10 giftige chemicaliën cosmetica die je nooit op je gezicht moet zetten10 giftige chemicaliën cosmetica die je nooit op je gezicht moet zetten

De meesten van ons zijn zich bewust van deze dagen van wat we in ons lichaam gebracht door middel van het voedsel dat we eten, maar heb je ooit overwogen wat er in cosmetica die je op je gezicht? We nemen aan gewoon dat cosmetica veilig zijn om te gebruiken, maar het is niet zo duidelijk als je zou denken. De volgende keer dat je gaat winkelen voor cosmetica, het geven van een kijkje op wat ze bevatten en zorg ervoor dat u niet zetten een van deze tien slechte dingen op je gezicht.

1. BHA en BHT

BHA en BHT in sommige moisturizers en cosmetica als conserveermiddel. Kijk uit voor het, hoewel, omdat deze producten allergische reacties kunnen veroorzaken en waren markeerstiften als mogelijk kankerverwekkend voor de mens.


2. Parabenen

Een ander bewaarmiddel die op grote schaal wordt gebruikt in cosmetica, maar moet worden vermeden indien mogelijk, is iets genaamd parabenen. Parabenen worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en uitstraling oestrogeen nabootsen die zijn geassocieerd met de ontwikkeling van borstkanker; en ironisch genoeg, hoewel parabenen worden vaak toegevoegd aan crèmes en moisturizers, onderzoek heeft aangetoond dat het versnellen het verouderingsproces van de huid.

3. Ftalaten

Ftalaten zijn een andere groep van stoffen die zijn verbonden met borstkanker en toch worden ze nog steeds gebruikt in cosmetica. De chemicaliën die worden gebruikt om de flexibiliteit van plastic gebruikt in cosmetische producten, met inbegrip van vochtinbrengende crème die je zou kunnen zetten op uw gezicht en / of lichaam te verhogen.

4. SLS en SLES

Natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat een surfactant die kan worden gevonden in vele producten, met name in douchegels en shampoos. Er zijn grote zorgen voor deze stoffen, echter, omdat ze kunnen reageren met andere stoffen aan een kankerverwekkende stof te vormen. Ze kunnen ook irritatie van ogen en huid.

5. Formaldehyde

Formaldehyde wordt toegevoegd aan cosmetische producten om de groei van bacteriën te voorkomen en kan in sommige detergentia en oogschaduw. Formaldehyde is geclassificeerd als een menselijk carcinogeen door het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar carcinogene en staat bekend om allergische huidreacties bij sommige mensen veroorzaken.

6. Tricolson

Tricolson is een chemische stof die kan worden gevonden in antibacteriële zeep en bekend te kunnen geslachtshormonen veranderen. Het beste om dit te voorkomen, vooral omdat er geen echt bewijs dat antibacteriële zeep te doen een betere baan van goede oude gemeenschappelijke stijl water en zeep.

7. propyleenglycol

Propyleenglycol is een organische alcohol die vaak wordt gebruikt als een huid conditioner. Deze vervelende kleine chemische stof kan ook irriterend voor de huid zijn en is geassocieerd met het veroorzaken van dermatitis. Een huid conditioner die bleek te zijn!

8. paraffine en minerale oliën

Paraffine en minerale olie worden toegevoegd aan cosmetische producten om deze perfecte look op je gezicht te bereiken. De manier waarop ze werken is dat de vacht van uw gezicht met een plastic film die kan bevatten als de giftige stoffen uit, verstoppen de poriën en maak je gezicht er nog erger op de lange termijn.

9. Triethanolamine

Dit bestanddeel wordt toegevoegd aan cosmetica pH balanceren en ligt in zepen en detergenten. Triethanolamine, ook bekend als TEA, bekend als irriterend en kan droge huid en huiduitslag. Het is ook verantwoordelijk voor een hele lading van verschillende oogaandoeningen.

10. benzoylperoxide

Vaak gevonden in acne behandelingen, benzoylperoxide heeft een aantal mogelijke slechte bijwerkingen, zodat haar bevoegdheid om puistjes te genezen. Ook is verbonden met de ontwikkeling van tumoren en schade aan menselijk DNA.

Bent u bekend met andere giftige chemische stoffen in cosmetica die we niet op je huid moet zetten?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha