10 dingen die je moet weten over ANOREXIE10 dingen die je moet weten over ANOREXIE

Anorexia nervosa is een eetstoornis die veel mensen hebben gehoord, maar weinigen van ons echt veel weten. Wat we wel weten, we waarschijnlijk geleerd van de pers en de verhalen die we lezen over beroemdheden die eetstoornissen, maar het probleem van eetstoornissen is een stuk groter dan je denkt. Het 'een verontrustende feit dat naar schatting 10 miljoen meisjes en vrouwen lijden aan een eetstoornis, maar slechts 1 op de 10 ooit behandeling te zoeken. Hier zijn tien feiten over anorexia dat iedereen moet weten.

1. Elke persoon kan lijden aan anorexia

Veel mensen geloven dat anorexia is een ziekte die alleen jonge vrouwen lijden, maar absoluut iedereen, van alle leeftijden kunnen last hebben van eetstoornissen. Hoewel de meerderheid van de mensen met een eetstoornis zijn vrouwen, het aantal mannen stijgt en er waren meldingen van mensen die lijden aan anorexia vorm al in de leeftijd van acht jaar, het recht van de weg door de mensen in hun jaren tachtig.


2. Er zijn twee typen anorexia

Er zijn twee typen anorexia. De eerste heet beperking, die verwijst naar een persoon die gewicht verliest niet genoeg eten en het nemen van extreme lichaamsbeweging en het tweede type van anorexia is het type eliminatie van anorexia, waar een persoon het krijgen van braken, of het nemen van laxeermiddelen, te bereiken gewichtsverlies.

3. Anorexics hebben een beeld onrealistisch lichaam

Mensen met anorexia zichzelf zien als vet, terwijl het in feite kan heel dun zijn. Ze hebben een absolute angst voor zetten op enig gewicht en, indien zij zouden worden gevraagd om een ​​foto van zichzelf te trekken; is het zeer waarschijnlijk dat zij zich zouden trekken als overgewicht.

4. Een persoon met anorexia lijkt geen probleem hebben

Het is niet altijd gemakkelijk om te zeggen dat een persoon heeft een eetstoornis. Zij kunnen gaan van hun manier om hun uiterlijk door het dragen van wijde kleding te verbergen en doen alsof ze meer dan je werkelijk bent met eten. Deze lijkt misschien mensen die hun leven volledig onder controle hebben gehad, en anorexia vaak geleden door lange mannen en perfectionisten. Hieronder, maar de anorexia voortdurend zorgen te maken over hun eten en geobsedeerd door hun gewicht.

5. Anorexia mag niet worden genegeerd

Anorexia is geen voorbijgaande fase dat iemand groeien; Het is een ernstige ziekte die ernstige fysische en fysiologische van een persoon kan veroorzaken. De meeste mensen de juiste medische zorg te herstellen van anorexia nodig; Het is niet iets wat je kunt gemakkelijk alleen te veroveren.

6. De oorzaken van eetstoornissen zijn zeer complex

De problemen die mensen hebben met hun eten en hun lichaamsbeeld problemen zijn slechts het topje van de ijsberg, en de onderliggende problemen die ervoor zorgen dat de eetstoornis kan talrijk en complex zijn. Anorexia en andere eetstoornissen kunnen worden veroorzaakt door genetische invloeden, sociale en culturele rechten; Stress en depressie zijn ook factoren te vaak.

7. Culturele factoren spelen een belangrijke rol bij eetstoornissen

In landen waar een slanke figuur en voeding is de norm, eetstoornissen komen vaker voor. De valse indruk van de 'perfect body', die wordt weergegeven in advertenties en op de mode landingsbanen wel een rol spelen bij de ziekte. Inderdaad, zoals globalisering breidt de markt voor dit soort reclame, onderzoekers vinden dat de incidentie van eetstoornissen is nu op de stijging van de andere, niet-westerse landen.

8. Hoe kan u vertellen of u anorexia zijn?

Een persoon die op basis van hun anorexia hun lichaamsbeeld eigenwaarde volledig en hun gewicht op. Ze waarschijnlijk dat ze overgewicht, zelfs als hun vrienden om hen te verzekeren dat ze niet. Ze voelen zich meer in controle van hun leven wanneer ze het gevoel dat ze het controleren van hun eten en vaak verbergen hun eetgewoonten of hun beschikking, van vrienden en familie. Er is een groot verschil tussen het dieet en wordt anorexia. Als je dieet, je doet het omdat u wilt uw gewicht te beheersen, maar als je anorexia, uw gewicht is het enige dat belangrijk voor u. Het is absoluut de nummer een prioriteit in het leven.

9. Je moet niet onder druk iemand verdacht van anorexia

Je moet nooit proberen om iemand die je denkt dat anorexia hebben onder druk, want het zal waarschijnlijk al lijden aan een zeer laag gevoel van eigenwaarde. Waarschijnlijk het gevoel dat ze een gevoel van schaamte en zijn in verlegenheid gebracht door de situatie die ze in en het laatste wat ze nodig hebben is voor iemand om te proberen om pesten te eten in of neem minder lichaamsbeweging.

10. Hoe kun je iemand met anorexia helpen?

In het eerste geval, het beste wat je kan doen voor iemand die u vermoedt dat anorexia is om hen te laten weten dat je er voor hen en dat je bereid bent te luisteren doen. Zij zullen defensief zijn en ontkennen ze een probleem hebben. Het belangrijkste wat je kunt doen is om de persoon aan te moedigen om de juiste hulp te zoeken van het probleem.

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha