10 boeiende en interessante feiten van het immuunsysteem10 boeiende en interessante feiten van het immuunsysteem

Je lichaam werkt, dag en nacht, het beschermen u tegen ziekten en infecties. Op een basisniveau, de huid en de slijmvliezen barrières bieden bacteriën die het systeem in te voeren, en als ze dat doen krijgen, dan heb je witte bloedcellen, of lymfocyten, die in staat zijn om schadelijke bacteriën te identificeren en te roepen om de armen van de immuunsysteem bewaken en te doden bacteriën. Als we niet over een immuunsysteem, dus we konden gewoon niet overleven, en hier zijn enkele feiten over het menselijk immuunsysteem, dat waarschijnlijk niet weten:

1. Te weinig slaap zal het immuunsysteem beïnvloeden

Niet genoeg slaap onderdrukt het immuunsysteem efficiëntie. Dus als je zijn het branden van de kaars aan beide uiteinden en niet het krijgen van een goede nachtrust's, solide, zullen er nog veel meer vatbaar voor aanbestedende verkoudheid en andere ziekten.


2. Kippensoep is echt goed voor je als je ziek bent

De remedie van kippensoep voor verkoudheid is niet alleen oude vrouwen 'verhaal'. Een wetenschappelijke studie is gebleken dat de combinatie van groenten en kip soep, kan eigenlijk werken met uw immuunsysteem en helpen verminderen de inflatie die wordt veroorzaakt door verkoudheid en andere aandoeningen van de luchtwegen.

3. Omdat het ook schoon kan uw immuunsysteem belemmeren

Velen van ons zijn geobsedeerd met het reinigen van deze dagen en het gebruik van antibacteriële zeep, doekjes en handdesinfecterende veel vaker dan we zouden moeten. Te veel wassen en schoonmaken kan daadwerkelijk verlaten bacteriën, waarom breken de natuurlijke oliën in je huid die fungeren als een barrière tegen bacteriën. Virussen zijn ook geschikt, dus als we blijven al te schoon, zal het virus gewoon uitstekend te worden, zodat u nog een weg in je lichaam te vinden!

4. Het uitwerken maakt je meer vatbaar voor infecties

Ziektekiemen kan eenvoudig worden verspreid in een sportschool, vooral als mensen niet schoon materiaal nadat ze het hebben gebruikt. Maar dingen zijn nog erger, want als je uit te werken, je lichaam releases cortisol en adrenaline, die tijdelijk de effectiviteit van het immuunsysteem kan verminderen.

5. auto ziekte treft meer vrouwen dan mannen doet

Auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis, coeliakie en psoriasis, zijn de ziekten waarin het immuunsysteem wordt hyperactief en kan beginnen met gezonde cellen en weefsels in het lichaam vallen. Ongeveer 5% van de bevolking lijdt aan deze ziekten en die ongeveer 7% vrouwen.

6. Sommige mensen zijn geboren zonder immuunsysteem

De 1976 film, The Boy in de Plastic Bubble, met in de hoofdrol John Travolta vertelde het fictieve verhaal van een jongen die aan een ziekte genaamd ernstige gecombineerde immunodeficiëntie, of geleden. Hoewel het verhaal is fictief, de ziekte is zeer reëel, en ongeveer 1 op de 100.000 mensen die geboren worden geboren met ernstige problemen met hun immuunsysteem.

7. Hoe waren pioniers vaccinaties

Vaccinaties die een kleine infectie van een ziekte, die het lichaam activeert om antilichamen die bepaalde ziekten. Het was een Engels arts, Edward Jenner, die voor het eerst een pionier immunisatie enten van een kind van 8 jaar met de pus van koepokken letsels op wapens 'andere patiënten, die ontdekte de jonge man gaf immuniteit tegen pokken.

8. gelukkig en gezonde relatie versterkt het immuunsysteem

Gelukkig en gezonde relatie met je partner kan je immuunsysteem een ​​boost te geven, zoals alle gelukkige momenten die je samen leven verhoging van de productie van endorfines of gelukkig hormonen in je lichaam, en dat 'een goed gevoel' gevoel is zeer nuttig zijn voor je gezondheid.

9. Een allergie is het immuunsysteem om dingen verkeerd

Een allergie wordt veroorzaakt wanneer het lichaam overreacts aan een allergeen, dat moet echt negeren. Het immuunsysteem gaat in overdrive bij blootstelling aan allergenen, zoals pollen, noten of vacht van dieren en produceert bijwerkingen van waterige ogen, hoofdpijn en zwelling.

10. Het is niet de kou die symptomen geeft, het is uw immuunsysteem

Als je verkouden en je koorts krijgt, koorts is een teken dat je immuunsysteem zijn werk goed doet. Een koorts releases bacteriën bestrijden van witte bloedcellen in uw lichaam en verhoogt je metabolisme om u de kracht om de infectie te bestrijden geven.

Kent u een aantal andere interessante feiten over het immuunsysteem?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha