10 redenen waarom je VERGELIJKING jezelf moet stoppen met anderen10 redenen waarom je VERGELIJKING jezelf moet stoppen met anderen

Een van de meest schadelijke gewoontes die gevormd is om altijd zijn leven te vergelijken met die van anderen. Het is een gemakkelijke val te vallen en je kan beginnen te denken dat de enige manier om hun leven te meten. De waarheid is echter dat mensen zo verschillend van elkaar, dat is gewoon niet mogelijk om een ​​nauwkeurige vergelijking te maken en proberen te doen zal waarschijnlijk gewoon naar beneden. Als je merkt dat je kijken met afgunst andere mensen, lees dan deze tien goede redenen waarom je moet stoppen met het vergelijken van jezelf aan anderen:

1. Het vergelijken van jezelf aan anderen afleiden van je doelen

Als je jezelf te vergelijken met anderen zal je waarschijnlijk beginnen te proberen te evenaren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een carrière, omdat iemand wel en niet heeft gedaan, omdat ze geschikt zijn voor die carrière.


2. Je kunt niet veranderen wie je bent

Er zijn een aantal dingen die je kunt veranderen ... je kunt omkleden, kunt u uw haar te veranderen, maar je kunt niet veranderen wie je werkelijk bent, diep van binnen. Alleen maar omdat een andere persoon is een extraverte uit, dat betekent niet dat je kan hetzelfde zijn en je hoeft niet te zijn.

3. Jaloezie is niet een goed gevoel

Als het gaat om de vergelijking met de anderen, wat we eigenlijk over niets anders dan jaloezie, en dat is niet een goed gevoel te hebben. Opstaan ​​werk, omdat iemand iets dat niet gedaan heeft, je eet in en is niet een bijzonder aantrekkelijke eigenschap voor beide.

4. Vergelijk jezelf aan anderen kan een gewoonte die moeilijk te doorbreken geworden

Als je niet voorzichtig bent in jezelf te vergelijken met andere mensen, kan het een gewoonte die is zeer moeilijk te doorbreken zijn. U kunt beginnen met uw afgunst van één persoon, maar voor je het weet, kan je jezelf vergelijken van jezelf aan iedereen die je ontmoet.

5. Het is niet eerlijk om vergelijkingen te maken

Wanneer mensen deze vergelijkingen zelden kijken naar de ander als geheel. In plaats daarvan vergelijkt alleen de beste kenmerken van die persoon met hun ergste. Hij kon, bijvoorbeeld, een rijke persoon benijden hun geld, maar weten niet dat ze zijn echt ongelukkig, omdat ze nooit de liefde van hun leven gevonden.

6. Mensen zijn gewoon niet allemaal gelijk

Het vergelijken van mensen echt is als het vergelijken van appels en peren; Zij kunnen gelijk zijn, maar ze zijn niet hetzelfde. Iedereen heeft een beetje 'anders gedaan, komen uit verschillende achtergronden en geloven in verschillende dingen, dus het is onmogelijk om te zeggen dat de ene persoon is beter dan de andere.

7. Vergeleken uzelf anderen kan leiden tot het verlies van vrienden

Die jaloers streak in u kan uiteindelijk leiden tot het verlies van een aantal van je vrienden. Jaloezie is niet een kwaliteit die de mensen willen zien. Jaloezie kan mensen lijken bitter en onaangenaam. Als je laat je show van jaloezie, dan zullen mensen beginnen af ​​te vragen wat je echt dat ze ook.

8. U moet gericht zijn op u uw inspanningen

In plaats van zich zorgen te maken over andere mensen zo veel, moet je kijken naar wat je hebt en zich te concentreren op zoek na. Het kan gewoon niet iemand anders te zijn, zodat de constante vergelijking met de anderen zullen alleen hun onvrede.

9. Terwijl jezelf te vergelijken met anderen, bent u uw tijd verspilt

Als u een gewoonte van jezelf voortdurend te vergelijken met anderen, dan bent u waarschijnlijk verspilt een enorme hoeveelheid tijd om dat te doen. Je kunt uren kijken afgunstig Facebook profielen van andere mensen, of je kan iets fantastisch op hun eigen doen. Bedenk ook dat wat je ziet op Facebook is niet een juist en volledig beeld van het hele leven van een persoon.

10. Je zal altijd in staat zijn om iemand die beter is dan u

Een persoon die geen auto zal een persoon die maakt en iemand die een auto zal de persoon die naast de deur woont benijden heeft benijden heeft, omdat hun auto is groter. Er zal altijd iemand die je denkt dat het beste is voor jou, en zal er altijd zijn vele anderen die zijn veel slechter af te zijn. Het vergelijken van jezelf met anderen zal een eindeloze strijd die je niet kunt winnen, dus je kan net zo goed nu stoppen en maken het grootste deel van je leven.

Denkt u dat het vergelijken van jezelf aan anderen is nuttig?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha