10 geweldige voordelen van gevleugelde bonen voor schoonheid en gezondheidGevleugelde bonen zijn een compleet pakket. De bladeren, stengels, bloemen, zaden, knollen, etc., zijn eetbaar in een of andere manier. Dit veggie is rijk aan voeding en biedt ons een aantal voordelen.

De wetenschappelijke naam van de gevleugelde boon is Psophocarpus tetragonolobus. Het is ook wel asperges bonen, Goa, vier hoek boon of erwt prinses.


De verschillende onderdelen van gevleugelde zaden zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Deze bonen zijn een bijzonder goede bron van vitamine A. Het is een plant die een volledige dosis van voedingsstoffen aan het lichaam verschaft.

Of het nu onze gezondheid of onze uiterlijke schoonheid, gevleugelde bonen werken hun magie op onze algehele gezondheid.

Voordelen schoonheid van gevleugelde bonen:

We willen allemaal jong en mooi uitzien. Wat we eten reflecteert op onze huid. Het verbruik van deze gezonde bonen regelmatig kunnen onze uiterlijke zelf te geven een boost! Hier zijn enkele van de voordelen van de schoonheid van de gevleugelde bonen:

Voorkomt vroegtijdige veroudering:

Gevleugelde bonen worden geladen met vitamine C en vitamine A. Deze beide vitamines werken als antioxidanten. Deze vitamines ook voorkomen vroegtijdige tekenen van veroudering, zoals de verschijning van rimpels en fijne lijntjes op de huid.

Behoudt elasticiteit van de huid:

De hoge dosis antioxidanten aanwezig in de gevleugelde zaden zorgt ervoor dat de huid behoudt zijn elasticiteit en zorgt voor een jeugdige uitstraling.

Gezondheidsvoordelen van Beans gevleugelde:

Een gezond lichaam is een mooi lichaam. Gevleugelde bonen zijn een opslagplaats van voordelen voor de gezondheid. Hier zijn enkele van de voordelen voor de gezondheid van gevleugelde bonen:

Laag in calorieën:

Het aanbod en de onrijpe peulen van bonen gevleugelde zijn laag in calorieën. Een 100 gram portie van deze bonen bevatten ongeveer 49 calorieën. Maar, rijpe zaden hebben ongeveer 409 calorieën per 100 gram. Degenen die wensen om hun extra kilo's te maken kunnen zijn onrijpe zaden in hun dieet.

Rijk aan vitamine C:

Zoals eerder vermeld, zijn gevleugelde bonen geladen met vitamine C, die helpt bij het versterken van de immuunsysteem van het lichaam tegen vele infecties. Het helpt ook om de elasticiteit van de bloedvaten te handhaven en beschermt het lichaam tegen kanker.

Mineralen en vitaminen:

Gevleugelde bonen bevatten ook grote hoeveelheden belangrijke mineralen, zoals ijzer, mangaan, koper, calcium, fosfor, magnesium. Gevleugelde bonen veel vitamine A, dat een krachtige antioxidant die DNA beschadigen voorkomt bevatten. Gevleugelde bonen een goede hoeveelheid vitamine B. Deze belangrijke vitamine verbetert de vitaliteit, stemming en energie bevatten ook. Vitamine E wordt ook gevonden in de olie onverzadigd uit deze bonen.

Rijke bron van foliumzuur:

Vleugelboon is ook een rijke bron van foliumzuur, een essentieel element voor DNA-synthese en celdeling. Bij vrouwen kan een voldoende inhoud van foliumzuur rond de conceptie en tijdens de zwangerschap te voorkomen neurale buisdefecten bij pasgeborenen.

Rijk aan eiwitten:

In termen van kwantiteit en kwaliteit van eiwitten, gevleugelde boon zaad is zo goed als soja! Studies hebben aangetoond dat vele andere pulsen, wanneer gecombineerd met maïs, bonen gevleugelde de waarde van melkeiwitten. Kan een baby eiwit-hongerige adequaat te voeden.

Bevat gezonde vetten:

Niet alle vet is slecht voor onze gezondheid. Er is iets genaamd goede vet, dat is echt belangrijk voor ons lichaam. Gevleugelde bonen bevatten een schat aan verzadigde vetten, verzadigde vetten, mono- en meervoudig onverzadigde vetten, die allemaal samenwerken om ons een gezonder lichaam te geven.

Rijk aan calcium:

Gevleugelde bonen zijn rijk aan calcium en fosfor. Deze helpen bij de opbouw van sterke botten en ook helpen bij het genereren van energie aan degenen die ziek zijn en verzwakte.

Bevat breed spectrum van suiker:

Suiker, zij het vooral in verband met gezondheidsproblemen, is niet altijd slecht. Ons lichaam heeft een voldoende hoeveelheid suiker goed te laten functioneren en om een ​​optimale energie op peil te houden. Gevleugelde bonen bevatten alle soorten suiker fructose, glucose, lactose, sucrose, galactose, en maltose. Sommige van deze zijn belangrijk voor de groei van probiotische bacteriën in onze darmen, die helpt bij de goede vertering van voedsel.

Gevleugelde bonen bieden een volledig spectrum van verbindingen, die goed zijn voor onze gezondheid zijn. Deze bonen zijn het hele jaar beschikbaar. De peulen zijn best vers gegeten, en om hun natuurlijke smaak te genieten. U van deze bonen ook toevoegen aan salades, stoofschotels en soepen. U kunt ook gebruik maken van deze bonen als specerij.

Gevleugelde bonen en andere delen van de plant kan veilig door iedereen worden geconsumeerd zonder aarzeling als het biedt een aantal voordelen voor de gezondheid. Echter, moeten mensen met immuno-allergisch voor peulvruchten en G6PD enzym deficiëntie ziekte deze bonen te gebruiken met de nodige voorzichtigheid.

Hoe houdt u uw bonen? Heeft u een favoriet recept? Met ons te delen in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha