10 GEZONDHEID VOORDELEN VAN PRACHTIGE QUINOA10 GEZONDHEID VOORDELEN VAN PRACHTIGE QUINOA

Quinoa, uitgesproken scherp-wa, is een tarwe gewas dat wordt geteeld, in het bijzonder voor de eetbare zaden. Het is echt niet een graansoort, want het komt niet van het gras familie en is vreemd, in feite gebonden aan de familie van de bieten en spinazie planten. Voedingswaarde E 'zijn echter vergelijkbaar met die van een echte granen waarin de zaden bevatten essentiële aminozuren, eiwitten, calcium, vitaminen en mineralen. Hier zijn tien van de gezondheidsvoordelen van quinoa:

1. Q

uinoa

Het is rijk aan vezels

Als u geweest bent op zoek naar een manier om de vezels in uw dieet te verhogen, dan quinoa zou het antwoord zijn. Slechts een kopje quinoa bevat een vijfde van alle vezels die u nodig hebt in één dag.


2. Quinoa is hoog in ijzer

Quinoa kan een grote hulp zijn als je een tekort aan ijzer. We moeten allemaal ijzer om het behoud van een gezonde hersenen en spieren en een deel van de quinoa bevat 15% van je dagelijkse behoefte. Dit is een goede verhoging van ijzer in de voeding van ieder.

3. Het helpt met gewichtsverlies

Gezondheid voordelen van quinoa onder meer gewichtsverlies. Als je op een dieet, dan zul je ok met quinoa zijn, ook op een dieet zonder tarwe. Quinoa is rijk aan eiwitten en vitaminen, en het hoge gehalte aan vezels, laag in calorieën en zal u vullen met energie, zonder kapot uw plannen van het gewichtsverlies.

4. Quinoa bevat alle essentiële aminozuren

Evenals alle eiwit bevat, quinoa biedt ook alle acht essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dit maakt het een geweldig alternatief voor vlees, als je volgt een vegetarisch dieet en elimineert de noodzaak om supplementen te nemen.

5. Het bevat lysine

Quinoa is een natuurlijke bron van aminozuren, lysine, die meestal wordt gevonden in supplementen gemaakt voor mensen die op zoek zijn om spiermassa op te bouwen. Hetzelfde aminozuur wordt verondersteld om het immuunsysteem te versterken en te beschermen tegen ziekten.

6. Het helpt om de bloedsuikerspiegel in balans

Gezondheid voordelen van quinoa zijn ook de bloedsuikerspiegel in evenwicht. Eten quinoa is bekend dat het lichaam helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Het toevoegen van quinoa het eten, zelfs de suikerhoudend voedsel, helpen om zelfs uit de pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, dat kan invloed hebben op uw energie en uw humeur.

7.

Q

uinoa

Het is geladen met antioxidanten

Quinoa is rijk aan antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren en worden verondersteld te helpen bestrijden veroudering en vele ziekten. In een studie van vijf verschillende granen en peulvruchten, quinoa heeft het hoogste gehalte aan antioxidanten van allemaal.

8. Quinoa is hoog in magnesium en andere mineralen

Magnesium saldi hoge bloeddruk en kan ook helpen beschermen tegen osteoporose en hart-en vaatziekten. U kunt een derde van de aanbevolen dagelijkse inname van magnesium voor een portie van quinoa. Quinoa bevat ook calcium, ijzer, kalium, fosfor, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium.

Gluten 9. "

Hoewel het niet een korrel, quinoa nog niet voldoet aan de eisen van een levensmiddel integraal, in termen van voedingswaarde en vezels. Dit maakt het een levensvatbaar alternatief voor tarwe producten, als je na een glutenvrij dieet.

10. Het bevat flavonoïden

Quinoa is een goede bron van flavonoïden, die gewoonlijk worden gevonden in bessen. Flavonoïden helpen uw cardiovasculaire systeem in goede staat en het risico op hart-en vaatziekten.

Welke andere voordelen voor de gezondheid van quinoa u dat?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha