10 dingen die je moet weten over DEHYDRATIE10 dingen die je moet weten over DEHYDRATIE

Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 70% water, dus is het niet verrassend dat het gebrek aan water problemen kan veroorzaken. We verliezen water de hele dag, zweten, plassen en door het vocht dat afkomstig is uit onze neuzen en monden toen we ademen en spreken. Uitdroging treedt op wanneer we verliezen meer water dan we nemen in, en kunnen milde symptomen zoals gebrek aan concentratie en energie veroorzaken. Als u doorgaat met het nemen te weinig water, dan kan het chronische uitdroging, die fataal kan zijn geworden. Dus, als de dagen beginnen te langer en warmer te krijgen, en we zullen meer tijd doorbrengen in de zon, hier zijn tien dingen die iedereen zou moeten weten over uitdroging.

1. Wat zijn de tekenen en symptomen van uitdroging?

De eerste tekenen dat u uitgedroogd natuurlijk verhoogde dorst en een droge mond. Uitdroging vordert, kan ook leiden tot duizeligheid, zwakte, hartkloppingen, snelle ademhaling, verwarring en flauwvallen.


2. Wat moet u doen als iemand uitgedroogd raakt?

Hoe sneller je kunt vaststellen dat een persoon is uitgedroogd, hoe beter. Als je op een wandeling, bijvoorbeeld, en je denkt dat een persoon uitgedroogd is geworden, dus het eerste wat te doen is om ze zo snel mogelijk te krijgen in wat schaduw. Kleding losmaken en maken ze kleine slokjes water te drinken. Heeft ice packs niet van toepassing, omdat dit mensen huiveren en dat kan hun lichaam nog meer warmte.

3. Uitdroging kan pijn veroorzaken

Als je uitgedroogd bent, kunt u pijn in de gewrichten te voelen, ervaren een ernstige hoofdpijn of maagkrampen. Dit is omdat het lichaam heeft water nodig om zure afvalstoffen te verwijderen en, met onvoldoende water, zal de zenuwen van het lichaam worden beïnvloed door het afval zuur in overmaat en het veroorzaken van pijn.

4. De vermoeidheid kan een teken zijn van uitdroging

Zelfs een kleine daling van het watergehalte in je lichaam kan je moe voelt en aantasting mentale vaardigheden. In een studie van de universiteit van Loughborough, vonden de onderzoekers dat slechts 5% daling van de waterstand in het lichaam kan leiden tot een 30% afname in waakzaamheid. Slechts een daling van 1,5% kan leiden tot een afname van de cognitieve functie.

5. Uitdroging kan allergieën verergeren

Wanneer het niveau van druppel water in het lichaam, verhoging van de niveaus van histamine, die allergieën verergeren. Bij chronische uitdroging, kunnen verhogingen van histamine ontsteking en bronchoconstrictie bij astma-patiënten veroorzaken.

6. Ongeveer 35% van uw water komt uit voedsel

Nogal verrassend, 35% van het water dat je aan boord tijdens een gemiddelde dag is afkomstig van levensmiddelen en niet van wat je drinkt.

7. U kunt uitgedroogd in de winter te worden

Laat je niet misleiden door te denken uitdroging kan alleen voorkomen in de warme en zonnige, zodat ook u uitgedroogd kunt worden in de kou. Skiërs en snowboarders hebben vaak uitdroging, omdat het water dat ze verliezen door zweten en ademhaling hard.

8. U kunt het water niet op in je lichaam

Het is belangrijk om regelmatig te drinken, omdat het lichaam niet water kan opslaan voor later gebruik. Het merendeel van de vloeistoffen je drinkt zal je lichaam te ontsnappen in een of andere manier, in slechts een half uur en dat percentage neemt toe wand warm als je uit te oefenen.

9. Kraanwater is net zo goed als gebotteld water

Net als de meeste van het kraanwater in de meeste westerse landen is volkomen veilig om te drinken, je potentieel verspilt je geld kopen gebotteld water. Voor hydratatie doeleinden, kraanwater is net zo goed als gebotteld water en zal geen kwaad doen op alle.

10. U kan ook over-gehydrateerd

U kunt teveel water in je lichaam en leidt tot over-hydratatie, die hyponatriëmie wordt genoemd. De symptomen van deze zijn zeer vergelijkbaar met uitdroging en kan leiden tot zwakheid, desoriëntatie en misselijkheid. Sommige mensen hebben de symptomen van hyponatriëmie omschreven als zeer vergelijkbaar met die die optreden wanneer u het drinken van teveel alcohol.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha