10 beste voordelen en toepassingen van ui sapJe bent gebeten door een bij? Solliciteer ui sap voor onmiddellijke verlichting. Je wordt een Insomniac? Drink een glas ui sap voor een goede nachtrust. Bent u bezorgd over de pigmentatie? Solliciteer ui sap gemengd met kurkuma voor een stralende huid. U bent bloeden uit de neus? Ruiken een ui gesneden voor verstopping direct. Verliest u uw haar? Ui sap voor haar hergroei is nu een veel gebruikte oplossing.

Bron: Shutterstock


Ongeacht wie wegneemt de tranen, zoals je kunt zien de ui is een bondgenoot in de strijd tegen de ziekte. Het lid van de lelie familie, maakt heerlijk eten en lekker. Sinds mensenheugenis, de ui is een ingrediënt zo belangrijk. Mensen daadwerkelijk gebruikt om hun huur te betalen met het. Uien bevatten fenolen en flavonoïden die anticarcinogene, anti-inflammatoire, anti-oxidant en anti-cholesterol krachtige eigenschappen bezitten.

Dankzij hun voedingswaarden effectieve, worden ze aanbevolen als een curatieve voor koorts, haaruitval, pigmenten, onvruchtbaarheid, etc. Dus, is het beter om een ​​glas ui sap te drinken op een lege maag in de ochtend. Als je een branderig gevoel, kan een glas warm water met een eetlepel honing de keel te verzachten. Herinner me niet om te eten of drinken voor minstens een uur.

De voedingswaarde van ui sap:

Een goede variatie in de nutritionele samenstelling kan worden gevonden in verschillende stammen van uien. Tal van factoren, zoals looptijd en houdbaarheid hebben een gezamenlijke effect op hun samenstelling.

Ui sap is rijk aan vitamine C, B6 en foliumzuur, en heeft een grote selectie van calcium, magnesium, ijzer, chroom en fosfor ook. De sporen van zwavel in de ui worden geacht anti-kanker eigenschappen. Chroom helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het wordt ook aanbevolen voor patiënten met bloedarmoede. Laten we eens een snelle blik op de geweldige voordelen voor de gezondheid van deze elixer.

Voordelen ui sap:

Verbetert de spijsvertering:

Uien zijn een goede toevoer van inuline - een voedingsvezel die een goede voedingsbron voor de gezonde bacteriën in de darm. Inuline bevordert een gezonde stoelgang en handhaaft de gezonde bacteriën een veiligheidsniveau, dat op deze wijze verhogen van de spijsvertering.

Bescherming tegen allergieën:

De natuurlijke antihistamine quercetine in uien dit voorkomt astma en allergieën. Quercetine uit uien wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de darmen en blijft lang in omloop in vergelijking met quercetine verkregen van andere voedingsmiddelen.

Oplossing voor koude en aandoeningen aan de luchtwegen:

De expectorans eigenschappen ui helpen bij de behandeling van respiratoire aandoeningen en andere koude. De vluchtige olie aanwezig in uien verjagen slijm en voorkomt de vorming ervan fris. Het is al eeuwenlang gebruikt om hoest, bronchitis, congestie, en infecties metabolisme te genezen. Rauwe uien wordt aanbevolen om verkoudheid te bestrijden.

Behoudt gezonde botten:

Uien worden gebruikt om de botten gezond te houden. Recente studies hebben aangetoond dat een verbinding die overmatig botverlies voorkomt bevat. En 'bijzonder nuttig voor vrouwen die in de menopauze en zijn op een hoger risico op osteoporose.

Haargroei:

Ui bevat sporen van zwavel, dat is een van de essentiële voedingsstoffen om de haargroei te bevorderen. Een studie heeft aangetoond dat de toepassing ui sap op de hoofdhuid tweemaal per week gedurende twee maanden haargroei stimuleren. Negeer de geur ervan kan worden afgewassen. Niets werkt beter dan de ui sap voor haar.

Huid:

Uien helpen in de bloedcirculatie in het weefsel laag. Gebrand of rauwe ui wordt gebruikt als een kompres van indolente steenpuisten, blauwe plekken, wonden en ook voor de oorpijn. Ui sap gemengd met honing wordt gebruikt als cosmetisch sproeten en kleurstoffen te verwijderen.

Verminder glucosespiegels:

De regelmatige inname van ui vermindert het niveau van de bloedsuikerspiegel. Klinische studies hebben aangetoond dat allyl propyl disulfide is verantwoordelijk voor het verminderen van de niveaus aldohexose. De sporen van chroom in uien helpt ook het verbeteren van de glucosetolerantie en vermindert de hoeveelheid suiker in het vasten.

Cardiovasculaire voordelen:

De regelmatige consumptie van uien is aangetoond dat het cholesterolgehalte te verlagen. Dit kan worden toegeschreven aan zwavelbestanddelen, chroom en vitamine B-complex in uien, die helpt bij hartstilstand stoppen om homocysteïne verlagen, andere potentiële risico op een beroerte hart.

Bestrijdt kanker:

Ui gemaakt zeer verschillende sulfiden, dat bescherming tegen de groei van het neoplasma geeft. Regelmatige consumptie van uien vermindert het risico van veel kankers zoals slokdarmkanker, niercelcarcinoom, borstkanker en prostaatkanker en kanker van het strottenhoofd.

Voorkomt infectie oraal:

De bacteriedodende eigenschappen van de ui te voorkomen infectie en mondholte. De onderzoekers bevestigde dat kauwen rauwe ui drie minuten is voldoende om alle bacteriën in de mond te doden. Bovendien wordt kiespijn verzwakt door het plaatsen van een stukje ui op de pijnlijke tand.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha