10 oude schoonheid geheimen van de Romeinen10 oude schoonheid geheimen van de Romeinen

Het Romeinse Rijk was een van de grootste rijken in de geschiedenis en strekte zich uit over Europa en in Afrika en het Midden-Oosten. Dit betekende dat de vrouwen van het oude Rome toegang tot beauty producten en ideeën van schoonheid uit de hele wereld en veel van de vrouwen van hoge ambtenaren Romeinen reisde de wereld met hun Romeinse mannen en vrouwen zagen andere culturen met verschillende gehad ideeën van schoonheid. Dus wat de vrouwen van het oude Rome ontdekken we dat misschien hebben we vandaag vergeten? Lees verder en ontdek enkele van de geheimen van de schoonheid van de Romeinen.

1. Ze hielden een bleke teint

Het was van vitaal belang voor een goed op dame van Rome, dat ze zag er niet uit alsof hij werkzaam was op het gebied de hele dag doen, dus ze zou gaan tot het uiterste om bleke en delicate kijken. Een Romeinse dame zou krijt te gebruiken in zijn huid, whitening en tekenen blauwe lijnen met minerale poeder op je armen, een hint van aderen laten zien door middel van onder de huid suggereren.


2. Zij aanbaden een monobrow

Elke vrouw in het oude Rome wilde een reeks van dikke wenkbrauwen, dat in het midden ontmoet. Meestal, hoe beter, en als een dame was niet genoeg om een ​​weerbarstige wenkbrauwen ongelukkige hebben, zou hij potlood in met kolen om ervoor te zorgen dat ze bleef op het hoogtepunt van de mode. Er waren geen make-up brushes in die tijd niet, zodat de kool zou worden toegepast met een stok of een stuk bot.

3. De Romeinse dames blozen

Ze wilden ook rode wangen hebben, tegen hun bleke huid te vertrekken, en voor deze, gebruikten ze een verscheidenheid van natuurlijke ingrediënten. Voor degenen die het zich konden veroorloven, was er rode oker, uit België geïmporteerd en, voor degenen die niet konden, waren er rozenblaadjes en rode bloedcellen. Ze kunnen ook rode wijn links van de avond ervoor, of rood lood, natuurlijk gebruik maken, het was giftig.

4. Ze gebruikten gezichtsmaskers te

Romeinse vrouwen vaak gebruikt maskers ook, en enkele van de ingrediënten zal u bekend zijn, maar niet allemaal. Ze gebruikte olie, venkelzaad, azijn en sap van basilicum, om er maar enkele van de natuurlijke ingrediënten die wij gebruiken ons vandaag. Zij gebruikten ook ganzenvet, ijsvogels kak en de placenta, en gladiator zweet op hun huid ook. Yuk!

5. Ze hield niet van lichaamshaar

Gladde en haarloze huid was ook een must voor een Romeinse schoonheid, en hun methodes voor ontharing waren niet te verschillend van ons vandaag. Ze schoor hun benen en onder hun armen, gebruikten ze een mengsel van hars, was zoals we vandaag zouden gebruiken, en ze gebruikten ook een puimsteen te glad uit het haar van hun lichaam.

6. Hoe schoon te maken en behandeld haar?

Om je haar glanzend en schoon te houden, zou de Romeinse meisjes een mengsel van eieren en azijn te gebruiken en te droog haar dat olijfolie zou gebruiken behandelen. Let wel, zou het zeer rijke Romeinse vrouw zich niet te storen met een van deze gegevens, omdat ze zijn eigen 'slaaf hair' uitsluitend gewijd aan de zorg voor uw haar zou hebben gehad.

7. Ze zijn echt badend in ezelinnenmelk

Je hebt misschien gehoord dat Cleopatra badend in ezelinnenmelk, maar het was ook erg populair bij de dames van het oude Rome. Ze geloofden dat ezelinnenmelk de huid meer delicate en zachte heeft gemaakt, en heeft geholpen om rimpels te bestrijden. Het blijkt dat ze een goed punt zou kunnen hebben, omdat de melk van de ezel bevat retinol, die we nu gebruiken bij anti-aging behandelingen.

8. emaille Romeinse

De Romeinse idee van het glazuur was zeker niet een aantrekkelijk. Om een ​​heldere rode nagels te krijgen, zou de nagels te lakken met een mengsel van schapen vet en bloed.

9. Ze zorgden voor hun wimpers

Romeinse vrouwen geloofden dat als je schaars wimpers had, dan was dat een teken dat er sprake was geweest zich overgeeft te veel in de liefde, zodat ze deden wat ze konden om de wimpers zo vaak te houden en zo lang mogelijk! Ze gebruikten kohl hun ogen lijn en zwart te wimpers, een techniek die werd overgenomen door de vrouwen van het Oosten.

10. Ze hadden graag goed te ruiken

Aangezien de ingrediënten van een aantal van hun schoonheid behandelingen, waaronder gladiatoren zweet, uitwerpselen en bloed, zal geen verrassing zijn dat vrouwen in het oude Rome waren ook dol op parfums ook. Parfums zijn gemaakt van bloemen, kruiden en specerijen, en op de huid of toegevoegd aan crèmes en schoonheidscrèmes. Beste parfums werden echter geïmporteerd uit het Oosten, dus ze waren alleen beschikbaar voor de zeer rijke vrouwen.

Kent u andere oude schoonheid geheimen?

Liever!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha