10 INFORMATIE OVER Taj Mahal10 INFORMATIE OVER Taj Mahal

De Taj Mahal wordt wereldwijd erkend als een symbool van de liefde. Het werd in opdracht van de Mughal keizer Shah Jahan, in India naar het graf van zijn geliefde tweede vrouw Mumtaz Mahal, het is nu een van de zeven wonderen van de wereld, een UNESCO World Heritage site en een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in attracties India. Hier zijn tien interessante feiten over de Taj Mahal, de parel in de Indiase stad Agra, die ongeveer 3 miljoen bezoekers per jaar trekt.

1. Het duurde 22 jaar op te bouwen

De bouw van de Taj Mahal werd begonnen met een jaar na de dood van keizerin Mumtaz Mahal, en het duurde bijna 22 jaar om de gehele bouw te voltooien. De totale kosten van het gebouw wordt gedacht in de regio van 32 miljoen Indiase roepies, die het equivalent van een massale $ 1000000000 vandaag zou zijn geweest te zijn.


2. De keizer was helemaal kapot van toen zijn vrouw overleed

De Taj Mahal werd gebouwd in geheugen van zijn derde vrouw van Shah Jahan, die stierf bij de geboorte veertiende kind van het echtpaar. Er wordt gezegd dat de keizer zo kapot was dat was liet een gebroken man na de dood van zijn vrouw, en in een paar maanden, had zijn baard en zijn haar witte sneeuw draaide met haar pijn.

3. 1000 olifanten en 20.000 mannen die de Taj Mahal gebouwd

De bouw van de massieve structuur begon in 1663, dus er waren geen moderne bouwtechnieken, uitrusting of transport beschikbaar dan. De architect achter de bouw van de Taj Mahal was Ahmed Lahauri en dienst 20.000 mensen aan het project van het bouwen van mammoet; 1000 olifanten zijn ook gebruikt om het marmer en andere materialen die nodig zijn voor de constructie van de site.

4. De Taj Mahal verandert van kleur tijdens de dag

Een van de interessante feiten over de Taj Mahal is dat de prachtige witte marmer, dat werd gebruikt om het gebouw te creëren verandert van kleur op verschillende momenten van de dag. Het eerste wat in de ochtend, neemt op een schaduw van roze door de rijzende zon, helder wit licht in het midden van de dag, en verandert in goud met de instelling avondzon. De veranderende kleuren worden gezegd dat de wisselende stemmingen van een vrouw weerspiegelen.

5. De Taj Mahal is perfect symmetrisch

Een andere fascinerende feiten en interessante Taj Mahal is dat het gebouw is perfect symmetrisch van alle kanten. Het enige wat van de Taj Mahal, die niet in lijn zijn met deze zelfde symmetrie zijn de graven van de keizer en zijn vrouw. Het graf van de keizer is groter dan zijn vrouw, zoals de traditie op dat moment was. Je zou ook merken dat de vier minaretten staan ​​op enige afstand van het hoofdgebouw en dat scheef een beetje 'uit de buurt. Ze 'waren zo dat als ze ooit vallen in een aardbeving, zou het niet de belangrijkste structuur beschadigen.

6. De materialen werden uit de hele wereld

Aangenomen wordt dat er meer dan 28 verschillende types van edelstenen en half-edelstenen in de muren van de Taj Mahal, die werden meegenomen uit de hele wereld om het gebouw te versieren. De witte marmeren zelf werd geleid door olifant van Rajasthan en sieraden waaronder jade uit China en Tibet turquoise.

7. 'een mythe dat de arbeiders van de Taj Mahal ter dood werden gebracht

Er zijn mythen dat iedereen die bij de Taj Mahal gewerkt ter dood werd gebracht als gevolg, zodat ze nooit een vergelijkbaar gebouw voor iedereen anders zou bouwen. Er is geen bewijs om dit te ondersteunen helemaal niet, maar het is van mening dat de architecten en kunstenaars die werk hebben gedaan op Tahj Mahal, werden gemaakt om de contracten die hen verboden om de ontwerpen te gebruiken voor de bouw ergens anders te ondertekenen.

8. Er zijn inscripties rond de Taj Mahal

Een van de interessante feiten over de Taj Mahal is dat het gebouw heeft ingewikkelde inscripties op zowel het exterieur en interieur muren. Kalligrafie omvat veel lof voor de keizerin Mumtaz Mahal, evenals religieuze inscripties. De inscriptie op de Grote Poort dit leest: "O, ziel, gij zijt in rust. Keer terug naar de Heer in vrede met Hem en Hij in vrede met u. "

9. Het zwarte Taj Mahal is ook een mythe

Er is ook een mythe dat een identieke zwarte Taj Mahal is ontworpen om te worden gebouwd aan de andere kant van de rivier Yamuna. Er waren, wat leek op stukjes van zwart marmer vinden op de site, maar ze later bleek stukken van wit marmer verkleurd achter na de bouw van de witte Taj Mahal verlaten.

10. De Taj Mahal werd beschadigd in 1857 opstand

Tegen het einde van de 19e eeuw was de Taj Mahal in verval gedaald en werd verder beschadigd door Britse troepen tijdens de Indische opstand toen verminkt het gebouw verwijderd edelstenen van de muren. Aan het eind van de 19e eeuw, hoewel de Britse onderkoning Lord Curzon maakte veel goed door het bestellen van de restauratie van het gebouw en de tuinen die het omringen.

Kent u andere interessante feiten over de Taj Mahal?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha