10 effectieve oefeningen, bursitis en schouder revalidatieHet schoudergewricht heeft de grootste bewegingsbereik in het menselijk lichaam. Dit is niet verwonderlijk, omdat onze handen bezig zijn, hoewel we niet staan. Of je zit of leunen, schouders in evenwicht te houden van ons lichaam. Bovendien, het opheffen van enig gewicht altijd legt een druk direct op onze schouders. Omdat de articulatie ook betekent dat de schouders zijn gevoelig voor verschillende problemen. Sommigen van hen kunnen ontstaan ​​als gevolg van verwondingen door ongelukken of sport, terwijl anderen worden veroorzaakt door problemen met de houding of overmatig gebruik. De meest voorkomende hiervan zijn bursitis, tendinitis, spierspanning, frozen shoulder en ontsteking van de rotator cuff.

Oefeningen voor de schouder bursitis en revalidatie:


Het schoudergewricht heeft drie belangrijke botten - humerus (bovenarm bot), het sleutelbeen (sleutelbeen) en scapula (schouderblad). Deze botten worden begeleid door spieren, ligamenten en pezen, die de schouder zijn superieure mobiliteit. Aangezien deze botten dicht bij elkaar zijn geplaatst, de neiging te wrijven tegen elkaar, die verdere schade veroorzaakt. Deze situatie wordt voorkomen door kleine zakken van vloeistof genaamd Bursa, die een dempend effect en smeermiddel biedt. Bursitis, die het resultaat is van druk uitgeoefend op de beurs, veroorzaakt pijn en zwelling in de schouder. Ernstige bursitis nodig medische evaluatie en behandeling, maar milde bursitis kan thuis worden behandeld met ijs packs of doen stretching en spierversterkende oefeningen, gericht op het herstel van de schouder. Hier zijn een aantal oefeningen schouder bursitis makkelijk om een ​​goede mobiliteit en sterke schouders te behouden.

Let op: Wees voorzichtig met de oefeningen en vermijd plotselinge bewegingen.

10 effectieve oefeningen Schouder bursitis:

Hieronder zijn enkele van de oefeningen om bursitis van de schouder te behandelen.

Floor Slide:

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen, voeten plat op de vloer en de armen gestrekt naar de zijkanten. Buig ellebogen 90 graden, zodat de vingers naar boven wijzen. Houd je schouderbladen naar beneden op de grond; schuif langzaam je armen boven je hoofd totdat ze volledig zijn uitgeschoven. Neem dan ze langzaam en herhaal 12 keer, het houden van de schouderbladen naar beneden om alle aarden.

Crossover Stretch Arm:

Sta rechtop met je armen aan uw zijde, schouders ontspannen. Trek een arm over de borst, voor zover mogelijk, het voelen van de rek in de achterkant van de schouders. Wees voorzichtig niet te trekken of zet geen druk op de elleboog. Gedurende 30 seconden vasthouden en loslaten. Herhaal dit met de andere arm.

Schouder flexie:

Liggen op de vloer met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Houd een oefening bal in je handen en hef je je armen omhoog, zodat ze loodrecht op de vloer. Houd uw rug in contact met de vloer door, beweeg je armen omhoog tot u de verdieping te bereiken, die de bal. Keer terug te starten en te doen 10-12 herhalingen. Houd weer op de grond de hele tijd.

De hand lopen:

Vanuit een staande positie, buigen van de taille en krijgen in een push-up positie, het ondersteunen van het lichaam op de palmen van de handen en voeten, en een rechte rug. Loop met je tenen naar je handen, waarbij je je knieën recht. Wanneer u begint met een stuk voelen, loop je handen weer naar buiten. Herhaal 8-10 keer. Houd je buik strak en je knieën recht gehele.

Shoulder Shrug:

Sta met de voeten iets uit elkaar en knieën licht gebogen, armen langs je zij, houdt lichte gewichten. Houd je schouders naar beneden. Hef je schouders als je kunt gaan, en laat dan los. Do 10-12 herhalingen. Vergeet niet om je schouders te rollen en de beweging te beperken een up-down beweging.

Military Press:

Sta rechtop, voeten op heupbreedte en armen grip dumbbells. Heft uw onderarmen, ellebogen gebogen, handpalmen naar voren en halters in de buurt van de schouders. Til de halters omhoog, je armen volledig uittrekbare zonder vergrendeling ellebogen. Houd uw rug recht gehele. Onderarmen om de positie te buigen en herhaal 8-10 keer.

Deltoid Raise:

Sta rechtop met je voeten iets uit elkaar, armen grijpen halters en hangt de voorkant van het lichaam. Hef je armen naar de zijkant tot ze parallel aan de grond, met je handpalmen naar beneden. Beweeg niet je polsen en houd uw ellebogen in een lichte bocht. Verlaag uw armen en doen 8-10 herhalingen.

Verticale rij:

Sta rechtop met je knieën licht gebogen en een halter in elke hand, handpalmen naar de dijen. Hef je ellebogen totdat armen zijn parallel aan de vloer, zonder te draaien uw polsen. Verlaag je armen naar de beginpositie en doe 8-10 herhalingen. Houd uw rug recht tijdens en beweging te beperken voor uw armen en schouders.

Gevoelig Reverse Fly op Zwitserse Bal:

Liggen met je borst op een Zwitserse bal met je tenen naar het lichaam stabiel en benen zo recht als je kunt beheren houden. Pak een halter in elke hand en laat je armen naar beneden hangen aan de voorkant. Knijp je schouderbladen en voel de spanning als je je armen naar de zijkanten te verhogen in een wijde boog. Houd een lichte buiging in de ellebogen. Houden voor een paar seconden en langzaam lager uw armen. Herhaal de handen voor het raken van de grond. Doe 8-10 reps.

Diagonaal Terug Stretch:

Knielen op de vloer met je billen rusten op je hielen stevig. Laat je armen langs je lichaam. Houd uw rug en nek recht en rechtop. Strek je armen op schouderhoogte en de handpalmen naar boven. Breng je rechterarm naar de hemel en buig je rechter elleboog, zodat de palm van de rechterhand raakt de bovenrug onder de nek. Buig de linker elleboog, en de linkerhand naar het midden van de rug en de palm naar buiten. Strek je armen naar het midden van de rug en proberen om je vingers bij elkaar te haken. Als dit te moeilijk, het bezit van een riem met zijn rechterhand en laat uw linkerhand greep op. Probeer je rug zo strek je armen en schouders niet te boog. Als u doorgaat met deze oefening en schouders doen sterker, zult u in staat om weg met de riem doen. Het is zeer belangrijk om de juiste houding te volgen en vormen voor alle oefeningen om blessures te voorkomen. Deze oefeningen schouder bursitis worden vermeld in volgorde van toenemende moeilijkheidsgraad, dus het zou een goed idee zijn om geleidelijk te beginnen met de eerste paar jaar en dan bouwen als je sterker. Het is ook belangrijk om de positie van de elleboog in alle gevallen mee. Regelmatige training van de schouder gewrichten houdt ze in perfecte staat en in staat zijn handelen de hele tijd!

Heb je ooit last van bursitis? Hoe heb je te herstellen van het? Deel uw ideeën over oefeningen bursitis schouder met ons in de comments sectie.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha