10 gezondheidsvoordelen van pistachenoten PRACHTIG10 gezondheidsvoordelen van pistachenoten PRACHTIG

Pistachenoten komen oorspronkelijk uit Centraal-Azië en het Midden-Oosten, maar worden nu gekweekt in vele plaatsen in de wereld, waaronder Australië, Californië, New Mexico en de Middellandse Zee. Niet echt een noot, maar een vrucht van waaruit je het zaad, dat is in de harde buitenste schil eten, kan pistachenoten worden gegeten als snack alleen of om gerechten toegevoegd tijdens het koken. Er waren nogal een groot aantal studies verricht naar de gezondheidsvoordelen van pistachenoten en de resultaten geven aan dat het eten van noten op een dagelijkse basis kan brengen een aantal voordelen voor de gezondheid gedefinieerd, dus lees verder en leer tien manieren die pistachenoten kan worden gunstig voor uw gezondheid:

1. Ze helpen maculadegeneratie voorkomen

Pistachenoten bevatten zowel luteïne en zeaxanthine, die anti-oxidanten die helpen de schade veroorzaakt door vrije radicalen te voorkomen. Het vrije radicalen die de langzame verlies van gezichtsvermogen zogenaamde macula degeneratie veroorzaken.


2. Verbetert het zenuwstelsel

Pistachenoten een goede bron van vitamine B6, die het lichaam nodig heeft om aminozuren die helpen om boodschappen gehele zenuwstelsel te maken.

3. Het houdt de huid gezond

Een van de grote voordelen voor de gezondheid van pistachenoten is dat deze noten zijn rijk aan vitamine E, dus pistachenoten zijn ook zeer nuttig zijn bij het handhaven van een gezonde, jeugdige huid. Vitamine E kan helpen de huid zichzelf te herstellen en ook helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van straling van de zon.

4. Ze verminderen cholesterol

In een studie van de gezondheidsvoordelen van pistachenoten uitgevoerd in 2010, vonden de onderzoekers dat een dagelijkse dosis pistachenoten instrumenteel in het verminderen van de slechte cholesterol, LDL in het bloed is geweest.

5. Zij hebben anti-aging

Gezondheidsvoordelen van pistachenoten omvatten ook steun anti-aging. De krachtige antioxidanten in pistachenoten kan zeer nuttig zijn als het gaat om het vermijden van het uiterlijk van de tekenen van veroudering. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam, die een belangrijke oorzaak van vroegtijdige veroudering.

6. Verhoging van de zuurstof in het bloed

Alle organen hebben een gezonde toevoer van zuurstof, die wordt verkregen uit het bloed, teneinde te kunnen functioneren. Vitamine B6, dat in pistachenoten, helpt bij de verspreiding van zuurstof uit het bloed en verhoogt de telling van hemoglobine.

7. Zij zijn een goede bron van fosfor

Een gemiddelde portie van pistachenoten biedt meer dan zestig procent van de aanbevolen dagelijkse inname van fosfor. Het lichaam gebruikt fosfor te breken eiwitten in aminozuren die nodig zijn het ontwikkelen van type II diabetes te voorkomen.

8. Zij bieden bescherming tegen kanker

Een essentiële verdediging tegen kanker is het vermogen van het lichaam om toxines, vrije zuurstofradicalen weg te nemen, en dit vermogen beschermt ons tegen infecties en kanker. Aldus andere belangrijke gezondheidsvoordelen van pistachenoten is dat deze noten een rijke bron van vele fytochemicaliën, die worden verondersteld te helpen bij het afweermechanisme.

9. Ze zijn een rijke bron van mineralen

Pistachenoten bevatten veel van de mineralen die we nodig hebben om ons lichaam gezond te houden. Ze zijn een goede bron van mangaan, koper, kalium, fosfor, calcium, ijzer, magnesium, zink en selenium. Slechts 1 kopje pistache voor bijna 80% van de aanbevolen dagelijkse inname van koper, die essentieel is voor een gezonde zenuwstelsel en wordt in onze rode bloedcellen.

10. Ze bieden een goede bron van energie

Gezondheid voordelen van pistachenoten zijn zeer talrijk. Een portie van 100 g pistachenoten zal 560 calorieën, dus doe een grote energie snack verhogen. Ze zijn ook rijk aan voedingsvezels bevatten en mono-onverzadigde vetzuren zoals oliezuur, om een ​​grote handige en gezond maken in overeenstemming met de beweging.

Welke andere gezondheidsvoordelen van pistachenoten zijn vergeten te noemen?

Voel je vrij om je gedachten en suggesties te delen voor gezond eten in de commentaren hieronder.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha