10 geweldig en interessante feiten over het menselijk brein10 geweldig en interessante feiten over het menselijk brein

Hoe werkt het menselijk brein? Winkels ons geheugen, goed en slecht bestuur je elke beweging en alle functies van ons lichaam en heeft een beetje 'reservecapaciteit om ons te laten lachen en huilen ook! Onze hersenen zijn de organen meest complexe en geweldig in ons lichaam die daadwerkelijk maken ons wie we werkelijk zijn, en hier zijn tien meer verbazingwekkende feiten over het menselijk brein, het ding dat maakt ons allemaal aankruisen:

1. Je hersenen kost veel energie

Hoewel de hersenen slechts 2% van het lichaamsgewicht, gebruikt 20% van de energie gewoon blijven gaan. Het gebruikt deze energie om de gezondheid van hersencellen handhaven en de elektrische impulsen die een verbinding tussen neuronen in de hersenen voeden creëren.


2. De hersenen kunnen geen pijn voelen

Hoewel de hersenen wat reguleert het zenuwstelsel, is het enige orgaan in het lichaam en het spreekt zenuwen. Dus, terwijl er wordt gezegd dat emoties kan pijn doen, kan niet echt.

3. Je kan een lamp met de hersenen licht

Uw brein heeft ongeveer 25 watt aan vermogen om te werken. Dit is voldoende om de macht van de gemiddelde elektrische lamp.

4. De hersenen is vet!

De hersenen bevatten de hoogste concentratie van vet van alle organen van het menselijk lichaam. Ongeveer 60% van de menselijke hersenen wordt gemaakt van vet en 75% van de totale massa, in feite water. Dit is de reden waarom het drinken van water te veel of te weinig van de manier waarop je dat kunt beïnvloeden en voelen.

5. De mythe dat je alleen gebruik maken van 10% van je hersenen is vals

Het is een gemeenschappelijke mythe dat mensen gebruiken slechts 10% van hun hersenen. Dit is volledig vals en is nu bewezen dat elk deel van onze hersenen heeft een specifieke functie die we gebruiken.

6. U moet de calorieën, voor je hersenen

Een caloriearm dieet is allemaal goed en wel, om gewicht te verliezen, maar wist je dat je brein verbruikt tussen de twintig en dertig procent van uw totale calorie-inname? Dit maakt het nog belangrijker om voorzichtig met wat je eet en hoeveel calorieën je aan boord te nemen.

7. De meeste van je hersenen gewijd aan de taal en bewustzijn

Het gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor taal en bewustzijn wordt de neocortex, en vertegenwoordigt ongeveer 75% van het totale hersenen. Dit is het hoogste percentage gewijd aan functies die ligt in het gebied van levende wezens, die veel van de verschillen tussen ons en de dieren vertegenwoordigt.

8. Je hersenen bevat ongeveer 100 miljard neuronen

En 'de verbindingen tussen neuronen die u in staat om na te denken, denk aan de herinneringen, hebben een persoonlijkheid en ideeën te ontwikkelen. Elk neuron kan worden verbonden met duizenden andere neuronen, en u een totaal van ongeveer 100 miljard neuronen in de hersenen. Dat is ongeveer 14 keer meer dan het totale aantal mensen leven op onze planeet.

9. Grootte doet er niet toe ... als het gaat om je hersenen

De grootte en het gewicht van de hersenen maakt absoluut geen verschil voor hoe slim je bent. Albert Einstein's brein woog slechts 1230 gram, dat is eigenlijk minder dan het gemiddelde gewicht van een menselijk brein.

10. De realiteit is een subjectieve zaak

De werkelijkheid om je heen is precies wat het brein waarneemt dat het is. Vaak, je hersenen is verkeerd om dingen te geloven, het vullen van de gaten voor u. Het beste voorbeeld hiervan is te vinden in optische illusies, waar de hersenen doet iets zien dat er echt niet.

Welke andere fascinerende feiten, interessante en verrassende over het menselijk brein dat u wilt toevoegen aan onze lijst?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha