10 feiten over dolfijnen waarschijnlijk niet weten10 feiten over dolfijnen waarschijnlijk niet weten

Iedereen houdt van dolfijnen. Ze zijn zeer intelligent en, belangrijker nog, in staat zijn om mededogen te tonen, iets wat zeer zeldzaam in het dierenrijk. Hier zijn tien andere interessante feiten over dolfijnen die waarschijnlijk niet wist:

1. De naam betekent 'baarmoeder'

Het woord 'dolfijn' komt van het Griekse delphis, wat baarmoeder betekent. Dit verwijst naar het feit dat dolfijnen zoogdieren, natuurlijk. Aan de andere kant, 'bruinvis' komt uit het Oude Franse woord 'porpaise', wat betekent 'vis varkensvlees', misschien omdat van de snuit van de dolfijn. De Grieken echter geloofden dat ze waren heiligen en doden van een dolfijn resulteerde in een doodvonnis.


2. Zij hebben honderd tanden

Dat klopt, hun vriendelijke gezichten vol tanden, maar ze niet gebruiken om hun prooi te kauwen, meestal alleen te gebruiken om de vis te vangen en doorslikken vervolgens geheel. Jagen in groepen, die het doelwit school vissen omgeeft en dan graven.

3. Ze zijn teamspelers

Wanneer zij jagen, ze helpen elkaar krijgen het voedsel dat ze nodig hebben, in plaats van concurreren. Ze zijn ook bekend om hun mede dolfijnen gewonden als gevolg van hun relatie zeer vergelijkbaar met die in mensen met de groep, die onder andere genoemd pod helpen.

4. Ze houden van de man

Het is een trieste ironie, want we zijn eigenlijk de grootste bedreiging voor de dolfijnen. Gedocumenteerde interacties tussen dolfijnen en mensen dateren uit de oudheid en vandaag deze interacties worden gebruikt als therapie voor een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, vooral mentaal. Maar mensen ook vissen met grote netten die het leven van duizenden dolfijnen per jaar kosten. En dit zonder vermelding van vervuiling.

5. Ze komen in alle soorten en maten

Dolfijn soorten, alle 36 van hen, variëren sterk in grootte. De kleinere dolfijn van Maui, die nauwelijks vier voet lang en weegt ongeveer 90 pond. Aan de andere kant van de grootte schaal is de orka, de orka, die, ja, eigenlijk een dolfijn. Orka bereiken 25 voet in lengte en £ 19.000 van gewicht. Naast het feit dat de grootste, maar ook langer leven, met een beetje 'bekend goed te hebben overleefd in hun jaren '70, zelfs jaren '80.

6. Zijn de blokken van de zee

Dit is, in de zin dat ze zijn sterk afhankelijk van echolocatie. Echolocatie betekent in feite het navigeren door geluidsgolven. In tegenstelling tot de vleermuizen, echter, dolfijnen hebben een goed uitzicht en smaak, evenals een sterk gevoel van aanraking. Mensen die ze bestuderen zeggen dat heeft te maken met de link in de pod - tintje dicht te voelen. Min of meer zoals wij.

7. De blaasgat is een neus

Ja het is goed. Dolfijnen gebruiken hun blaasgat om te ademen, weten we dat, maar het is een minder bekend feit dat deze opening is eigenlijk een neus die evolutie is verhuisd naar boven hoofden van de dolfijnen, waarschijnlijk ademen comfortabeler.

8. Koeien en stieren produceren kalveren

Vreemd genoeg zijn de vrouwelijke dolfijnen koeien en stieren mannelijke degenen genoemd. Natuurlijk, kinderen zijn kuiten. Eerste geboren staart en dit want anders zouden ze verdrinken. Moeilijk te geloven, maar als je inademt slechts een eetlepel water, ze verdrinken. Voor ons is het twee eetlepels, dat is de fatale dosis, voor het geval je geïnteresseerd bent.

9. Ze gebruiken instrumenten

Dit is waarschijnlijk een van de vreemdste dingen over dolfijnen. Het is vreemd omdat het een algemene trend onder dieren gebruiken gereedschappen, hoewel meer dan één soort van wespen apen, bekend te maken. Een voorbeeld om de tool te gebruiken is wanneer de dolfijnen volwassenen die de neus van hun jongen met een spons om schade te voorkomen tijdens het leren om voedsel te zoeken.

10. spelen

Ja, we weten allemaal, maar meestal niet na te denken over de betekenis ervan. Play is misschien nog zeldzaam bij dieren die tools te gebruiken en dit is omdat de meeste van de dieren zijn te druk met overleven om tijd te vinden voor een spel. Maar dolfijnen te spelen, en niet alleen onderling maar ook met algen, en, uiteraard, met de mens. Ook spelen met honden - de hersenen naar de hersenen, weet je.

Dolfijnen zijn niet alleen geweldig ?!

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha