10 gezonde voedingsmiddelen te consumeren tijdens WintersFoto: Shutterstock

Een gezond dieet kan worden omschreven als een volledig assortiment van voedsel dat is voedzaam, seizoensgebonden en evenwichtig. In de winter, wanneer de temperatuur laag is, je lichaam heeft behoefte aan een goed uitgebalanceerd dieet om je warm en gevoed te houden. Wetenschappelijk, het koude weer in de winter is de lichaamstemperatuur te verlagen. Dit op zijn beurt verergert de eetlust als het lichaam verbruikt veel energie om warm te blijven.

In dergelijke omstandigheden, moet je zorgvuldig kiezen van gezonde voeding, die niet alleen bijdraagt ​​overtollige calorieën, maar ook om het lichaam verzadigd. Traditionele voedsel zoals gond laddus, oondhiyos, wortel halwa en vele anderen zijn lekker en gezond voor de winters. Maar, voorbereiding van hen kan een vervelende klus. Er zijn veel voedingsmiddelen die niet nodig omvangrijk en preparaten voor onmiddellijk gebruik. Een lijst van de top 10 van de winter voedsel dat gezond en voedzaam fris is hieronder weergegeven.


Gezonde voeding voor het winterseizoen

Bajra en Jowar:

Voor Thamizhpparithi Maari (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Calcium verrijkt gierst als jowar en bajra zijn goede keuzes van gezond voedsel voor de winter als ze helpen om de spieren op te bouwen en te versterken botten. Ze hebben de neiging om een ​​maaltijd op zichzelf zijn en zijn meer de voorkeur in winters. De oogst van deze gewassen komt vooral voor in de winter en dan heten winter gewassen.

Peanuts:

Eén van de voedingsmiddelen beter beschikbaar die niet zo duur en vullend peanuts. Pinda's een vulstof zeer voedzaam en antioxidant. Pinda's zijn een goede bron onverzadigde vetzuren en zijn daarom uitstekend geschikt voor het hart. Het is een rijke bron van vitamine E, dus het is goed voor de huid. Idealiter mensen koken en eten als tussendoortje.

Zoete aardappelen:

Een van de meest voedzame en gezonde is zoete aardappel waarvan bekend is dat de lichaamstemperatuur te verhogen. Het is een directe bron van koolhydraten en voedingsvezels. Het kan worden gekookt op verschillende manieren, of kan worden gekookt en gewoon gegeten. De wortel wordt meestal gebruikt en worden toegevoegd aan andere gerechten.

Spinazie:

Diëtisten voorzien spinazie als een van de beste greens die gedragen kan worden in de winter als ze vol antioxidanten. Omdat ze een goede bron van ijzer, waarvan bekend is dat het hemoglobinegehalte te verhogen. Zo helpt het lichaam om het warm te houden. Het kan worden toegevoegd aan salades of gegeten in de vorm van hete soep ook.

Granaatappelpitten:

Granaatappel zaden staan ​​bekend om uitstekende bron van krachtige antioxidanten genaamd polyfenolen zijn. Hij heeft ook fosfor en calcium in overvloed. Ze zijn nuttig om ons immuunsysteem te versterken en kan worden gegeten rauw of juiced is goed.

Sesamzaad:

Sesamzaadjes zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winter en zijn zeer effectief in het houden van het lichaam warm. Ze kunnen vrij op elk type van voedsel worden gespoten. Zij zijn uitstekend geschikt voor de botten, dan is een goede manier om artrose voorkomen. En 'ideale nuttig om sesamzaad te consumeren na de maaltijd als ze helpen bij de spijsvertering. Mangaan, ijzer en koper behoren tot de essentiële mineralen door sesamzaden.

Bluefish:

Vette vis worden verbruikt in de winter. Ze zijn een goede bron van omega-3 vetzuren die essentieel zijn voor bot versterking zijn. Het vitamine D3 geen algemene neiging tijdens de winter te vallen. Kan worden genezen door de consumptie van sommige vissen van het seizoen dat de niveaus van serotonine in balans kunnen brengen in het lichaam.

Broccoli:

Een andere prachtige groente die geweldige voordelen heeft is broccoli. Het komt uit dezelfde familie, zoals bloemkool en het is geweldig om te verdedigen tegen het koude klimaat. En "een van de beste voeding voor gezondheid en geeft goede voeding aan het lichaam zonder bijwerkingen. Het kan worden rauw gegeten in salades of gekookt om plantaardige curry te maken.

Aardbeien:

Deze bijzondere eten is een vrucht die groeit in de winter en het is heerlijk. Het is een favoriete fruit van kinderen. Het is vol met antioxiderende eigenschappen die verbazingwekkend verheffend stemming in grijs en mat wijdverspreide koudste dagen werken.

Eieren:

Deze bijzondere eten is een favoriet van alle niet-vegetariërs en staat bekend om depressie te verlichten. Het is goed voor het lichaam gebouw en is direct beschikbaar.

Adopteer deze 10 gezonde voeding in het winterseizoen aan uw dieet plan om je warm en gezond te houden. Deel uw ervaringen over hoe dit artikel u heeft geholpen in de strijd tegen de winter!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha