10 FEITEN OVER Parijs en Frankrijk10 FEITEN OVER Parijs en Frankrijk

Frankrijk is een land van romantiek, verfijnde lekkernijen, een goed glas wijn en is omgeven door een rijke geschiedenis ook. Een prachtig land met een van de meest beroemde steden in de wereld ... Hier zijn tien interessante feiten over Frankrijk en de hoofdstad, Parijs:

1. U kunt een varken Napoleon in Frankrijk niet te bellen

Er is nog geen wet op de boeken Franse wet de benoeming van een varken Napoleon te verbieden. Dit is slechts één van de wetten excentriekelingen uit het verleden die nog steeds bestaan ​​in Frankrijk, een ander is dat het illegaal is om te kussen op een trein.


2. De Eiffeltoren moves

Waarschijnlijk de meest bekende van Parijs, de Eiffeltoren fluctueert sterk tijdens harde wind en op de heetste dagen. Vooral zware stormen, is bekend te zwaaien door 13 centimeter en in een zeer warm klimaat; de top van de toren kan doorgroeien tot 18 cm.

3. U kunt een dode man te trouwen in Frankrijk

Dit is niet zo ziekelijk als het misschien op het eerste geluid. De wet werd oorspronkelijk goedgekeurd door de Franse president Charles de Gaulle, om een ​​vrouw bezig om te trouwen haar vriend dood was omgekomen bij een tragisch ongeval. Je kunt niet zomaar trouwen met een dode persoon, nochtans; je nodig hebt om te kunnen bewijzen dat de overledene had wat geïnteresseerd in trouwen voor u, voordat u verder gaat.

4. Er zijn een heleboel honden poepen in de vooruitgang in Parijs!

Zelfs als het is gewoon een mythe dat er meer honden in Parijs dat er Parijzenaars, het is waar dat er veel hondenpoep op straat! Blijkbaar honden storten meer dan 20 ton per dag, maar we hebben geen bewijs van die wel de weging voor deze grafiek!

5. Het Vrijheidsbeeld was een geschenk van het Franse volk

Het Vrijheidsbeeld, die het geesteskind van beeldhouwer Auguste Bartholdi en de beroemde ingenieur Gustav Eiffel Eiffeltoren was, werd volledig gefinancierd door de inwoners van Frankrijk, kan het niet aan de Franse regering.

6. Paris heet de stad van het licht als gevolg van elektriciteit

De meeste mensen denken dat in Parijs wordt genoemd de Stad van Licht, vanwege de manier waarop de wegen en bezienswaardigheden zijn 's avonds verlicht. In feite niets met elektriciteit helemaal. De stad kreeg voor het eerst deze naam voor zijn plaats in de wereld als een stad van licht.

7. De Franse make liefde meer dan enig ander volk

Het lijkt erop dat de reputatie van de Franse mensen liefdevoller dan de meeste is gebaseerd op een feit, want in een onderzoek door de fabrikant condooms zijn, Durex, bleek dat van tweeëntwintig onderzochte landen, Frankrijk kwam gemakkelijk op de top !

8. Parijs werd ontworpen om de boeren te onderdrukken

In 1800, Napoleon III benoemd architecten om herontwerp Parijs naar het mooi, maar functioneel. Veel wijken werden vernietigd om plaats te maken voor de brede lanen die we nu associëren met Parijs. De breedte van de wegen, maar is niet alleen bedoeld om te voorzien in de toename van het verkeer; Hij was ook dat de boeren niet konden bar wegen bij een opstand.

9. 20% van het Franse grondgebied is niet in Frankrijk

Vasteland van Frankrijk is het grootste land van West-Europa en is de thuisbasis van meer dan 65 miljoen mensen. Toch is 20% van het Franse grondgebied in handen buiten Europa, waaronder de Franse geregeerd Guadeloupe, Martinique en Frans-Guyana.

10. Meer mensen gaan naar Parijs om Mickey Mouse te zien en de cultuur

Frankrijk trekt meer bezoekers dan enig ander land in de wereld en trekt ongeveer 80 miljoen bezoekers per jaar. En 'Micky Mouse, dat het grootste aantal bezoekers trekt naar Parijs, hoewel, met Disneyland Parijs, dat een groter aantal toeristen trekt naar het Louvre, de Eiffeltoren en andere culturele attracties.

Kent u een aantal andere interessante feiten over Parijs en Frankrijk?

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha