10 ernstige bijwerkingen van soja-eiwitEr was een tijd waarin soja-eiwit wordt al aangeprezen als een natuurlijk super eten. Maar, in de afgelopen tijd, is opnieuw in de schijnwerpers voor een aantal van zijn enge donkere kanten. Bij gebruik voor een kortere tijd, bijvoorbeeld gedurende 6 maanden bekend veilig. Het gebruik van soja-eiwit gedurende een langere periode in hoge dosis lijkt gevaarlijk.

Sommige van de meer voorkomende bijwerkingen van het gebruik van deze soja afgeleide beperkt tot misselijkheid, een opgeblazen gevoel en constipatie, er ook negatieve effecten zorgen. Voordat u een kijkje nemen op de bijwerkingen van soja-eiwit voor mannen en vrouwen te nemen, proberen we te begrijpen wat eigenlijk de oorzaak van deze bijwerkingen.


Omdat de soja-eiwit een negatieve invloed op?

Soja-eiwit bevat verschillende toxinen, zoals fytinezuur, fyto-oestrogenen, hemaglutinine en trypsine remmers, die de belangrijkste oorzaak van de gevaren. Echter, dit zijn slechts de mogelijke negatieve effecten die kunnen worden vermeden met een beperkt gebruik.

Bijwerkingen van Soy Protein - Top 10:

Gedetailleerde kijk op de onderkant rechts:

Invloed op de vruchtbaarheid bij vrouwen:

Een studie uitgevoerd in 2009 in Brazilië, heeft aangetoond dat soja-effecten het voortplantingsstelsel van de vrouw. Daarom is het essentieel om een ​​controle houden wanneer u moeite zwanger zijn. U maakt gebruik van soja-eiwit? Dus wees voorzichtig. Zou kunnen zijn om uw vruchtbaarheid belemmeren. Werden uitgevoerd op vrouwelijke muizen gedurende 15 maanden in laboratoria. Gedurende deze periode hun dieet bestond uit sojaproteïne genetisch gemodificeerd. En, de resultaten waren echt schokkend! Deze ratten vertoonden een verhoogd niveau van progesteron. De uterus en menstruele cycli deze ratten vertoonden drastische veranderingen.

Als u deze onderzoeken te extrapoleren naar de mens, vindt u dat de vrouwen die genetisch gemodificeerde soja-eiwit hebben gebruikt zijn op een hoger risico op het ontwikkelen van retrograde menstruatie. In dit geval zal vrouwen ervaren de cyclus stopt. Dit veroorzaakt op zijn beurt endometriose, wat een belangrijke oorzaak van onvruchtbaarheid bij vrouwen.

Oorzaken zware periodes:

Nog een andere studie suggereert dat mensen die genetisch gemodificeerde soja-eiwit isolaat gebruiken kan de menstruatie te lang ervaren, dat is hoog op de zwaardere kant. Deze voorwaarde is medisch aangeduid als 'Menorragie'. Bovendien, soja-eiwit isolaat bijwerkingen hebben een impact op de gezondheid van vrouwen, als directe zorg niet wordt genomen.

Leidt een miskraam:

Genetisch gemodificeerde soja-eiwit bevat glyfosaat. Dit element belemmert endocriene systeem van de vrouwen. Dit op zijn beurt voorkomt de werking van het aromatase, oestrogeen producent. Oestrogeen speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap. Een vrouw produceert hoge niveaus van oestrogeen tijdens de zwangerschap. Lage niveaus van dit hormoon zijn schadelijk voor de foetus, en de zogenaamde moeder.

Mannen, pas op voor je libido:

De bijwerkingen van soja-eiwitisolaten zijn niet beperkt tot alleen vrouwen. Mannen worden ook beïnvloed door het. Studies tonen aan dat soja-eiwit werd gebruikt door de celibataire monniken om hun libido onder controle te houden. Dus, zorg ervoor dat de ingrediënten van eiwit shakes en energierepen lezen twee keer eerder in beslag, als je wilt uitvoeren in uw slaapkamer.

Soja-eiwit bevat twee ingrediënten - daidzein en genisteïne. Deze items zijn perfect navolgers van oestrogeen. Oorzaak erectiestoornissen bij mannen. De mannen die gebruik maken van dit eiwit te maken zijn ook bekend om stemmingswisselingen, laag aantal zaadcellen, gynaecomastie, en zelfs de overtollige groei van het lichaam en gezichtshaar te ervaren.

Hoog risico op blaaskanker:

Ja! Studies hebben aangetoond dat. Het risico op het ontwikkelen van blaaskanker verhoogd bij sojaproteïne in overmaat wordt gebruikt. Het risico wordt nog erger als je een genetische geschiedenis van blaaskanker. In deze gevallen, weg te blijven van soja-eiwit en soja-infuus om jezelf te verdedigen tegen deze pijnlijke aandoening.

Rene is in gevaar:

Deze variant eiwit is een natuurlijke bron van aluminium. Overmatige aanwezigheid van deze metalen is bekend dat een primaire oorzaak van verschillende nierziekten zijn. Oxalaten aanwezig in dit proteïne is bekend dat nierstenen veroorzaken. Als u een voorgeschiedenis van nierfalen of andere nierproblemen, moet je wegblijven van inname van soja-eiwit als de nieren niet de macht om genetisch gemodificeerde soja te ontwikkelen.

Hogere kans op het ontwikkelen van borstkanker:

De studies suggereren dat het gebruik van soja-eiwit kunnen sommige vormen van borstkanker het bootst de werking van oestrogeen. Er zijn enkele studies zijn de prijs boven negatieve effecten van soja. Of het invloed of niet, is het altijd beter om een ​​veiliger kant. Beperk de hoeveelheid soja-eiwit. Als je een familiegeschiedenis van borstkanker, dan is het raadzaam om uit de buurt van dit eiwit leidde tot verder onderzoek te blijven.

Schadelijk Pancreas:

Soja-eiwit bevat trypsineremmers. Trypsine is de verteringsenzymen die helpt breken eiwitten in de dunne darm. De alvleesklier scheidt dit enzym in de vorm van trypsinogeen. Studies suggereren dat remmers verhinderen de werking van dit enzym, beschadiging van de pancreas in het proces.

Belemmert de absorptie van verschillende mineralen uit het lichaam:

Soja-eiwit is rijk aan fytinezuur. Dit element heeft de bevoegdheid om de absorptie van verschillende essentiële mineralen, zoals ijzer, magnesium, zink en calcium belemmeren.

Andere bijwerkingen sojaproteïne:

Hemaglutinine, in deze verschillende eiwitten beïnvloedt rode bloedcellen. De rode bloedcellen kleven en vormen een massa. De massa als vorm brokken creëert op zijn beurt, waardoor de plaats voor verschillende gezondheidsproblemen

Samen met fyto-oestrogenen, soja-eiwit bevat een element genaamd goitrogens. Beide elementen zijn bekend om een ​​negatief effect op het functioneren van de schildklier. Studies suggereren dat deze ingrediënten ook leiden gezondheidsproblemen, zoals auto-immuunziekten van de schildklier en hypothyreoïdie.

Dus, is het soja-eiwit goed voor je? Tot slot wil ik het woord misbruik te benadrukken. Er is een manier om de twee seconden, en als je houdt van mode, bent u zeker om ten prooi vallen ook aan bij. Samen met het boeket van gezondheidsvoordelen, soja-eiwit is gelijk als het kwaad niet past in uw dieet.

Het gebruik van soja-eiwit met mate voordelen voor de gezondheid, terwijl overmatige inname met milde bijwerkingen en agressief kon verlaten. Het is altijd raadzaam om uw arts te raadplegen wanneer je onder andere soja-eiwit in uw dieet regelmatig.

Heb je geprobeerd met behulp van soja-eiwit? Heb je ooit meegemaakt de gevaren? Deel je gedachten en ervaringen met ons te rechts onder in het opmerkingenveld.

Artikelen niet te missen:

  • Soja-eiwit Chart - Welke voedingsmiddelen bieden de beste soja-eiwit?
  • 34 geweldige voordelen van soja voor de huid, haar en gezondheid
  • 11 Ernstige bijwerkingen van soja
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha