10 beste voordelen voor de gezondheid en het gebruik van calciumJe weet dat voetbal is ongeveer 5-2 procent van ons lichaamsgewicht echt? Nou, we zijn allemaal bekend met een melk snor (herinnering aan de kindertijd). Melk wordt vaak gekoppeld aan calcium, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van sterke botten en gezonde tanden. Maar de voordelen van voetbal is dan dit, en speelt een cruciale rol in de gezondheid van het lichaam op vele andere manieren. 99% calcium kan worden gevonden in de botten en tanden; De overige percentage speelt een belangrijke rol bij andere lichaamsfuncties zoals zenuwgeleiding en spierfunctie. Dat is waarom voetbal gezondheid is zeer noodzakelijk.

Categorie Voetbal: Reference Nutrient Intake (RNI) months525 0-12 mg/day1-3 years350 mg/day4-6 years450 mg/day7-10 years550 mg/day11-18 jaar (vrouwen) 800 mg/day11-18 jaar (mannen) 1,000 mg/mg dayAdults700/dag

Produkten voedsel zoals kaas, bonen, broccoli, zalm, yoghurt, rijst, sinaasappels, kool en erwten zijn een goede bron van calcium.


We zien de 10 voordelen van dit prachtige geschenk van de natuur.

Voordelen voor de gezondheid van calcium:

Hier zijn de verschillende voordelen voor de gezondheid van calcium.

Botontwikkeling:

CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Steven Lilley

Calcium helpt osteoporose voorkomen. Football is de belangrijkste voedingsstof voor de ontwikkeling van sterke botten, vooral voor kinderen en jonge volwassenen. Absorptie van calcium en botontwikkeling is op zijn hoogtepunt tot de leeftijd van 20, en neemt daarna geleidelijk. Voldoende hoeveelheden calcium en vitamine D helpt botmassa in groeiende kinderen en jonge volwassenen te verhogen.

2. Nierstenen:

Sommigen zeggen dat het voetbal leidt tot nierstenen, maar het is een mythe. Uit onderzoek blijkt nu dat de calciuminname beschermt tegen nierstenen uiterst pijnlijk die schade de bekleding van het lichaam.

Pre menstrueel syndroom (PMS):

PMS-gerelateerde zoekopdrachten geven aan dat het lage niveau van calcium en vitamine D kan leiden tot calcium reageren negatief met oestrogeen en progesteron dat PMS veroorzaken. De artsen aanbevolen dagelijkse inname van 1000 mg calcium en 1000-2000 eenheden van vitamine D bij PMS.

Bloeddruk:

Regelmatige consumptie van calcium via de natuurlijke bron of supplementen helpt om de bloeddruk of lager te regelen. Dit is ook nuttig bij de behandeling van hypertensie.

Kanker:

Antioxidant-rijke voeding voorkomt kanker, maar uit onderzoek blijkt bewijs dat een behoorlijke hoeveelheid calcium kan helpen zich te ontdoen van colorectale, eierstokkanker en borstkanker.

Hart- en vaatziekten:

Rekening voldoende calcium kan het risico van hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk verminderen. Het hart en bloedvaten zijn verbonden door ons zenuwstelsel. Een tekort aan calcium kan leiden tot hartproblemen en hoge bloeddruk.

Gezonde glimlach:

Calcium is een belangrijk element in de kaak botten gezond en je tanden te houden op zijn plaats. Echter, calcium nodig fosfor om het maximale voordeel van de versterking van de botten. Tanden kinderen hebben voldoende calcium en fosfor om een ​​harde structuur groei. Calcium geeft een kaak botten gezond en beschermt tegen eventuele breuk van tanden. Bacteriën en tandsteen niet gemakkelijk gedijen in een goede mondgezondheid.

PH evenwicht naar alkalisch niveau:

Verwerkte suikers, frisdrank en junkfood maken het lichaam erg zuur op de pH-schaal. Kan leiden tot hoge bloeddruk en nierstenen. Calcium kan voorkomen dat dit probleem en maken het lichaam minder zuur.

Chronische ziekte:

Calcium speelt een zeer serieuze rol in de strijd tegen chronische ziekten. Verhoogde inname van calcium kan leiden tot een lager risico van bepaalde chronische ziekten.

Gewichtsverlies:

Calcium helpt om de snelheid van de stofwisseling te verhogen. De calcium voorkomt gewichtstoename omdat het verbrandt vet en slaat geringe hoeveelheid vet.

Enkele belangrijke tips voor calcium verbruik:

  • Vermijd calcium dosering omdat het kan leiden tot de gezondheid.
  • Raadpleeg uw arts voordat u een supplement.
  • Tekort aan calcium kan krampen, gewrichtspijn, hartkloppingen, verhoogde niveaus van cholesterol, trage hartslag, slapeloosheid, verminderde groei, overmatige prikkelbaarheid, broze nagels, eczeem, gevoelloosheid of tintelingen in de armen en/of benen veroorzaken.
  • Zwangere vrouwen moeten een goede hoeveelheid calcium in hun dieet.
  • Voetbal moet worden verkregen uit natuurlijke bronnen.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha