10 GEZONDHEID VOORDELEN VAN KOOL FABULOUS10 GEZONDHEID VOORDELEN VAN KOOL FABULOUS

Kool, misschien niet de meest trendy groente te zijn, maar heeft een steunpilaar van onze voeding voor eeuwen. En 'veelzijdig, het komt in verschillende variëteiten en is ook verrassend goed voor je. Lees verder en ontdek hoe goed het is voor u, met deze tien voordelen voor de gezondheid van de kool:

1. Kool is goed voor de hersenen

Kool, in het bijzonder rode kool, een hoog gehalte aan vitamine K, die helpt bij de mentale functies en verbetert de concentratie. Het helpt ook om schade aan de zenuwen voorkomen en geeft een bescherming tegen de ziekte van Alzheimer.


2. Het heeft anti-aging

De voordelen voor de gezondheid van de kool onder meer anti-aging. Het eten van kool regelmatig kan helpen vertragen de tekenen van veroudering. Het bevat een goed aanbod van vitamine C, die de huid jong en gezond houdt.

3. Verbetert de teint

Kool is geweldig voor de huid, dankzij zijn gehalte aan vitamine A, die weefsels verjongt. Het bevat ook foliumzuur, die het lichaam gebruikt om DNA-reparatie en helpt ook bij de celdeling en groei; kool bevat ook vitamine E die de huid voedt.

4. Verhoog het immuunsysteem

Kool is heel goed voor je immuunsysteem ook, dus het kan helpen om infecties en ziekten op afstand te houden. Kool bevat fytonutriënten en antioxidanten, als hoog vitamine C, die helpen om het immuunsysteem te versterken.

5. helpt om overmatig bloeden te stoppen

Een portie van boerenkool bevat ongeveer 80% van de dagelijkse behoefte aan vitamine K. En 'deze vitamine die het lichaam gebruikt in het proces van de bloedstolling, dus als u vindt dat u bloeden voor een lange tijd na het snijden, probeer eet meer kool.

6. Het is een goede bron van foliumzuur

Alle groene bladgroenten, zoals kool, zijn goede bronnen van foliumzuur, die artsen raden voor zwangere vrouwen, omdat het helpt om een ​​gezonde ontwikkeling van de foetus te bevorderen.

7. helpt je gewicht te verliezen

Voordelen voor de gezondheid van de kool onder meer gewichtsverlies. Kool is rijk, lage calorie voedsel vezel dat gemakkelijk kan worden toegevoegd aan vele maaltijden. De grootte deel van kool, en maakt je een vol gevoel, maar voor minder calorieën. Een enkele portie van middelgrote kool, bevat minder dan 25 calorieën.

8. helpt strijd hartziekten

Hart ziekte wordt meestal veroorzaakt door de slagaders worden geblokkeerd met slechte cholesterol. Kool geen cholesterol en bevat veel voedingsvezels, die helpt om cholesterol uit het lichaam.

9. Kool is goed voor de spijsvertering

Betere vertering is een van de prachtige voordelen voor de gezondheid van de kool. We zijn waarschijnlijk allemaal bekend met het opmerkelijke 'neveneffect' dat kool kan hebben op sommige mensen! Dit komt omdat de kool is een goede bron van vezels, wat betekent dat je kunt eten om constipatie te genezen en het zal ook helpen uw spijsvertering soepel. Weet je wat we bedoelen!

10. Het kan helpen beschermen tegen kanker

Het eten van kool kan helpen beschermen tegen de effecten van kankerverwekkende stoffen. De groenten bevatten fytonutriënten en glucosinolaten, waarvan wordt aangenomen dat effectief in de strijd tegen kanker.

Je weet dat sommige van de voordelen voor de gezondheid van de kool?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha