10 redenen om verse groenten eten elke dag10 redenen om verse groenten eten elke dag

Vanaf jonge leeftijd, zijn we allemaal geleerd om onze groenten te eten en toch, wordt geschat dat ongeveer 80% van de Amerikanen niet genoeg groente eet. Verse groenten, in het bijzonder de soort van groene blad kan beschermen tegen verschillende ziekten van stress hartaandoeningen. Als je overtuigender waarom je nodig hebt om verse groenten te eten nodig hebt, dan lees net deze tien goede redenen:

1. U kunt beter omgaan met stress-

Verse groenten en fruit kan helpen bij het beheren van de dag om de dagelijkse stress van het leven. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die diëten hoog in groenten en fruit, die rijk aan vitamine B6 zijn, zoals avocado's en bananen eten, het beheer van stress veel beter dan degenen die dat niet doen.


2. Beschermt uw hart

Verse groenten bevatten anti-oxidanten en antioxidanten die de oxidatie van vetten in het bloed, die de ontwikkeling van slechte cholesterol veroorzaakt te voorkomen. Lage consumptie van verse groenten is rechtstreeks gekoppeld aan een hoog cholesterolgehalte en het voorkomen van hart-en vaatziekten.

3. Het beschermt tegen de ontwikkeling van bepaalde soorten kanker

De groenten zijn de beste bron van vezels en dat er, onder andere voordelen, vezels helpt om mensen te beschermen tegen de ontwikkeling van borstkanker en prostaatkanker.

4. Het kan helpen de huid te beschermen

Het onderzoek aan een van de Amerikaanse universiteiten vonden dat het eten van rood, oranje en geel fruit en groenten geschild daadwerkelijk produceren beschermende laag onder de huid die voorkomt beschadigingen en kanker huid veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen van de zon.

5. verse groenten helpen gewicht te verliezen

Niet verrassend, het eten van groenten is een belangrijke factor in gewichtsverlies. Het toevoegen van meer groenten aan uw dieet en het verminderen van het mesten voedingsmiddelen, zal je nog steeds laat je gevoel vol, maar voor een stuk minder calorieën.

6. Gevechten kleine infecties, zoals hoesten en verkoudheid

De groenten en fruit meer je eet, hoe minder kans dat je verkouden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hoge niveaus van vitamine C met fruit en groenten te eten hebben 30% -40% minder dagen af ​​te werken met kleine kwaaltjes, dan degenen die dat niet doen.

7. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Als u last heeft van hoge en lage energie niveaus gedurende de dag, dan is dit zou kunnen zijn omdat je dieet veroorzaakt ups en downs in de bloedsuikerspiegel. Als je eet meer groenten, zult u een constante levering van energie te krijgen gedurende de dag, als, in tegenstelling tot suiker, groenten los koolhydraten langzaam en gestaag.

8. De groenten zijn goed voor de botten

De meeste mensen denken van melk en andere zuivelproducten, als ze denken aan voedsel bot versterking, maar de groenten zijn ook een belangrijke bron van calcium en andere mineralen die de gezondheid van het bot te bevorderen. Dit geldt vooral voor bladgroenten en, zoals broccoli en kool, dus zorg ervoor om toe te voegen aan uw gezonde groene smoothies.

9. Het voorkomt staar

Verse groenten ook helpen voorkomen macula degeneratie en staar in de ogen. Het effect van groenten op de gezondheid van het oog is zo belangrijk dat mensen die minder eten, een portie fruit per dag zijn 50% meer kans later in het leven om deze ziekten te ontwikkelen.

10. Waarom is het gemakkelijk om te doen!

Met al deze grote voordelen die je kunt krijgen van het eten van verse groenten, het is moeilijk voor te stellen waarom zoveel mensen niet genoeg te eten. De minimale aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag slechts vijf porties. Het is makkelijk om een ​​extra portie groenten toe te voegen aan uw maaltijden en eet vers fruit als tussendoortje gedurende de dag. Er zijn zoveel soorten groenten en fruit om uit te kiezen, is er geen einde aan keuzes! Vergeet niet, vijf porties per dag. Tel ze en kijk of je krijgt voldoende verse groenten in uw dieet.

Zoals onder meer verse groenten en fruit in uw dieet?

Voel je vrij om gezond eten tips in de commentaren hieronder te delen.

Blijf mooi, gezond en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 2
  1   2
September 2, 2015 | 19:18:59 | later 8 uur

Bedankt voor je reactie lieve Ann-Marie. Nou, raden we u in uw dieet alle mogelijke rauw, biologisch, vers fruit en groenten die je kunt krijgen en die je leuk vindt. Het is een grote mythe dat bijvoorbeeld bananen of druiven maakt je vet als je eet te veel van hen, het is gewoon niet waar! Als u onder andere vers fruit, zoals bananen, bessen, appels, druiven, vijgen, peren, enz., En groenten zoals komkommers, courgettes, tomaten, groene bladgroenten in uw dieet, maar het betekent ook dat je minder eet voedsel ongezond en na verloop van tijd, zul je verbazingwekkende resultaten te zien: uw huid zal verbeteren, zal je gewicht te verliezen en je zal tonen van energie! We hopen dat was behulpzaam. Schrijf meer artikelen over gezond eten en gezonde voeding, dus stay tuned 😉

  3   1
September 2, 2015 | 21:44:23 | later 11 uur

hou tips!

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha