10 Bijwerkingen van citroensapWe houden allemaal van een glas vers citroensap om onze dorst te lessen op een warme en zwoele middag. Het gebruik van deze vrucht is zo veelzijdig dat het wordt gebruikt voor de bereiding van dranken; als smaak booster; en vindt zijn weg bij de bereiding van natieve geneesmiddel in verschillende delen van de wereld. U kunt deze vrucht onmiddellijk herkennen voor zijn aroma en frisgroen tot gelige tint.

Naast het gebruik voor saladedressings, en als basis voor het bereiden van sappen, wordt citroen ook gebruikt om andere culinaire hoogstandjes zoals citroen rijst, en de immer populaire Franse toast maken!


Citroensap heeft verschillende voedingsstoffen zoals vitamine A, C, calcium, koolhydraten en flavonoïden. Zodat het nemen van citroensap geeft je lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid essentiële voedingsstoffen en antioxidanten buiten twijfel staat.

We weten allemaal dat citroen is een citrus wereldwijd populair voor vele doeleinden, maar velen van ons zijn zich niet bewust van de bijwerkingen van het citroensap.

Laten we eens een kijkje nemen op de bijwerkingen van citroensap, die hieronder worden vermeld ::

Hoewel citroensap kan worden gebruikt als een drank of in combinatie met honing en andere voedingsmiddelen, kan het gebruik niet geschikt voor sommige. Heeft zure eigenschappen en dat kan leiden tot een aantal onaangename reacties bij mensen met bijzondere voorwaarden voor de gezondheid.

GERD of zure reflux:

GERD of refluxziekte gastro-wat vaak leidt tot brandend maagzuur, misselijkheid en braken, worden vaak veroorzaakt door de consumptie van zure voedingsmiddelen. Degenen die lijden aan GERD kan het begin van de symptomen te voelen bij het consumeren van citroensap met of na de maaltijd. Degenen met zweren kunnen last hebben van maag onrust na een glas citroensap. In deze toestand, de maagwand geïrriteerd raakt en veroorzaakt een lichte irritatie acute gut!

Tandglazuur erosie:

Dankzij het hoge gehalte aan zuur, citroensap kan ook invloed hebben op het glazuur van de tanden. Ja, je hoort het goed! Overmatige inname van citroensap kan het tandglazuur aantasten, waardoor uw parelwitte tanden op zoek verschrikkelijk!

Citroensap te veel ingeblikt kan zeer schadelijk zijn voor de mondhygiëne. Overmatig gebruik kan tanden gekleurd en getekend te maken. Degenen met gaatjes in het gebit kan aanpakken van de verergering van de aandoening.

Maagproblemen:

Drink veel citroensap kan leiden tot maagklachten. De zuurgraad van het sap niet gemakkelijk verminderen. Om maagklachten te voorkomen kunt u het citroensap met water te verdunnen.

Verhoogde absorptie van ijzer:

Een aantal studies hebben aangetoond dat het citroensap een rol achter overmatige absorptie van ijzer kan spelen door het lichaam. Dit wordt toegeschreven aan het hoge gehalte aan ascorbinezuur. Als het strijkijzer steeds in het lichaam blijft opgeslagen, kan leiden tot toxiciteit ijzer en andere complicaties, zoals diarree en misselijkheid.

Chloroquine niveaus:

Chloroquine wordt gebruikt om slachtoffers van malaria te behandelen, en het citroensap vermindert de effectiviteit ervan. Artsen stellen de malaria patiënten citroensap niet te consumeren tijdens hun behandeling en herstel periode.

Allergische reacties:

Citrusvruchten kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. De reacties zijn onder andere hoofdpijn en huidallergieën.

Onveilig tijdens de zwangerschap:

Zwangere vrouwen kunnen citroensap drinken, maar moet dat doen met mate. Veel vrouwen ervaren brandend maagzuur in de latere delen van de zwangerschap en slikken grote hoeveelheden citroensap kan de situatie verergeren. Tijdens de zwangerschap, je tanden en botten worden blootgesteld aan ontkalking. Het citroenzuur in citroensap kan dit de aandoening verergert. Deze bijwerking citroensap kan leiden tot het ontstaan ​​van een zere keel bij sommige vrouwen dit stadium.

Gevaarlijk voor nierziekte:

Wist u dat een aantal studies hebben aangetoond dat mensen met nierproblemen en galstenen drankje citroensap moet ontwijken? Citroensap kan interfereren met de absorptie van calcium in het lichaam en verergeren de toestand nier.

Voedselallergieën:

Citroenen commercieel geteeld vaak wax op het oppervlak. Wanneer u uw flesje citroensap met deze, kan een deel van de was ook invoeren van het sap. Dit kan leiden tot voedselallergieën. Te worden aan de veilige kant, mee naar huis nemen biologische citroenen omdat deze pesticiden en conserveringsmiddelen.

Andere citroensap Effecten:

Er zijn veel zwaarlijvige mensen die hun toevlucht nemen tot het citroensap detox om overtollig lichaamsvet te werpen. Drink het sap in kleine hoeveelheden zorgen voor effectieve voedingsstoffen voor je lichaam. Echter, wanneer je meerdere glazen per dag kan er wat bijwerkingen zijn. Symptomen zijn onder meer gebrek aan concentratie, hoofdpijn, lethargie, enz. Wat begon als een detox-programma kunt u vertrekken gevoel nogal depressief en zwak!

Nu dat jij de vele bijwerkingen van citroensap, zeker om het te verdunnen met andere dranken aan het zuurgehalte in het te verlagen. Met een beetje 'van culinaire creativiteit, kunt u nog genieten van een drankje en plukken de voordelen voor de gezondheid, zonder toe te geven aan de bijwerkingen.

Dit waren enkele van de bijwerkingen van citroensap! Laat uw ervaring niet met ons delen in het opmerkingenveld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha