Stilte is je vriend

Het geluid van de stilte als muziek in de oren van Zijne Heiligheid, en moet als muziek in de oren te zijn. Kijk, soms is het best alleen maar om je mond te houden en niets te zeggen meer. Zelfs als je echt, echt wilt iemand wat je echt denken van hen te vertellen, kun je beter gewoon blijven rustig. Verzegelen die lippen!

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha