10 Effectieve Tips voor ayurvedische haargroeiTegenwoordig zijn veel mensen afhankelijk zijn van Ayurvedische remedies om gemeenschappelijke problemen te behandelen. Het is waar dat deze traditionele praktijk macht is verpakt vele geheimen die kunnen helpen met veel problemen. Pronkend met prachtige haren is geen uitzondering. Ayurvedische behandeling voor haargroei is altijd in de buurt geweest, maar het is pas sinds kort dat we deze middelen hebben aangenomen. Terwijl een beroep op deze methode beproefde, verwachten dat alleen de beste resultaten, omdat de problemen zijn verholpen van binnen naar buiten en niet alleen.

Klik hier om een ​​grotere versie van deze infographic zien.


Opdrachtgevers ayurvedische haarverzorging en haaruitval:

Ayurvedische onderzoek op haargroei is uitgebreid en goed gestructureerd. Deze solide basis biedt een effectieve Ayurvedische artsen redenen achter overmatige haaruitval en hoe om te keren, wat op zijn beurt resulteert in een constante haargroei. Volgens Ayurveda, is haartype direct gerelateerd aan het type lichaam en is systematisch ingedeeld in drie categorieën; Vata, Pitta en Kapha. Elk haartype heeft zijn eigen specifieke kenmerken en daarom zijn er meer redenen voor haarverlies die variëren van persoon tot persoon.

Volgens Ayurveda, haar is gevoed plasma voedingsstof die is afgeleid van het voedsel dat je eet. Echter; Sommige voedingsmiddelen hebben een negatief effect en veroorzaken overmatige Pitta Dosha betekent warmte in het lichaam, dat is de belangrijkste reden achter haarverlies boven. Bovendien Pitta Dosha, om andere redenen haarverlies volgens Ayurveda hormonale onbalans in mannen en vrouwen, stress, slaapgebrek, slechte voeding, bedwelmende, roos of schimmelinfecties en ziekten zoals lupus of diabetes bij andere. De oplossingen van haargroei Ayurvedische lost deze fundamentele kwesties die haargroei te bevorderen.

Ayurvedische Home remedies voor haarverlies:

Hier zijn de 10 beste tips voor ayurvedische haargroei :

Bhringaraj - The King of Herbs:

Dit kruid is ook bekend als de koning van kruiden in ayurveda voor haar, omdat het de mogelijkheid heeft om de haargroei te verbeteren. Het enige wat je hoeft te doen is een pasta van de bladeren en toe te passen op de hoofdhuid voor enige tijd voordat het af te wassen. Sommige mensen hebben niet een gemakkelijke toegang tot dit kruid, dan kunt u een pakje gedroogde Bhringraj, steile 5-6 eetlepels warm water te nemen en de pasta toe te passen gedurende 20 minuten voordat het af te wassen. Doe dit regelmatig stimuleert haargroei.

De Aromatische Jatamansi:

Een gemeenschappelijke naam voor dit kruid in de ayurvedische geneesmiddelen voor de haargroei is muskroot of nardus. Het heeft de kracht om de onzuiverheden van het bloed te verwijderen en geven een stralende teint. U kunt consumeren als capsules (vasthouden aan maximaal 6mgs) of rechtstreeks op de hoofdhuid.

Methi - Miracle Herb:

Methi is een kruid vaak gebruikt in onze gezinnen, een uitstekende remedie voor de haargroei. Maal sommige methi geroosterd beetje droog, maken een pasta van het in heet water, afhankelijk van de lengte van het haar en houd het gedurende 20 minuten voordat het af te wassen.

The Goose Berry Indian:

Beter bekend als Amla of amlaki Deze oplossing Ayurvedische haarverlies voor de behandeling van indigestie en zuivert het bloed. Het is ook rijk aan vitamine C, die veel problemen van het haar oplost van binnenuit. Pak gedroogde/Amla poeder moet worden gemengd met warm water en gebruikt op de hoofdhuid om haar te bevorderen dik en zwarten. Het verleent ook de kleur en lost andere problemen.

Aloe Vera:

Aloë Vera heeft gebruik bewezen in Ayurveda, omdat ze helpen om uw systeem schoon van binnen te houden. Zorg ervoor dat je drinkt of slikken 2 eetlepels van de latex van het blad om je stofwisseling te verhogen en krijgt ook een goede stoelgang. Vergeet niet, het overschot kan leiden tot diarree.

Hete olie massage met Ayurvedische oliën:

Een hete olie massage met kokosolie, amandelolie of brahmi helpt om de bloedsomloop te verbeteren, verjongt de haarfollikels, wat leidt tot een betere doorbloeding naar de wortels. Men kan verwachten goede resultaten in de vorm van haaruitval en haargroei snel in een tijdsbestek van 6 maanden. Echter, als je roos problemen hebt, meng 2 eetlepels vers geperst citroensap in de kom van een half kopje olijfolie. Opwarmen. De toepassing van dit mengsel laat positieve resultaten snel.

Er zijn ook enkele Ayurvedische medicinale oliën zoals olie Mahabhringraj, Amla olie en olie Arnica, die zeer nuttig zijn voor de haargroei zijn.

Verlichten U van Pitta Dosha:

Ashwangandha wordt vaak gebruikt als een kruid in Ayurveda anti-oxidant om u te verlossen van Pitta Dosha, waarvan bekend is dat de belangrijkste oorzaak van hairfall zijn. Een capsule 6 mg ashwagandha, als verbruikt dagelijks kunt uw systeem schoon en gifvrij te maken. Het is ook cum-inflammatoire kruid schrijnend.

Meer tips voor haargroei:

Naast deze Ayurvedische remedies voor haarverlies, zijn er drie belangrijke tips voor haarverzorging elke dag dat u moet volgen om ervoor te zorgen dat de haargroei optreedt zonder obstakels! Zij zijn hieronder vermeld.

Uw haar niet kammen als het nat is, als het haar wordt gezegd dat het meer kans op breuk te zijn.

Slaap is essentieel voor minimaal 8 uur per dag, om gezonde haargroei te bevorderen.

Drink veel water en goede voeding is belangrijk voor de goede werking van het lichaam, waardoor het bepalen van de juiste haargroei.

1 Vermijd overmatige verwennerij in alcohol, sigaretten en andere bedwelmende middelen.

1 Een pasta van zoethout en melk of zwarte peper en citroen zaden kunnen worden toegepast kale plekken.

1 Eet rauwe groenten en salades op een dagelijkse basis.

1 deal met stress en slapeloosheid effectief met yoga en lichaamsbeweging.

Tips ayurvedische dieet voor haargroei:

Ayurveda is ook gebaseerd op het concept van een gezond dieet om ziekten en aandoeningen te bestrijden, en dat geldt ook voor haaruitval. Het is belangrijk om deze eenvoudige tips te volgen in uw dieet om de haargroei te stimuleren. Ayurveda bevordert het gebruik van diëten hoog in plantaardige eiwitten voor de haargroei, maar we hebben niet de consumptie van vlees, gebakken en gekruid voedsel en alcohol of andere dranken dan raden.

Volg deze simpele maar effectieve advies Ayurvedische religieus en pronken met mooie haren in een mum van tijd. Tot dan houd het trendy!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha